Keskivertoa isommat pisteet tarjolla

4.03.2020

Keskivertoa isommat pisteet tarjolla

Lapualta kaikki alkoi. Kun Jalen Henry tippasi pallon sisään juuri ennen summeria ja valmentaja Nikula veti yhden miehen jätkänhumppaa puolen kentän verran, oli Korihait herännyt taas henkiin. Kauden avausvoitto haettiin silloin Kobrien luolasta ja nyt olisi tarjolla vieläkin tärkeämmät sarjapinnat. Keskiviikon jumbofinaali antaa vahvasti suuntaa loppukaudelle.

Matemaattiset faktat tiskiin. Lapualla on kaksi voittoa enemmän ja se johtaa keskinäisissä peleissä 2-1. Mikäli meinataan ottaa keskinäisten pelien etu itselle, pitää teilata kotijoukkue vähintään 18 pisteellä. 

Kotivoitolla Lapua karkaa kolmen voiton päähän ja omaa vielä keskinäisten pelien edun. Alle 18 pinnan vierasvoitolla ero kaventuu enää yhteen voittoon, mutta etu pysyy Kobrilla. Yli 18 pinnan haivoitolla eroa on yksi voitto ja tasapisteissä ukilaiset olisivat edellä. Se on sanomattakin selvää, että tämä on kauden tärkein koitos.

Kobrat katkaisi kahdeksan pelin tappioputkensa Kotkassa ja yrittää nyt saada homman kulkemaan myös kotikentällä. Korihait puolestaan pokkasi kauden ylivoimaisimman voiton Pyrinnöstä ja pyrkii myös jatkamaan samaa hyvää fiilistä. Jompi kumpi joutuu pettymään, mutta petokala on valmiina haasteeseen.

Koitos vihelletään käyntiin klo 18.30, suora lähetys Elisa Viihde Sportilla alkaa kymmentä minuuttia aiemmin.