Kevätkausi liikkeelle Pyynikiltä

2.01.2020

Kevätkausi liikkeelle Pyynikiltä

Palloa pusketaan koriin perjantaina Tampereella, kun Pyrinnön kanssa otetaan yhteen kolmannen kerran tällä kaudella. Kuva: Vilma Sappinen

Päivät pitenevät ja keltainen pallo pyrkii hiljalleen nousemaan korkeammalle tuomaan lämpöä. Symbolisesti samaa ilmiötä toivotaan haileiriin. Valmentaja Jarno Nikula totesi Vilpas-pelin jälkeen, että kausi alkaa uudelleen nyt. Puolet matseista on takana ja toinen mokoma on jäljellä, Uuden alku, oman auringon korkeammalle nostattaminen alkaa perjantaina Tampereelta.

Korisliigakauden startti tapahtui samassa paikassa. Hyvin erilaisella kokoonpanolla ja myös eri valmentajalla Korihait taisteli tosissaan sarjapisteistä Pyrintöä vastaan. Viimeisten minuuttien polvistuminen auttoi Pyrinnön 87-78 voittoon. Uudessakaupungissa oltiinkin enää korin päässä. Jordi Justen viimeiseksi jääneessä ottelussa Casey Bensonin viime hetken heitto karkasi ohi ja Pyrintö vei pinnat lukemin 94-96.

Pyrintö on siis vastustajana sopinut hyvin petokalalle ja toivottavasti sama trendi jatkuu perjantaina.

Pisteet kiinnostavat erityisen paljon myös isäntiä. Keskikasti on harvinaisen tasainen ja kotietu puolivälieriin on haarukassa. Toisaalta sijat seitsemän ja kahdeksan ovat myös lähellä, eikä Seagullsin ja Vilppaan kohtaaminen heti alussa ole toivottu juttu millekään ryhmälle.

BJ Raymond on tehnyt hurjaa jälkeä joulukuun aikana ja on koko sarjan pistetilaston nelonen. Raymond on myös erittäin tarkkakätinen, joten hänen kanssaan on syytä olla erittäin tarkkana. Ja kuten aina tulee mainittua, siellä on entistä haipelaajaa läjäpäin ketään nyt erikseen nimeämättä.

Tästä liikkeelle, ensi viikolla ollaan taas kotikentällä.