Korihaille helppo voitto Pyrinnöstä

28.02.2016

Korihaille helppo voitto Pyrinnöstä

Korihait kohtasi sarjataulukossa viimeistä edellisenä olevan Tampereen Pyrinnön sunnuntaina Pohitullissa. Pyrintö taisteli mukana puoliaikaan asti, mutta toisella puolikkaalla Korihait meni menojaan ja kuittasi sarjapisteet lukemin 96 – 71 (42-35).

Nicolai Andersen heitti kotidebyytissään 10 pistettä (FotoMika).

Nicolai Andersen heitti kotidebyytissään 10 pistettä (FotoMika).

Korihailta oli ottelusta sivussa joukkueen taistelun ruumiillistuma Marcus Van ja tämä kieltämättä näkyi ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Korihait hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta nuoret tamperelaiset vahvistettuna jenkkisentteri Byron Burnettilla roikkuivat sitkeästi mukana. Kotijoukkue sai ensimmäisen puoliajan aikana vain kolme virhettä ja nekin kaikki hyökkäyspäässä, joten aivan kaikki yritys ei ollut pelissä. Korihaiden paras pistemies ja kovin tsemppari ensimmäisellä puoliajalla oli Vesa-Pekka Laine (8 p), joka riisti tamperelaisilta pallot sekä ensimmäisen että toisen neljänneksen viime sekunneilla ja kirmasi korintekoon molemmilla kerroilla. Jälkimmäisestä tilanteesta Laineen kolmonen puoliaikasummerin soidessa vei Korihait seitsemän pisteen taukojohtoon.

Toisen puoliajan alku oli molemmilta joukkueilta menetysten värittämä, mutta muutaman minuutin palloilun jälkeen Korihait löysi täysin uuden vaihteen peliinsä ja varsinkin kapteeni Mikko Jalonen oli päättänyt lopettaa Pyrinnön pyristelyt. Jalonen nosti ensin kolmella peräkkäisellä korilleajollaan tilanteeksi 54-44, jonka jälkeen tahtipuikon otti Reginald Bratton ja 12-0 jaksolla ero kasvoi yli kahdenkymmenen pisteen kun peliaikaa oli jäljellä vajaa vartti. Tämän jälkeen Korihait heitti kehiin entistä enemmän junioriosastoa ja ero jatkoi kasvamistaan. Viimeisen neljänneksen hahmoja olivatkin A-juniori-ikäiset Eero Lehtonen, Akseli Mäkelä ja Jaakko Lahti, joista Lehtonen (12 p) ja Mäkelä (9 p) kunnostautuivat korinteossa ja Lahti (1 p) heittopaikkojen järjestelijänä. Näin ollen Korihait kuittasi kymmenennen perättäisen voiton ja pääsee keskittymään viikon päästä käytävään, runkosarjan voiton todennäköisesti ratkaisevaan kamppailuun Forsssan Koripoikia vastaan.

Otteluisäntä Laitilan Wirvoitusjuomatehdas palkitsi Korihaiden parhaina pelaajina Reggie Brattonin (22 p) ja Akseli Mäkelän (9 p), joka pokkasi myös Kirstan nälkäisimmän pelaajan palkinnon. Kaksinumeroisille pisteillä Korihaista Brattonin lisäksi pääsivät Mikko Jalonen (14), Eero Lehtonen (12), Mikael Herbert (11) sekä kotidebyyttinsä tehnyt Nicolai Andersen (10). Vesa-Pekka Laineen saalis oli yhdeksän pistettä ja James Crowderin kahdeksan pinnaa ja yhdeksän levyriä. Pyrinnöstä kaksinumeroisille pisteillä pääsivät Byron Burnett (16), Kristian Rasinaho (15) ja Justus Kilpinen (13).

Korihaiden seuraava kamppailu käydään siis sunnuntaina 6.3. Forssassa, jossa panoksena on suurella todennäköisyydellä runkosarjan voitto, sillä sekä Korihailla että FoKoPo:lla on rasitteena viisi tappiota, mutta forssalaisilla peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna.