Korihaille ensimmäinen ottelupallo

1.04.2015

Korihaille ensimmäinen ottelupallo

Korihait ja Järvenpään Koripalloseura kohtasivat keskiviikkona välierien ensimmäisessä kamppailussa Pohitullissa. Kiihkeä ja fyysinen ottelu oli tasainen toisen puoliajan alkuun asti, jonka jälkeen Korihait otti ohjat käsiinsä ja kasvatti eroa tasaisesti loppuun asti. Ensimmäinen otteluvoitto jäi näin Uuteenkaupunkiin lukemin 106-75 (47-45).

Adrien Coleman jatkoi väkeviä otteitaan pussittamalla 26 pistettä (FotoMika).

Adrien Coleman jatkoi väkeviä otteitaan pussittamalla 26 pistettä (FotoMika).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korihait tuli monta viikkoa odotettuun pudotuspeliavaukseen kovalla sykkeellä ja vetäisi valkoisiin pukeutuneen, runsaslukuisen kotiyleisön edessä ensimmäiset kolme ja puoli minuuttia Mikko Jalosen ja Marcus Vanin johdolla lukemin 12-3. JKS:n aikalisän jälkeen myös vierasjoukkue sai otteisiinsa ryhtiä ja ottelu alkoi tasoittua. Korihait johti vielä kuuden minuutin pelin jälkeen yhdeksällä pisteellä (20-11), mutta tarkasti kaaren takaa osunut JKS  tuli Leo Tarjanteen kolmella peräkkäisellä kolmosella iskuetäisyydelle ensimmäiselle tauolle lähdettäessä. Toisen kympin alkuun Korihait onnistui kasvattamaan johdon jälleen kymmeneen pisteeseen, mutta erän puolivälissä JKS nousi HL Colemanin johdolla jo pisteen päähän (39-38). Tämän jälkeen mentiin tasatahtiin ja vierailijat siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon, kun erää oli jäljellä parisen minuuttia. Korihaiden aikalisän jälkeen Hunter Gibson siirsi kotijoukkueen kolmosellaan jälleen johtoon ja tauolle lähdettiin kahden pisteen etulyöntiasemassa. Tässä vaiheessa pistetehtailussa erottuivat Adrien Coleman ja Mikko Jalonen kahdellatoista pisteellä ja Marcus Van kymmenellä pinnalla ja peräti 13 levypallolla. JKS:n parhaat olivat 14 pistettä heittänyt HL Coleman ja peräti neljä kolmosta pussittanut Leo Tarjanne.

Toisen puoliajan alku oli vielä tasainen ja JKS nousi uudelleen johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Tässä vaiheessa Korihait repäisi 9-0 jakson Adrien Colemanin seitsemän pisteen siivittämänä ja vierasjoukkue joutui turvautumaan pikaiseen aikalisään. Hengähdystauon jälkeen HL Colemanin kolmonen kavensi tilanteeksi 58-53, mutta sen jälkeen tuli Korihaiden seuraava isku. Kotijoukkueen ja ennen kaikkea kotiyleisön sytyttäjänä toimi vierasjoukkueen vaihtopenkki, joka kyllästyi päätykatsomon rumpuryhmään ja vaati liian äänekkäiden poikien siirtoa toiselle puolelle salia. Toiminnan seurauksena hurjaan kannustukseen yltynyt kotiyleisö siivitti Korihait lentoon ja seuraavat pari minuuttia menivät Korihaille lukemin 15-3 ja ero kasvoi 17 pisteeseen (73-56), jollaisena ero säilyi viimeiselle tauolle lähdettäessä. Neljännen erän alkuun HL Coleman osui kolmosessaan (82-68), mutta sen jälkeen Korihait piti vieraat lähes kuusi minuuttia ilman pisteitä ja karkasi Eero Lehtosen, Adrien Colemanin ja Niko Malisen kolmosilla 33 pisteen johtoon. Näin ollen välillä erittäin fyysisen ja pientä jälkipeliä sisältänyt avausottelu kirjattiin Korihaille reilulla erolla.

”Tiesimme että vastustaja pelaa kovaa, joten osasimme varautua siihen. Pudotuspelit pitääkin olla kovaotteisia ja nautin tiukasta väännöstä”, kertasi Korihaiden parhaana palkittu Marcus Van, joka pussitti kauden ennätyspisteet (28) ja napsi siihen päälle vielä 22 levypalloa.

Vanin ohella Adrien Coleman (26 p) ja Mikko Jalonen (20 pistettä ja 10 syöttöä) olivat hurjana hyökkäyspäässä. Loput pisteet jakautuivat tasaisesti, sillä Niko Malinen heitti kahdeksan pistettä ja kolmikko Mikael Herbert-Hunter Gibson-Elias Valtonen seitsemän pistettä mieheen. Eero Lehtosen pistesarakkeeseen kirjattiin yksi onnistunut kolmonen. Nigel Moore paranteli vielä sormeaan, mutta on jo ottanut osaa kontaktiharjoituksiin.

”Elämme kolmosilla, joiden avulla pysyimme ensimmäiset 22 minuuttia pelissä mukana. Tämän jälkeen Korihait hallitsi ilmatilaa ja meni menojaan”, tiivisti JKS:n valmentaja Jarkko Lanu. ”Kotisalissa osumme heitoissamme paremmin ja lauantaina tasoitamme ottelusarjan”, heitti Lanu haastetta Korihaiden suuntaan.

JKS:n ylivoimainen ykkönen oli 28 pistettä, viiden kolmosen avulla upottanut HL Coleman. Avauspuolikkaalla loistanut Leo Tarjanne jäi toisella jaksolla yhteen pisteeseen, mutta oli kuitenkin 15 pisteellään vieraiden toiseksi paras pistemies.

”Tulimme alussa hyvällä sykkeellä peliin, mutta sen jälkeen teimme puolustuksessa muutamia nukahduksia ja JKS pääsi peliin mukaan. Puoliajalla muutimme hieman puolustustaktiikkaa ja saimme heidän kolmoset pois”, tiivisti Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Van, Coleman ja Jalonen olivat isossa roolissa, mutta nämä pelit ratkaistaan kuitenkin myös vaihtomiesten panoksella. Tänään esille nousi hienon pelin pelannut, vasta 15-vuotias Elias Valtonen”, jatkoi Nikula. ”Tämä oli vasta ensimmäinen voitto ja Järvenpäähän lähdetään parantamaan peliä”, päätti Nikula.

Ottelusarja siirtyy nyt Järvenpäähän, jossa pelataan lauantaina 4.4. Korihait järjestää otteluun fanibussin, johon voi ilmoittautua torstaihin kello 12 asti. Ilmoittautumiset fanibussiin voi tehdä Ville Vuoriselle (040-5161561).

Seuraava kotiottelu on vuorossa tiistaina 7.4. kello 18.30 alkaen. Ennakkolippuja tuohon otteluun voi hankkia Korihaiden toimistolta, Sportiasta, soittamalla Ville Vuoriselle numeroon 040-5161561 tai sähköpostilla osoitteesta ville.vuorinen@korihait.fi.

Runsaslukuinen kotiyleisö tuki Korihaita hienosti (FotoMika).

Runsaslukuinen kotiyleisö tuki Korihaita hienosti (FotoMika).