Korihaille helppo voitto Namika Lappeenrannasta

23.11.2014

Korihaille helppo voitto Namika Lappeenrannasta

Korihait kohtasi sunnuntaina Namika Lappeenrannan, ottelussa johon Korihait pääsi levänneenä viikon tauon jälkeen, kun vierailija puolestaan pelasi lauantaina Forssassa ja vietti yön Turussa. Tasaisen alun jälkeen Korihait nykäisi eroa toisella neljänneksellä ja kirmasi lopulta selvään voittoon lukemin 93 – 60 (43-27).

Eero Lehtonen heitti piste-ennätyksekseen 13 pistettä (Kuva: FotoMika).

Eero Lehtonen heitti piste-ennätyksekseen 13 pistettä (Kuva: FotoMika).

Ottelun ensimmäiset neljä minuuttia mentiin tasatahtiin, kunnes Korihait repäisi eron parissa minuutissa kolmeentoista pisteeseen (21-8). Namika ei tästä vielä hätkähtänyt, vaan tuli Antwan Carterin johdolla pikkuhiljaa lähemmäksi ja Korihait oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 28-25, kun toista neljännestä oli pelattu reilut kolme minuuttia. Aikalisän jälkeen kentälle asteli sisuuntunut kotijoukkue ja Korihait vei seuraavan neljän minuutin jakson numeroin 13-0 ja kasvatti eron jälleen turvalliseksi (41-25).

Toisen puoliajan alussa Korihait nykäisi eron nopeasti yli kahdenkymmenen pisteen ja Namika ei tästä enää toipunut. Viimeinen vartti olikin sitten vauhdikasta pelailua, jossa mentiin päästä päähän kovalla vauhdilla. Molemmat joukkueet pyörittivät vinhaa vaihtorulettia ja varsinkin Korihaiden nuoret pelaajat esittivät parasta osaamistaan. Parilla avausviisikon miehellä varustetussa viisikossa vaihdosta kentälle tulleet nuoret pelurit pelasivat rohkeasti ja onnistuivat vuorollaan korin teossa, jopa niin että Eero Lehtonen, Elias Valtonen, Jaakko Lahti ja Aleksi Peltonen tekivät jokainen korin heti ensimmäisellä pallon kosketuksellaan.

”Tänään heitto kulki koko joukkueella ja oli mukava pelata”, kiteytti Korihaiden parhaana palkittu Mikael Herbert. ”Tässä joukkueessa on paras joukkuehenki, missä minä olen ollut mukana ja peli on silloin sen näköistä”, päätti Herbert.

”Luovutimme pelin toisella puoliajalla liian helposti ja se on täysin anteeksiantamatonta. Meidän täytyy pitää huoli, että näin ei tapahdu enää uudelleen ja uskonkin että meillä on tulossa vielä hyvä talvi”, kertoili välillä kovaan ääneen joukkuettaan herätellyt Namikaluotsi Juha Sten.

”Meidän tavoite oli pitää Namika alle kuudessakymmenessä pisteessä ja onnistuimme siinä tänään hyvin. Meitä vastaan on tehty kahdessa viime pelissä vain 60 pistettä, joten puolustuksen harjoitteluun panostaminen alkaa näkyä”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

Korihaiden pisteet jakaantuivat tällä kertaa tasaisesti, sillä peräti viisi pelaajaa heitti kolmetoista pistettä tai enemmän. Parhaat pisteet iski taululle neljä kolmosta upottanut Mikael Herbert (18/3), Niko Malisen heittäessa pisteen vähemmän (17/3). Marcus Van teki jälleen tupla-tuplan (15/11) ja Mikko Jalonen pussitti 13 pinnaa. Samaan pistemäärään pääsi Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittu Eero Lehtonen (13/2). Sataprosenttisella tarkkuudella viimeistellyt Jaakko Lahti heitti kuusi pistettä, Nigel Moore viisi, Elias Valtonen kolme ja Petteri Ruutiainen kaksi pistettä. Aleksi Peltosen saalis oli yksi piste ja Jalmari Salaterän yksi levypallo ja syöttö. Korihaiden riveistä puuttuivat pienistä loukkaantumisista kärsineet Adrien Coleman, Roope Tammi ja Valtteri Järvenpää.

Otteluisäntänä toimineen Uudenkaupungin kaupungin valinta Namika Lappeenrannan parhaaksi pelaajaksi oli helppo, sillä Antwan Carter teki lähes puolet joukkueensa pisteistä (27/5).

Korihaiden seuraava kotiottelu on ensi perjantaina 28.11. kun Pohitulliin saapuu sarjakakkonen, Cedric Latimerin ja Lawrence Wrightin Oulun NMKY.

Marcus Van leijaili jälleen omissa korkeuksissaan (Kuva: Jonne Uotila).

Marcus Van leijaili jälleen omissa korkeuksissaan (Kuva: Jonne Uotila).