Kolmen K:n periaate: Keskiviikko, Kataja ja Kisakallio

13.09.2016

Kolmen K:n periaate: Keskiviikko, Kataja ja Kisakallio

koris_8862-1024x683

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Ennen viikonlopun Viron reissua haiparvi stoppaa yhteiskyydityksensä keskiviikkona Lohjalle, upeat olosuhteet huippukorikselle tehtyyn Kisakallion Urheiluopistoon. Vastustaja on kivikova, viime kauden runkosarjan voittaja Joensuun Kataja.

Mestarien liigan karsintaan Södertäljeä vastaan valmistautuva Kataja aloittaa nyt treenipelit. Joukkue vilisee kovia pelimiehiä, joista päällimmäisenä tietenkin pelintekijä, ylivertainen syöttötaituri Teemu Rannikko. Kataja hankki Kouvoista Ilari Seppälän ja Lahdesta ryhmään liittyi Vesa Mäkäläinen. Toistaiseksi joensuulaisten vahvuudessa on kolme amerikkalaista, jotka kaikki ovat alle 25-vuotiaita. Kokemus lepääkin siis suomalaisosastossa.

Katajan ruoria pyörittelee päävalmentaja Greg Gibson, joka ampaisi itään Loimaan Bisonsista.

Korihait sai pre-seasoniin mukavan startin ja kauden avausvoittokin saatiin ensimmäisellä yrittämällä Kauhajoen kustannuksella viime perjantaina numeroin 83-77.

Liigavauhtiin pääseminen kesti tovin ja tätä tempoa pyritään jatkamaan myös Lohjalla. Hailuotsi Jarno Nikula ei pidä vastustajaa tässä vaiheessa niin olennaisena, tärkeää on oman pelin kehittyminen.

-Ihan omaan juttuun keskitytään nyt. Liikettä pitää saada vieläkin enemmän. Perusjuttuja treenataan ja niiden toimivuutta testataan pelissä. Ollaan teoriassa treenattu vasta yhtä asiaa hyökkäyksessä eli hiljalleen mennään eteenpäin, Nikula toppuutteli.

Kataja pelaa kaksi peliä Kisakalliossa peräkkäisinä päivinä. Korihaiden jälkeen vuorossa on Lapuan Kobrat. Kahden viikon päästä Kataja on tosipaikan edessä, kun kaksiosaisesta kamppailusta ruotsalaisen Södertäljen kanssa voittaja menee uuteen koripallon FIBA Champions Leagueen.