Kolmatta putkeen – Korihait nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton

27.11.2019

Kolmatta putkeen – Korihait nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton

Jalen Henry ja Trey Zeigler johdattivat Korihait jo kolmanteen peräkkäiseen voittoon. Harmillisesta erehdyksestä johtuen naftaliinista piti kaivaa viime kauden pelipaidat, mutta se ei joukkueen pelisuoritusta haitannut. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Kahden voiton putkeen porskutelleella Korihailla oli keskiviikkona näytön paikka. Kotivoitto kaudelta vielä uupui ja kun Korihait on edellisen kerran voittanut kolme ottelua putkeen, ollaan vielä pelattu miesten 1A-divisioonaa. Voitonnälkä petokalalla oli selkeästi kahden edellisen matsin jälkeen kohdillaan, mutta myös vastustajan taso oli aavistuksen edeltäviä matseja korkeampi.

Sarjataulukon puolivälissä tiiviisti majaileva Kouvot on pelannut ajoittain hurmoksellisen hienoa koripalloa, joten haastetta kotijoukkueelle oli tiedossa.

Matsin kulku

Haipaidat ottivat näytönpaikan tosissaan ja onnistuivat pitämään kouvolalaiset takanaan lähes koko ottelun ajan. Korihaiden vahva 10-0 alku näytti konkreettisesti vieraille, että vastassa on nyt erilaisella ilmeellä pelaava joukkue kuin alkukaudesta. Puolustuspäähän on tullut ryhtiä ja uudet vahvistukset Jalen Henry ja Trey Zeigler ovat onnistuneet paitsi puhaltamaan porukkaan yhteishenkeä myös avaamaan muille pelaajille selkeästi paremmin tilaa ja pelipaikkoja.

Vaikka Korihait oli käytännössä koko ottelun ajan niskan päällä, hengitteli Kouvot niskaan useamman kerran. Puoliajalle mentäessä vieraat olivat kuroneet eron vain yhteen pisteeseen (38-37) ja kävi viimeisellä jaksolla yhden pisteen johdossakin, mutta sinnikkään kotijoukkueen pelifiilis piti ja pinnat kotiutettiin lopulta lopputuloksella 88-75.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi hurjasteli Jalen Henry, joka viimeisteli 26 pistettä, 8 levypalloa ja 3 syötön. Myös Trey Zeigler kuului illan onnistujiin 21 pisteellään, 8 levypallollaan ja yhdellä syötöllään.

Kouvoilta tilastokärjeksi kapusi Derrick Barden (25/4/2).

Ottelutilastoihin tästä. 

Osuvimmat letkautukset

”Jokainen paikallaolija näki varmaan meidän kavereiden peli-ilmeen ja yhdessätekemisen. Siitähän tässä on kyse. Kaverit ovat saaneet itseluottamuksen kohdilleen, pelaajilla on hauskaa ja valmentaminenkin on ihan hauskaa, kun voittoja tulee.” – Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula

Ottelun hai

Sekä hienon ottelun pelannut Jalen Henry että Trey Zeigler ansaitsisivat tulla kruunatuksi matsin haiksi, mutta tällä kertaa tämä tärkeä arvonimi luovutetaan kuitenkin ottelu ottelulta suoritustaan parantavalle Henri Ventoniemelle. Myös Heinosen Vesku pelasi erityisesti pakkipäässä tänään hai-nimen arvoisesti.

Voittoputkeen metsästetään jatkoa seuraavaksi tulevana sunnuntaina 1.12. Uusikaupunki Areenalla, kun vieraaksi saapuu Kataja Basket. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19.