Korihaiden syyskausi päättyy sunnuntaina kotiottelulla Tarmoa vastaan

12.12.2014

Korihaiden syyskausi päättyy sunnuntaina kotiottelulla Tarmoa vastaan
Marcus Van teki viimeksi Porvoota vastaan tuhoisaa jälkeä (25p ja 21 lp), kuva Studio FotoMika.

Marcus Van teki viimeksi Porvoota vastaan tuhoisaa jälkeä (FotoMika).

Korihaiden syyskausi päättyy sunnuntaina Pohitullissa, kun joukkue isännöi sarjassa yhdeksäntenä olevaa Porvoon Tarmoa. Tarmo lähti kauteen kovin tavoittein, mutta positiivisesti liikkeelle lähtenyt alkukausi on kääntynyt mollivoittoiseksi. Tarmo löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta, sillä joukkueen voittosarakkeeseen on kertynyt neljästätoista ottelusta vasta kolme voittoa.

Viime kaudella divarin runkosarjassa toiseksi sijoittuneessa Tarmossa on koettu paljon muutoksia niin ennen kautta kuin sen aikanakin. Ennen kautta joukkueen pitkäaikaisen valmentajan Jouni Grönroosin tilalle tuli entinen huippupelaaja Esa Mäki-Tulokas, jolta löytyy valmentajakokemusta mm. naisten Korisliigasta, jossa hän johti Keravan viime kaudella aina pudotuspeleihin asti. Tarmon jo entuudestaan muuttunut pelaajapakka puolestaan eli kauden jo alettua, kun kanadalainen Jermel Kennedy (201 cm ja 95 kg) liittyi joukkueen riveihin kolmen kierroksen jälkeen. Tarmon tehokkain pelaaja Chris McEachin puolestaan sai lähtöpassit joukkueestaan pari viikkoa sitten ja siirtyi saman tien Jyväskylään, HoNsUn paitaan.

Tällä hetkellä Tarmon ulkomaalaisina pelaavat siis Kennedy, sekä sentteri Jerrah Young (201 cm ja 102 kg). Young on Suomen kentiltä aikaisemminkin tuttu pelaaja ja pelaa jo viidettä kauttaan Tarmossa. Young (15,5/10) ja Kennedy (15,8/8,4) ovat tilastollisesti olleet Tarmon nykyrosterin parhaat pelaajat. Tarmon riveistä löytyy myös kolmas ulkomaalaispelaaja, Hunter Gibson (192 cm ja 82 kg), joka tuli isoveljensä Matt Gibsonin vanavedessä Lappeenrantaan muutama vuosi sitten ja pelasi siellä yhden junioriottelun, joten häntä ei lasketa joukkueen ulkomaalaiskiintiöön. Gibsonin tehot kolmessatoista ottelussa ovat olleet 10,2 pistettä ja 2,2 levypalloa. Tarmon kokeneimmat suomalaispelaajat ovat Korihaiden riveissäkin kaudella 2007-2008 pelannut Teemu Rintala, Teemu Hartikainen ja Joel Heinikoski. Rintala (7/3) on pelannut yhteensä kuusi kautta Korisliigaa, Hartikainen (4/1) viisi ja Heinikoski (8/2) neljä.

Edellinen Korihaiden ja Tarmon välinen kamppailu venyi aina jatkoajalle saakka, kun Mikael Herbert tasoitti ottelun kolmosellaan pelin viimeisellä minuutilla.  Jatkoaika kulki koko ajan Korihaiden hienoisessa johdossa ja viimeisen niitin iski Mikko Jalonen vapaaheittoviivalta vain muutama sekunti ennen pelin loppua ja siirtäen Korihait 100-102 johtoon. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Jalonen heitti ottelussa kaikkiaan 24 pistettä ja häntä parempaan pistemäärään pääsi vain Marcus Van (25/21). Porvoon paras oli nyt jo potkut saanut Chris McEachin 25 pisteellään.

Korihaiden syyskausi päättyy Pohitullin lämpimässä tunnelmassa sunnuntaina kello 17 alkavaan otteluun. Liput otteluun 12/10/8 euroa ja ennakkolippuja myy tuttuun tapaan Sportia City. Ottelussa esitellään jälleen yksi Korihaiden juniorijoukkueista, joka saattelee edustusjoukkueen kentälle. Ottelutapahtumasta voi hankkia myös Korihaiden fanituotteitta, sekä uunituoretta seinäkalenteria pukinkonttiin. Sunnuntain ottelun jälkeen Korihait viettää kolmen viikon mittaisen joulutauon. Fanituotekauppa käy kuitenkin kuumana myös joulutauon aikana seuran internet-sivujen ja viestimien kautta. Ottelut jatkuvat Pohitullissa sunnuntaina 4.1.