Korihailla sunnuntaina tärkeä kärkikamppailu

4.02.2016

Korihailla sunnuntaina tärkeä kärkikamppailu

Korihait pelaa sunnuntaina vasta kevätkauden toisen kotiottelunsa, kun Pohitulliin saapuu divarin kärkijoukkue Järvenpään Koripalloseura. Sunnuntain ottelussa on normaalia suurempi panos, sillä sarjapisteiden lisäksi haetaan asetelmia jo runkosarjan loppusijoituksia silmällä pitäen.

 

Marcus Van on tehtaillut tammikuussa keskimäärin 23 pistettä ja 16 lveypalloa ottelua kohden (FotoMika).

Marcus Van on tehtaillut tammikuussa keskimäärin 23 pistettä ja 15 levypalloa ottelua kohden (FotoMika).

JKS on noussut sarjan jaetulle ykköstilalle peräti 11 ottelun voittoputkellaan, joka on sunnuntaina kestänyt tasan 10 viikkoa. Voittoputkensa aikana JKS on voittanut kaikki sarjan joukkueet, mukaan luettuna tasapisteissä olevan FoKoPo:n ja kärkikaksikkoa yhden voiton perässä olevan Korihait. Korihait ja JKS kohtaavat sunnuntaina kolmannen kerran tällä kaudella ja keskinäiset ottelut ovat tällä hetkellä 1 – 1 ja keskinäinen korisuhdekin on tasan 173 – 173. Joukkueiden viimeinen keskinäinen kohtaaminen käydään runkosarjan viimeisellä kierroksella maaliskuun loppupuolella, joten sunnuntain ottelun voittaja ottaa etulyöntiaseman tuohon kamppailuun, sillä tasapisteisiin päädyttäessä keskinäiset ottelut ratkaisevat joukkueiden paremmuuden runkosarjassa. Sarjan kärkikolmikko on tällä hetkellä niin tasainen, että joukkueiden keskinäiset sijoitukset vaihtuvat viikottain, ja sama tahti voidaan olettaa jatkuvan viimeisille kierroksille asti.

Myös Korihaiden peli on kulkenut mallikkaasti vuoden vaihteen jälkeen ja Korihaiden voittoputki on tällä hetkellä neljän pelin mittainen. Korihaiden edellinen tappio on tullut juuri JKS:n käsittelyssä muutama päivä ennen joulua, kun JKS voitti kotiottelunsa lukemin 91 – 81. Marraskuun alussa Pohitullissa päädyttiin puolestaan Korihaiden voittoon lukemien ollessa 92 – 82.

JKS perustaa pelinsä tiukkaan puolustukseen, sekä tasaisen laajaan materiaaliinsa. Joukkueen tehokkain pelaaja on peräti 41 vuotias jenkkilaituri HL Coleman (15,5 p ja 9,2 lp). Colemanin vanavedessä kuusi suomalaispelaajaa heittää yli kahdeksan pistettä per peli, parhaana takamies Juuso Kauppinen (14,9 p). Järvenpääläisten tasaisuudesta kertoo myös se, että Korihaiden riveistä peräti neljä pelaajaa on pussittanut paremmalla keskiarvolla kuin Coleman. Korihaiden paras pistemies tällä hetkellä on Reggie Bratton (20,5 p), ja perässä tulevat Marcus Van (18,2), Mikko Jalonen (17,5), James Crowder (15,7) sekä viidentenä kaksinumeroisen pistekeskiarvon omaavana Mikael Herbert (11,2).

Divarin tärkeä kärkikamppailu käydään Pohitullissa sunnuntaina kello 17 alkaen. Otteluisäntänä toimiva Turun Osuuskauppa jakaa Uudenkaupungin toimipisteissään otteluun peräti 500 vapaalippua, joten odotettavissa on kauden ennätysyleisö. Ottelusta voi hankkia pääsyliput myös 5.3. järjestettävään Korihait Gaalaan. Lisätietoa Gaalaillasta löytyy myös Korihaiden kotisivuilta.