Kolmas finaali keskiviikkona Pohitullissa

21.04.2015

Kolmas finaali keskiviikkona Pohitullissa

Korihaiden ja BC Nokian välinen finaalisarja jatkuu keskiviikkona Pohitullissa kello 18.30, kun joukkueet iskevät kolmannen kerran yhteen. BC Nokia on kahdessa aikaisemmassa ottelussa osoittautunut loppuhetkillä vahvemmaksi ja näin ollen se johtaa ottelusarjaa 2-0, kun mestaruuteen vaaditaan kolme otteluvoittoa.

Pohitulli oli lähes täynnä ensimmäisessä finaalissa (FotoMika).

Pohitulli oli lähes täynnä ensimmäisessä finaalissa (FotoMika).

Ensimmäinen kohtaaminen lähes loppuunmyydyssä Pohitullissa oli alusta loppuun todella tasaista vääntöä, sillä johtoasema vaihtui kymmenen kertaa ja tasoissa oltiin neljästi. Molempien joukkueiden suurin johto ottelussa oli kahdeksan pistettä. Nokia johti ottelua ensimmäiset minuutit, jonka jälkeen Korihait siirtyi kuskin paikalle. Korihaiden kahdeksan pisteen johtoasema oli kolmannen erän puolivälissä (49-41), jonka jälkeen Nokia nousi rinnalle ja ohi. Vierasjoukkueen johtoasemassa mentiin kolmannen erän loppu ja lähes koko neljäs erä. Nokian johto oli suurimmillaan reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua lukemissa 63-71. Korihait nousi Nigel Mooren kahdella korilla tasoihin vain neljä sekuntia ennen loppua ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Korihait johti jatkoajan puolivälissä, jonka jälkeen Nokia otti johtoaseman itselleen eikä päästänyt Korihaita enää rinnalle. Korihailla oli 25 sekuntia ennen loppua mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa Mooren heitto meni ohi ja Nokia viimeisteli pelin vapariviivalta lukemin 82-87.

Toinen ottelu käytiin sunnuntaina Nokialla, jossa oli myös tupa täynnä. Nokia vei ottelua ensimmäisen vartin, johtaen parhaimmillaan 15 pistettä. Korihait nousi kuitenkin Elias Valtosen kahden kolmosen sytyttämänä puoliajalle lähdettäessä jo viiden pisteen päähän. Toisella puoliajalla Korihait nousi tasoihin ja siirtyi Niko Malisen kolmosilla kolmanennen erän puolivälissä johtoasemaan. Tämän jälkeen mentiin tasatahtiin, kunnes viimeisen parin minuutin aikana Nokia osoittautui jälleen kovemmaksi ja toinen voitto kirjattiin lukemin 92-85.

Korihaiden paras pistemies kahdessa finaalissa on ollut Mikko Jalonen, joka on pussittanut keskimäärin 20,5 pistettä. Marcus Vanin keskiarvot ovat puolestaan 18,5 pistettä ja 14 levypalloa. Yli kymmenen pisteen keskiarvoon ovat päässeet myös Nigel Moore (14 p) ja Mikael Herbert (12,5 p). Adrien Colemanin keskiarvo on 8 pistettä ja Niko Malisen pisteen vähemmän. Seitsemäs korinteossa onnistunut on vasta 15-vuotias Elias Valtonen, joka on tehnyt yhteensä kuusi pistettä. BC Nokialta puolestaan on onnistujia löytynyt laajemmalta rintamalta sillä Daniel Bailey (22,5 p), Nikola Jeftic (16,5 p), Eldar Skamo (14 p) ja Joni Harjula (14 p) ovat jokainen heittäneet kertaalleen yli 20 pistettä. Torstain kotiottelussa Korihait takelteli heittopelinsä kanssa, mutta Nokialla osumatarkkuus oli jo parempi. Yksi merkittävä tekijä on ollut levypallopeli, sillä runkosarjassa Korihait oli sarjan paras levypallojoukkue, mutta on nyt finaaleissa hävinnyt molempien otteluiden levypallot. Nokian pelissä kotijoukkue haki peräti 17 hyökkäyslevypalloa, joka lopulta oli ottelun voiton kannalta erittäin ratkaiseva etu.

Keskiviikon ottelun asetelma on selvä. Korihaiden on voitettava ottelu, jotta sen kausi jatkuisi vielä lauantaina Nokialla. BC Nokia puolestaan katkaisisi voitollaan ottelusarjan ja ottaisi samalla ensi kauden Korisliigapaikan itselleen. Finaalisarjan avausottelussa Pohitullissa oli yli tuhat katsojaa ja tunnelma nousi jo ennen ottelua todella korkealle. Samanlaista on odotettavissa nyt keskiviikkona, joten kaikki paikalle, meteliä mökkiin ja valkoista päälle. Illan otteluisäntänä toimii Putkiliike Juha Nurminen ja ottelun puoliajalla esiintyvät Dance Mix Junior-ryhmä. Pääsylippuja voi hankkia ennakkoon Sportiasta tai Korihaiden toimistolta. Lippuja voi kysellä myös Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561 tai sähköpostilla osoitteesta ville.vuorinen@korihait.fi. Pelipaikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä edellisessä pelissä lippujono ulottui ulos asti vielä hetkeä ennen pelin alkua.

 

Tilastot joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista (basket.fi)

Tilastot joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista (basket.fi)