Kevin Waren debyytti Ura Basket -pelissä

14.01.2020

Kevin Waren debyytti Ura Basket -pelissä

Keskiviikkona Uusikaupunki Areenalla kohtaa kaksi muuttuneen kokoonpanon joukkuetta. Tämän kauden keskinäisistä peleistä voitot ovat tasan. Kuva: Päivi Sappinen

Casey Bensonin jälkeinen aika starttaa keskiviikkona. Siinä onkin totuttelemista. Benson pelasi lähes kaikki pelit ollen kentällä yli puoli tuntia ottelua kohti. Eräänlainen kokoava voima katosi  ja haileirissä lähdetään nyt pienimuotoiseen uudisrakennusprojektiin.

Bensonin korvaaja on saanut valtavaa huomiota osakseen opiskeluaikana. Kevin Waren raju loukkaantuminen sai jopa maailmantähdet lähettämään toipumisterveisiä Warelle. Jalan avomurtumasta toipuminen kesti kauan ja lopulta ammattilaisura käynnistyi Kauhajoen Karhussa vuonna 2016. Euroopan kentillä Tsekissä ja Kreikassa Kauhajoen jälkeen piipahtanut Ware ottaa nyt vastuuta Korihaiden pelinrakentelusta ja erittäin lahjakas peluri debytoi keskiviikkona Pohitullissa.

Se on paikallispelin aika. Ura Basket kävi kertaalleen noutamassa sarjapinnat mukaansa Uudestakaupungista ja Korihait kosti tämän tekemällä saman Turussa. Nyt koetetaan rikkoa vierasvoittojen kierre ja pitää vielä kiinni säilymisen mahdollisuudesta.

Muutoksia on tapahtunut myös Kaarinassa. Alkuperäisestä amerikkalaisryhmityksestä jäljellä on enää Dustin Thomas. Uusina pelureina on hankittu Tre´Shaun Fletcher, Jaytornah Wisseh sekä Darious Moten. Suomalaispelaajista Marius Van Andringa ahkeroi suurimpia minuutteja. Van Andringa ei pelkää vetää liipaisimesta paikan tullessa, sillä mies on heittänyt eniten kolmosia koko liigassa osumaprosentin ollessa 38.

Vaikka tilanne on vaikea, niin yleisön tukea edelleen kaivataan. Voitto kerrallaan kohti kirkkaampaa kevättä ja tästä voisi aloittaa. Pallo nousee ilmaan Uusikaupunki Areenalla keskiviikkona klo 18.30.