Keltamustien kohtaaminen keskiviikkona

31.10.2016

Keltamustien kohtaaminen keskiviikkona

koris_2034

Värimaailmaansa täksi kaudeksi vaihtanut Korihait saa vastaansa samoihin sävyihin eli keltamustiin luottavan joukkueen, kun Poharille tassuttelee ensi kertaa puoleentoista vuoteen BC Nokia.

Näätien peleissä on toistaiseksi kahta lukuun ottamatta piisannut jännitystä. Neljässä koitoksessa marginaali on ollut alle kymmenen pistettä ja kahdessa matsissa eroa vain kolme pinnaa. Joukkueella on koossa kolme voittoa kuudesta pelistä.

BC Nokian kovimpia tilastorivejä on iskenyt eksoottinen peluri. 208-senttinen Senegalin mies Papa Dia on 20,2 pisteellään kyseisen tilaston kolmonen ja 8,6 levypalloa per peli oikeuttaa sarjan seitsemänteen sijaan.

-Papa Dia vaikuttaisi olevan tosi tärkeä palanen Nokialle. Samoin Eldar Skamo on paha pideltävä, jos sattuu olemaan pelipäällä, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula luetteli.

Dia on monella tavalla hallitseva pelaaja. Hän heittää tarkasti kahden pisteen heittoja, mutta toisaalta paljon pallossa kiinni olevalle pelaajalle on tullut kolmanneksi eniten menetyksiä (3,6 per peli) koko sarjassa.

Paljon korisparketteja kolunnut Skamo on joukkueen paras suomalainen pinnoissa (10,5) sekä hieman yllättäen joukkueensa ylivoimaisesti paras syöttelijä 4,5 passin keskiarvollaan.

BC Nokia joutui alkukaudesta lähettämään näyttävästi donkkeja tekevä Quentin Alexanderin kotiin miehen toimittua joukkueen sääntöjen vastaisesti. Näin kilpailutilanne hävisi ja joukkueessa on nyt neljä amerikkalaista.

Haileirissä odoteltiin maanantai-iltana Eric McAlisterin saapumista. Kun ensin saadaan mies kotiutettua, toiveissa oli saada myös pelilupa.

-Kyllä mies kokoonpanossa keskiviikkona on, jos saadaan vain vapautuspaperit Australiasta. Ne ovat meistä riippumattomia asioita, Nikula kommentoi.

Pieni pelaajavaje on pakottanut hailuotsin pyyhkimään pölyt omistakin koristossuista ja Nikula on kirmannut tuttuun itseluottamuksella kuorrutettuun tyyliinsä joukkueen mukana treeneissä.

-Hollowayn edestä pääsin aika kivasti yhden kolmosen laittamaan sisään. Jos ei muuta, niin suu ainakin käy koko ajan, Nikula virnuili itselleen.

Korihait-BC Nokia Pohitullissa keskiviikkona alkaen kello 18.30