Korihaiden amerikkalaisvahvistukset vierailivat yläkoulussa

23.02.2015

Korihaiden amerikkalaisvahvistukset vierailivat yläkoulussa
Adrien Coleman (vas.), Marcus Van, Hunter Gibson ja Nigel Moore vastailevat oppilaiden kysymyksiin englannin luokassa

Adrien Coleman (vas.), Marcus Van, Hunter Gibson ja Nigel Moore vastailevat oppilaiden kysymyksiin englannin luokassa

Korihaiden amerikkalaisvahvistukset Nigel Moore, Marcus Van, Adrien Coleman ja Hunter Gibson vierailivat valmentajansa Jarno Nikulan kanssa penkkaripäivänä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun Viikaisten koulutalossa. Iltapäivän ohjelmaan sisältyi kaksi yläkoululaisten englannintuntia, perinteinen kouluruokailu sekä vierailu opettajanhuoneessa. Pojat saivat myös perehdytystä samaan aikaan käynnissä olleiden penkkareiden ihmeelliseen maailmaan.

Adrien Coleman (vas.), Hunter Gibson, Marcus Van ja valmentaja Jarno Nikula koulun ruokalassa, jossa tarjolla oli lihakeittoa

Adrien Coleman (vas.), Hunter Gibson, Marcus Van ja valmentaja Jarno Nikula koulun ruokalassa, jossa tarjolla oli lihakeittoa

Vierailu alkoi puoliltapäivin Viikaisten koulutalon ruokalassa, jossa tarjolla oli lihakeittoa. Kun vatsat olivat täynnä odoteltiin ruokalan aulassa, jossa ihmetystä herättivät ympäriinsä juoksenteleva satuolennoiksi pukeutunut penkkarikansa. Kun asiaa yritettiin selventää kertomalla koulun päättymisestä, lukuloman alkamisesta ja ylioppilas- kirjoituksista, luulivat amerikkalaispojat tulevansa huijatuiksi. Kaikki uskottavuus selvennyksiltä tosin oli tiessään viimeistään silloin kun Van huomasi Viikaisten koulutalon pihalla muutaman valkoiseen kaapuun pukeutuneen hahmon kiinnittävän nuorempaansa lyhtypylvääseen elmu-kelmulla parin punaisen teletapin kanssa.

Välitunnin alkessa englannin opettaja Jonna Kaitasaari toivotti ryhmän tervetulleeksi ja kutsui keidät opettajanhuoneeseen, jossa englannin opettaja Johanna Ala-Nikkola ja muut opettajat jututtivat pelaajia kysellen kuulumisia ja esitellen tulevaa ohjelmaa.
-Tämä vierailukutsu tuli itseasiassa suoraan oppilailta itseltään. Oppilaat olivat kuulleet, että amerikkalaispelaajat ovat ennenkin käyneet kouluvierailuilla ja halusivat kutsua pelaajat kylään, kertoi Kaitasaari.

Kellon soitua siirryttiinkin englannin luokkaan, jossa ensimmäinen tunti vierähti yläkoulun 7. ja 8.-luokkalaisten kanssa. Heti perään pidettiin vielä tunti 9.luokan valinnaisaineryhmän kanssa. Tuntien alussa Korihai-ryhmä esittäytyi luokalle, jonka jälkeen oppilaat kyselivät pelaajilta etukäteen valmistelemiaan kysymyksiä englanniksi. Englannin opettajien avustuksella kysymykset saatiin kysyttyä ja tunnille saatiin aikaan mukavasti etenevä keskustelutuokio, jossa pelaajat vastasivat niin Suomeen, Amerikkaan, koripalloon, Korihaihin kuin video-peleihinkin liittyviin kysymyksiin. He kertoivat miten Suomen talvi on heihin vaikuttajanut ja mikä paikkakunnallamme on miellyttävintä. Tunnilla puhuttiin myös elämästä, annettiin matkailuvinkkejä puolin sekä toisin ja oppilaiden ujostellessa pelaajat esittivät kysymyksiä heille ja kertoivat joukkuehengen tärkeydestä.

Vierailu yläkoulussa sujui mukavasti molempien tahojen puolesta ja pelaajat olivat mielissään mahdollisuudesta tavata eri-ikäisiä oppilaita. Toiveisiin jäikin lisää kouluvierailuja tulevaisuudessa.