Korihaiden nousu jäi yhden korin päähän

7.11.2013

Korihait ja Lapuan Korikobrat kävivät torstaina vauhdikkaan ja todella vaiherikkaan ottelun Lapualla. Molemmat joukkueet johtivat ottelua vuorollaan reilusti, mutta viimeiset minuutit käytiin todella tiukkaa ja jännittävää kamppailua tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu ratkesi vasta loppusummerin soidessa kotijoukkueen ottaessa kauden avausvoittonsa lukemin 90-88 (50-47).

Korihait aloitti ottelun todella pirteäsi ja johti ottelua lähes koko ensimmäisen puoliajan. Parhaimmillaan vierailijoiden johto oli kahdeksan pistettä toisen neljänneksen alkupuolella. Kotijoukkue kuitenkin nousi johtoasemaan hieman ennen puoliaikaa ja tauolle mentiin Korikobrien johtaessa kolmella pisteellä. Kolmannen jakson alku oli Korihailta todella synkkä ja Kobrat menivät nopeasti 12 pisteen johtoon, kun erää oli pelattu viitisen minuuttia. Korihaiden onnistui kuitenkin kaventamaan ero neljään pisteeseen ennen viimeistä jaksoa. Neljäs erä olikin sitten todellista taistelua, joka huipentui viimeiselle minuutille.

Viimeisen peliminuutin alkaessa kotijoukkueen johto oli kolme pistettä. Korihaiden aikalisän jälkeen Chace Stanbackille avautui täysin vapaa kolmen pisteen heittopaikka, jonka hän kuitenkin jätti käyttämättä ja Korihaille vihellettiin jatkotilanteesa kolmen sekunnin rikkomus. Seuranneesta sivurajasta Korihait onnistui kuitenkin painostamaan lapualaisille menetyksen ja sai pallon takaisin itselleen. Myös Korihaiden hyökkäys päättyi pallon menetykseen ja James Padgett rikkoi Lawrence Kinnardia pallontavoittelu tilanteessa. Kinnard laittoi molemmat vaparit sisään ja ero kasvoi viiteen pisteeseen. Korihaiden aikalisän jälkeen pallo pelattiin korin alle Padgettille, joka donkkasi eron jälleen kolmeen pisteeseen. Korikobrien seuraavassa hyökkäyksessä Sami Ikävalko rikkoi Givi Bakradzea. Bakradze  heitti jälkimmäisen vaparin ohi ja Josh Dollardia rikottiin levypallotilanteessa ja Dollard toi vapareillaan Korihait kahden pisteen päähän. Ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä alle 24 sekuntia ja Sami Ikävalko oli jälleen pakotettu rikkomaan Bagradzea. Bakrazde heitti taas toisen vapaaheiton ohi ja Josh Dollard otti levypallon ja vapautti Mikko Jalosen pitkällä avauksella, jota puolestaan rikottiin. Jalonen pussitti molemmat vapaaheitot ja ero kutistui yhteen pisteeseen. Seuraavaksi Padgett rikkoi puolestaan Kinnardia, joka myös heitti toisen vapaaheiton ohi ja Korihaille jäi 15 sekuntia aikaa tasoittaa ottelu. Viimeisessä hyökkäyksessä ensin Sami Ikävalko ajoi korille, mutta hänen heittonsa meni ohi. James Padgett otti tilanteesta hyökkäyslevypallon, mutta hänen heittonsa torjuttiin ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

Korihaiden parhaana palkittiin tarkasti heittänyt Chace Stanback, joka teki 18 pistettä. Myös Josh Dollard (21), James Padgett (15) ja Sami Ikävalko (16) pääsivät kaksinumeroisille pistesaldoille. Mikko Jalonen teki kuusi, Sami Mäntymaa viisi, Pyry Rainamaa neljä ja Niko Malinen kolme pistettä. Lapuan ylivoimainen ykkönen oli peräti 33 pistettä tykittänyt Brad Reese.

Korihait sai ottelussa ensimmäistä kertaa Niko Malisen pelikentän puolelle, mutta ilo oli lyhyt aikaista, sillä Mikko Jalonen loukkasi jalkansa vain muutaman sekunnin kentällä olon jälkeen. Jalonen pääsi toisella jaksolla kuitenkin takaisin peliin, mutta seuraavaksi loukkaantui Pyry Rainamaa. Rainamaa menee perjantaina jatkotutkimuksiin ja edessä saattaa olla taas pidempi huili.

Korihaiden seuraava ottelu pelataan perjantaina 15.11., kun joukkue matkaa sarjassa vielä tappiottomana olevan Loimaan Bisonsin vieraaksi.