Korihaille helpottava voitto vuoden päätteeksi

30.12.2013

Korihaille helpottava voitto vuoden päätteeksi
Korihaiden parhaana palkittiin 26 pistettä upottanut Josh Dollard. Kuva Mika Reinholm/Fotomika.

Korihaiden parhaana palkittiin 26 pistettä upottanut Josh Dollard. Kuva Mika Reinholm/Fotomika.

Korihait kohtasi vuoden viimeisessä ottelussaan sarjataulukossa yhtä sijaa ylempänä olleen Namika Lappeenrannan. Kuten niin monesti aiemminkin, ottelun ensimmäinen jakso oli  Korihaiden hallinnassa, mutta toisella jaksolla vastustaja tuli peliin mukaan. Tällä kertaa haiparven hermo kuitenkin kesti tiukoilla loppuhetkillä ja riemastuttava kotivoitto saatiin lukemin 79 – 67 (40-26).

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti, eikä ottelun tärkeys näkynyt kummankaan joukkueen otteissa. Koko ensimmäinen erä mentiin kori-korista tahdissa, vierasjoukkueen johtaessa erän puolivälissä pisteellä ja kotijoukkueen erän päättyessä kolmella pisteellä. Toinen neljännes oli Korihailta hyvä ja kentällä nähtiin näyttäviä hyökkäyspään sommitelmia sekä tiukkaa puolustusta. Korihait vei erän nimiinsä lukemin 19 – 8 ja puoliajalle siirryttiin neljäntoista pisteen etumatkalla.

Kolmas erä on monesti koitunut Korihaiden kohtaloksi ja niin näytti käyvän nytkin. Kun erää oli pelattu neljä minuuttia donkkasi James Padgett eron jo ratkaisevan tuntuisesti yhdeksääntoista pisteeseen. Namika ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan vei seuraavat minuutit 11-0 ja tuli jo kahdeksan pisteen päähän. Josh Dollardin kolmonen päästi Korihait kuitenkin piinasta ja lappeenrantalaisten rynnistys saatiin hetkellisesti pysäytettyä. Viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa kymmenellä pisteellä, mutta enää tuo ero ei tuntunutkaan kovin turvalliselta. Neljännessä erässä Namika jatkoi tiukkaa takaa-ajoaan ja viisi minuuttia ennen loppua ero oli kutistunut yhteen pisteeseen, tilanteen ollessa 60-59. Seuraavassa hyökkäyksessä Korihaille tuli vielä pallonmenetys ja vierailijoille tarjoutui mahdollisuus siirtyä johtoon. Tässä vaiheessa Korihait esitti kuitenkin loistavaa joukkuepeliä molemmissa päissä kenttää ja iski tauluun nopeasti 9-0 jakson ja siirtyi takaisin kymmenen pisteen johtoon. Ensimmäiseksi Sami Ikävalko pommitti Mikko Jalosen passista kolmosen pussiin ja heti perään Ikävalko tarjoili illan upeimman syötön, vapauttamalla Josh Dollardin lähes puolesta kentästä lähteneellä syötöllä, jonka Dollard iski suoraan ilmasta voimalla koriin. Seuraavaksi Jalonen tarjoili Chace Stanbackille vapaan kakkosen ja kirin päätti James Padgett vapaaheittoviivalta reilu minuutti ennen loppua. Viimeinen minuutti pelailtiin kellosta pois ja Korihait pääsi tuulettamaan kauden neljättä voittoaan, nousten samalla Lappeenrannan ohi yhdeksänneksi.

”Pelasimme tänään kenties kauden parhaan pelimme ja onnistuimme nimenomaan joukkueena”, kommentoi ottelua Korihaiden parhaana palkittu Josh Dollard. Myös Dollard pelasi kenties parhaan pelinsä tehdessään 26 pistettä, poimiessaan 10 levypalloa ja tarjoillessaan kuusi koriinjohtanutta syöttöä. Onnistujiksi voidaan laskea myös takamieskaksikko Mikko Jalonen – Sami Ikävalko, jotka heittivät tarkasti kaaren takaa ja antoivat vapauttavia syöttöjä tärkeillä vaiheilla. Tärkeässä roolissa olivat myös Chace Stanback ja Pyry Rainamaa, jotka pitivät sarjan korikunkku Todd Brownin keskiarvoaan pienemmässä pistemäärässä ja mikä tärkeintä painostivat tämän huonoihin heittoprosentteihin.

”Olen todella tyytyväinen joukkueemme suorituksesta, kertoi Korihaiden valmennusryhmästä Petri Helminen. ”Onneksi pelaajilla pysyi lopussa pää kylmänä, sillä itsellä meinasi välillä mennä vähän yli. Muut valmentajat ja joukkueenjohtaja onneksi rauhoittelivat, nauratti selvästi jo rauhoittunut Helminen.

Korihaiden pistemiehet ottelussa olivat Dollard 26/10, Ikävalko 14/1, Padgett 13/13, Jalonen 11/1, Stanback 8/8, Mäntymaa 5/0 ja Malinen 2/0. Lappeenrannan pisteiden teosta vastasivat pääasiassa jenkkikolmikko, Brown 22, Logins 16 ja McKnight 15 pisteellään.

Korihait pelaa seuraavaksi kaksi vieraspeliä, ensin 4.1. Tampereella ja sitten 17.1. Joensuussa. Sen jälkeen vuorossa on kolme kotiottelua, kun Pohitulliin saapuu 20.1. Bisons, 24.1. Vilpas ja 2.2. Kouvot. Bisons ottelu piti alunperin pelata keskiviikkona 22.1. mutta ottelua on aikaistettu kahdella päivällä, maanantaiksi.