Korihailla lentävä lähtö Korisliigaan

5.10.2013

Korihait aloitti Korisliigakauden riemukkaissa merkeissä taistelemalla makoisan voiton paikallisvastustaja Salon Vilppaasta lukemin 90 – 71 (42 – 30). Korihait hallitsi pelin kulkua alusta loppuun, lukuun ottamatta muutaman minuutin jaksoa puoliajan molemmin puolin.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia edettiin tasatahtiin, kunnes kotijoukkue alkoi tehdä eroa tasaiseen tahtiin. Ensimmäisen neljänneksen lopulla eroa oli yhdeksän pistettä, Korihaiden johtaessa lukemin 22-13. Toisella kympillä tahti vain kiihtyi ja parisen minuuttia ennen puoliaikaa Korihait johti jo kahdellakymmenellä pisteellä.  Kotijoukkueen muutaman huonon ratkaisun avittamana Vilpas nousi puoliajalle mentäessä jo iskuetäisyydelle.

Vilppaan rynnistys jatkui myös puoliajan jälkeen ja erän puolivälissä ero oli kutistunut jo seitsemään pisteeseen. Korihait ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan Sami Ikävalkon ja Josh Dollardin kolmosilla ero kasvoi jälleen yli kymmeneen ja Chace Stanbackin tehdessä kymmenen pinnaa putkeen ero venähti taas kahteenkymmeneen. Viimeisellä neljänneksellä ero pysyi tasaisena ja Korihait pääsi kuittaamaan tärkeän avausvoiton lukemin 90 – 71.

Korihait onnistui ottelussa laajalla rintamalla, vaikka tehoista vastasivatkin pääosin joukkueen ulkomaalaisvahvistukset. Koko jenkkikolmikko iski tauluun komeat tilastolukemat, jokaisen tehdessä tupla-tuplat, (Dollard 28/14, Stanback 23/10 ja McLaurin 19/13). Takamieskolmikko Jalonen, Ikävalko ja Salaterä pyöritti peliä mallikkaasti ja painosti tehot Vilppaan syömähampaista Khail Torrancesta ja Eero Lehtisestä. Torrance teki 21 pinnaa, ollen Vilppaan paras pistemies, mutta teki valtaosan pisteistään ottelun jo ratkettua ja jääden avauspuolikkaalla vain neljään pisteeseen.

Uusista pelaajista Sami Mäntymaa, Jyrki Nieminen ja Juho Vainio pääsivät tekemään ensiesiintymisensä Korisliigapeleissä ja jo viime kaudella parissa pelissä esiintynyt Roope Tammi nakutti avauspisteensä kylmän viileästi vapaaheittoviivalta.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaimmat mahdolliset, sillä myös Pyry Rainamaa siirtyi joukkueen sairaslistalle kuluvalla viikolla. Tästä huolimatta Korihait oli saanut ennen perjantain peliä alleen pari hyvää harjoitusta kun Roope Tammi ja Juho Vainio liittyivät harjoitusvahvuuteen ja tämä näkyi myös joukkueen pelissä.

”Saimme harjoiteltua kaksi päivää todella hyvin ja olen ylpeä joukkueen otteista”, totesi tyytyväinen hailuotsi Ari Mikkola. ”Taktiikkamme onnistui hyvin ja pelaajien toteutus vielä paremmin. Jos esiin pitää nostaa yksi pelaaja, niin Chace Stanback oli tämän ottelun sankari”, jatkoi Mikkola.

”Täytyy antaa tunnustusta Korihaiden taistelulle, sillä kotijoukkue voitti lähes kaikki roskapallot itselleen”, totesi Vilppaan valmentaja Mikko Tupamäki, silminnähden pettyneenä.

”Tavoitteenamme on pelata joukkueena hyvin ja taistella jokainen tilanne loppuun asti, sillä siitähän yleisökin tykkää. Tänään Pohitullissa oli hyvä meininki ja katsojat elivät mukana koko pelin ajan”, kiitteli Mikkola myös runsaslukuista kotiyleisöä.

Korihait matkaa keskiviikkona Kotkaan ja seuraava kotipeli on vuorossa sunnuntaina 13.10. kun Jyri Lehtosen ja Lawrence Wrightin Kouvot saapuu Pohitulliin klo 17 alkavaan otteluun.