Korihailla katse tulevaisuuteen

13.05.2015

Korihailla katse tulevaisuuteen

Erittäin hienon, mutta karvaaseen finaalitappioon päättyneen kauden jälkeen Korihait kääntää katseensa jo tulevaan kauteen. Vaikka kausi päättyi pienoiseen pettymykseen voi koko uusikaupunkilainen koripalloperhe olla tyytyväinen reilut pari viikkoa sitten päättyneeseen kauteen. Yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Korihaiden joukkue taisteli uhrautuvasti koko kauden, kestäen paineet läpi runkosarjan ja selvitti tiensä finaaleihin BC Nokiaa vastaan. Finaaleissa Korihait voitti yhden ottelun selkeästi ja johti jokaista ottelua vielä viimeisillä minuuteilla, joten hieman paremmalla tuurilla ottelusarja olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan. Toisaalta tuurikin pitää ansaita ja kokeneempi vastustaja käänsi lopulta voiton itselleen. ”Muutama päivä meni tappiota sulatellessa, mutta pikku hiljaa alkavat ajatukset kirkastumaan ja katse kääntymään tulevaisuuteen”, kertaa finaalitappion erittäin raskaasti ottanut Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.Team

Jo syksystä lähtien Pohitullin katsomo täyttyi äänekkäistä faneista ja finaaleissa koettiin lähes täpötäyden katsomon aikaansaama tunnelma, jota ei muutamaan vuoteen ole Pohitullissa nähty. Myös molempiin finaalien vierasotteluihin saapui Uudestakaupungista toistasataa Korihait-fania omiaan kannustamaan. Hyvähenkinen ja loppuun saakka yrittänyt joukkue sai faneistaan lisäpotkua ja yhdessä kannattajiensa kanssa joukkueenjäsenet saivat useita ilon ja ylpeyden hetkiä matkan varrella. ”Oli todella hienoa havaita, että yleisö ja koko yhteisö lähti hienosti tukemaan joukkuetta alusta lähtien. Katsojamäärät kasvoivat pariin viimeiseen Korisliigakauteen verrattuna ja varsinkin finaaleissa oli erittäin hieno meininki”, kiittelee Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen.

Korihaiden paketti oli kasassa hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja kauden jo käynnistyttyä joukkueeseen liittyi pari täsmähankintaa. Enemmänkin oli tarjolla, mutta ennen kautta ja siirtorajalla ei haluttu joukkueen kemiaa häiritä, eikä toisaalta katsottu lisävahvistuksia enää tarpeelliseksi. Joukkue säästyi kauden aikana suuremmilta loukkaantumismurheilta, mutta pienempiä riittikin sitten aivan tarpeeksi. Oli murtuneita sormia, kämmeniä ja neniä, irronneita hampaita, naarmuuntuneita silmiä, revähtäneitä jänteitä, venähtäneitä nivusia, puujalkoja, anemiaa ja paljon muita pikkuvammoja. Epävirallisten laskujen mukaan kesken pelin tai treenien ensiapuasemalle pelaajia kärrättiin noin kymmenen kertaa, magneettikuvauksessa käytiin seitsemän kertaa, ultraäänessä ja röntgenissä saman verran. ”Onneksi meillä oli laaja ja tasainen pelaajanippu, joka mahdollisti laadukkaan harjoittelun vaikka pelaajia olikin poissa vahvuudesta. Suurimmat murheet tulivat vasta loppukaudesta, kun muutama pelaaja oli pidempään poissa”, valottaa Jarno Nikula. ”Kauden aikana yhteensä kymmenen pelaaja esiintyi aloitusviisikossa ja heistä ainoastaan kaksi oli finaaleissa täydessä pelikunnossa. Neljännestä finaalista oli kolme tärkeää vaihtopelaajaa kokonaan pois käytöstä ja avausmiehistäkin taitaa pari-kolme mennä leikkauspöydälle kesän aikana”, jatkaa Nikula.

Korihaiden seurajohto on uuden puheenjohtajansa, Kalle Klotzin johdolla aloittanut aktiivisen työn uuteen kauteen valmistautumisessa. ”Koko seuran puolesta iso kiitos vielä kerran kaikille menneestä kaudesta – ilman kannattajia ja tukijoita nämä suuret ilon ja pettymyksen hetket eivät olisi mahdollisia”, muistuttaa Kalle Klotz. ”Vuosi sitten meille ei auennut paikkaa Korisliigassa kabinettien kautta, joten olemme päättäneet, että sitä kautta sinne ei myöskään nousta. Paikka ansaitaan ainoastaan pelaamalla”, päättää Klotz.

Tulevan kauden joukkueen rakentaminen aloitettiin jo päättyneen kauden aikana ja voimassa olevat sopimukset on Nigel Mooren, Marcus Vanin, Hunter Gibsonin, Petteri Ruutiaisen sekä päävalmentaja Jarno Nikulan kanssa. ”Kaikkien viime kauden pelaajien kanssa on neuvotteluyhteys avattu ja varmoja poislähtijöitä ei ole vielä ilmennyt. Olemme myös lähestyneet muutamaa uutta pelaajaa, mutta tällä hetkellä ei ole mitään uutta uutisoitavaa. Tarkoituksena on, että Juhannukseen mennessä pakka olisi kasassa ja yhteisharjoitukset aloitetaan tänä kesänä viime vuosia aikaisemmin, jo toukokuun aikana”, kertoo Ville Vuorinen.