Korihaiden valmistavat ottelut alkavat tällä viikolla

12.09.2022

Korihaiden valmistavat ottelut alkavat tällä viikolla

Korihait on valmistautunut alkavaan Korisliiga-kauteen elokuusta lähtien. Kuva: Ella Jalava

Korihait aloittaa viralliset valmistavat ottelut 30. syyskuuta käynnistyvään Korisliiga-kauteen tällä viikolla, kun keskiviikkona Uusikaupunki Areenalle saapuu viime kaudella Haiparven kanssa kiivaita otteluita läpikäynyt Bisons Loimaa. Ensi viikolla joukkue matkaa Lahti Basketballin järjestämään Pajulahti-turnaukseen, jossa se kohtaa Lahden sekä KTP-Basketin. Harjoituskauden ottelut päättää ensi viikon sunnuntaina BC Nokia vieraskentällä.

Haiparvi aloitti valmennuskaksikko Tero Vasellin ja Setumo Bodiben johdolla yhteisharjoitukset elokuun alussa, jolloin mukana olivat kotimaiset pelaajat. Tommi Lehtosen ja Mio Hyvösen ollessa armeijan leivissä Pohitullin parketin pintaa on kuluttanut elokuusta lähtien Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Aamos Nikula, Akseli ja Viljami Arvonen, Jaakko Lahti, Joni Herrala, Trey Niemi ja Elmo Eräkangas.

Herrala, Niemi ja Eräkangas ovat tuoreita kasvoja joukkueessa 1+1-vuotisilla sopimuksilla. Kolmikosta Herrala ja Niemi ovat jo meritoituneet Korisliiga-tasolla energisinä takamiehinä, mutta 198-senttinen Eräkangas pääsee monen nuoren pelaajan tavoin kolkuttelemaan Korisliigan ovia Uudessakaupungissa.

Parin viikon ajan myös Korihaiden ulkomaalaisnelikko on asettautunut aloilleen uudessa kotikaupungissa. Nick Stampley, Grant Audu ja Prince Oduro aloittavat Korihaissa ensimmäisen ammattilaiskautensa, mutta Quin Cooperilta löytyy kokemusta myös Euroopan kentiltä pelatessaan viime kaudella Belgian ja Hollanin yhteisliigassa.

Viimeinen palanen joukkueeseen saatiin viime viikolla, kun divari A:ssa murskaavaa jälkeä tehnyt Mikael Aalto päätti palata Korisliigaan ja tehden paluun Korihaiden paidassa. Aalto lienee yksi tulevan kauden kiinnostavista kotimaisista pelaajista ja monet odottavat häneltä varmasti myös Korisliigassa kovaa jälkeä 208-senttisen pituutensa ja fysiikkansa ansiosta.

Raportit harjoituksista ovat kielineet siitä, että joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri, joten pelikuvioiden hionta kohti alkavaa liigakautta sujunee mutkattomasti.

Bisons vastassa keskiviikkona

Viime kausi päättyi ukilaisnäkövinkkelistä loistaviin tunnelmiin, kun Korihait voitti kauden päätöskamppailun Loimaalla ja säilytti näin ollen liigapaikkansa. Keskiviikkona joukkueet pääsevät virallisesti näkemään taas toisensa pelikentällä sillä erotuksella, että Korihait pelaa Korisliigassa ja Bisons divari A:ssa.

Loimaan koripalloylpeys on kesän aikana koonnut laadukkaan rosterin, joka varmasti kamppailee divarin kärkisijoista ja sitä kautta noususta takaisin Korisliigaan. Biisonilaumassa jatkavat viime kaudesta tutut pelaajat Vesa Heinonen, Sami Tahvanainen ja Eemeli Hollo. Uusina kotimaisina pelaajina joukkueessa pelaa Lahti Basketballista siirtynyt Aleksanteri Ahola, Seagullsin kokoonpanossa esiintynyt Santeri Makkonen, Kouvojen organisaatiossa pelannut peräti 214-senttinen Aapeli Syrjämäki, Aaro Lehtikangas sekä Korihait-kasvatti Cedric Latimer. ”Cedu” ehti jo lopettaa pelaajauransa, kun hän kesällä 2021 siirtyi valmentajaksi LePyyn, mutta palaa näin ollen siis takaisin pelikentille. Juniorivuosien lisäksi Latimer pelasi Korihaissa Korisliigaa kaudella 2011–12.

Ulkomaalaisvahvistuksiksi Bisons on palkannut 206-senttisen laituri Jordan Robertsin sekä ranskalaisen Louis Rucklinin. Varsinkin Rucklin lienee yksi mielenkiintoisimmista vahvistuksista alkavan kauden divarissa, sillä mieheltä löytyy edelliseltä kahdelta kaudelta reilusti kokemusta kovatasoisesta Ranskan kakkostasolta ProB:stä.

Korihaiden ja Bisons Loimaan harjoitusottelu pelataan Uusikaupunki Areenalla keskiviikkona 14.9. klo 18.00. Liput otteluun maksavat 5€ ja ensi kauden kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn. Wintterin rakennustyömaan johdosta sisäänkäynti edelleen kaupungin puoleisesta päädystä. Parkkipaikat löytyvät jäähallin pihalta (Koulupolku 1).

Ottelun tilanteita voi seurata neljänneksien välillä Korihaiden Twitter-tilillä sekä Instagram– ja Facebook-tilien tarinoissa. Lopputulos sekä tilastot tulevat kaikille some-alustoille ottelun päätyttyä.

Korihaiden valmistavat ottelut syyskuussa:

Ke 14.9. Korihait – Bisons klo 18.00 @Uusikaupunki Areena
Ti 20.9. Lahti Basketball – Korihait klo 18.45 @Pajulahden palloiluhalli
Ke 21.9. KTP-Basket – Korihait klo 16.00 @Pajulahden palloiluhalli
La 24.9. BC Nokia – Korihait klo 15.00 @Nokian palloiluhalli