Korihaiden kotipelit jatkuvat torstaina

21.10.2014

Korihaiden kotipelit jatkuvat torstaina

Viiden ottelun voittoputkessa porskuttava Korihait kohtaa torstain kotipelissä Tampereen Pyrinnön. Korihait on sarjan kärjessä ja Pyrintö puolestaan tasaisessa keskikastissa jaetulla kolmannella tilalla kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

Tampereen Pyrintö II on viime kauden Suomen mestariseuran kakkosjoukkue, jossa pelaa Pyrinnön ykkösjoukkueen nuoria suomalaispelaajia ja joukkueen eurosarjaan keskittyvä neljäs jenkki, David Jackson. Pyrintö nousi divariin neljä vuotta sitten ja on siitä lähtien kiusannut sarjan ennakkosuosikkeja aktiivisella pelityylillään ja laajalla materiaalillaan ilman nousupaineita. Viime kaudella Pyrintö nousi sarjan kalkkiviivoilla jopa pudotuspeleihin, jossa piti sarjan voittanutta Seagullsia tiukoilla. Pyrinnön edustusjoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola nostikin Pohitullissa viime kaudella yhden pelin lehdistötilaisuudessa tasokkaan kakkosjoukkueen heidän menestyksensä kulmakiveksi, jonka vuoksi harjoituksissa on aina tarpeeksi laadukkaita pelaajia.

Sarjan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut Pyrintö on jälleen näyttänyt olevansa valmis vääntämään aivan sarjan kärkisijoista. Tästä viimeisimpänä osoituksena on tärkeä vierasvoitto Järvenpäästä viime sunnuntailta. Pyrinnön alkukauden ykkösmies on luonnollisesti ollut David Jackson (201 cm ja 100 kg), joka on tehtaillut keskiarvoikseen 20 pinnaa ja kahdeksan levypalloa. Toinen kaksinumeroiseen pistekeskiarvoon päässyt pelaaja on ollut laituri Justus Kilpinen (12 p). Pyrinnön materiaalin tasaisuudesta kertoo se, että seuraavat kuusi pelaajaa ovat heittäneet pisteitä 5-8 pisteen keskiarvolla. Näistä pelaajista Justus Kilpisen ohella viime kauden Suomen mestareita ovat laiturit Henri Välimaa (8/5) ja Osku Heinonen (7/1) sekä takamies Kristian Rasinaho (6/4). Pelaajista kokeneimmat ovat Välimaa (151 Korisliiga-ottelua) ja Heinonen (101). Pyrintöä valmentavat kokenut Miikka Sopanen sekä Pohitullin yleisön suosikkipelaaja Damon Williams.

Korihait on pikkuhiljaa palannut harjoituksiin viikonlopun rankan pelireissun jälkeen. Myös Korihaiden laaja materiaali on osoittautunut jälleen tärkeäksi, sillä Oulu-pelin loppuhetkillä iskun alavartaloonsa saanut Marcus Van sekä kuusi tikkiä vaatineen haavan myöskin Oulu-pelissä saanut Nigel Moore ovat olleet sivussa alkuviikon harjoituksista. Molempien pelurien pitäisi kuitenkin olla torstain koitoksessa kokoonpanossa.

Marcus Van joutui Oulussa vastustajan telomaksi, mutta on jälleen torstaina kokoonpanossa (Kuva Jarmo Kontiainen).

Marcus Van joutui Oulussa vastustajan telomaksi, mutta on jälleen torstaina kokoonpanossa (Kuva Jarmo Kontiainen).

Ottelu Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön välillä käydään Pohitullissa torstaina 23.10. kello 18.30 alkaen. Pääsylippujen ennakkomyynti tapahtuu Korihaiden toimistolla ja Sportia Cityssä.