Korihaille jälleen niukka tappio

3.02.2014

Korihait ja Kouvot kohtasivat sunnuntai-iltapäivällä Pohitullissa molemmille joukkueille erittäin tärkeässä kamppailussa. Kuten niin monesti aikaisemminkin tällä kaudella, Korihait hallitsi ottelun kulkua pitkät pätkät, mutta lopussa Kouvot oli terävämpi ja sarjapisteet matkasivat Kouvolaan lukemin 95 – 99 (46-47).

Joukkueet kulkivat ottelun ensimmäiset viisi minuuttia tasatahtiin, kunnes Korihait nykäisi vajaan kymmenen pinnan kaulan Mikko Jalosen ja Chace Stanbackin kolmosilla. Kouvot tuli kuitenkin rinnalle ja ensimmäinen erä päättyi Korihaiden kahden pisteen johtoasemassa. Toisen erän alussa Kouvot kävi hetken johdossa, mutta erän puolivälissä Korihait oli hankkiutunut uudelleen yhdeksän pisteen johtoon. Erän loppu meni taas Kouvoille lukemin 17-7 ja puoliajalle lähdettiin yhden pisteen vierasjohdossa.

Koko kolmas neljännes mentiin tasatahtiin johtoaseman vaihdellessa tasaisesti ja viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa lukemin 69 – 67. Korihaiden johto säilyi erän alusta pari minuuttia, jonka jälkeen Kouvot siirtyi kuskin paikalle. Kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia oli Kouvojen johto kaksi pistettä, tilanteessa 83-85. Seuraavan minuutin aikana Kouvot siirtyi Ilari Seppälän ja Ville Kauniston kolmosilla kuuden pisteen päähän ja piti eron loppuun asti.

”Olin ottamassa väsyneitä pelaajia vaihtoon muutama minuutti ennen loppua, mutta onneksemme Korihait otti siinä tilanteessa aikalisän ja saimme ratkaisupelaajillemme riittävää huilia. Mielestäni tämä käänsi ottelun lopulta meille”, kertoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ottelun ratkaisuhetkistä.

”Ottelu oli mielestäni erittäin hyvä tasoinen ja tilastoja katsomalla meidän olisi kaiken järjen mukaan tämä ottelu pitänyt voittaa” valotti Korihaiden valmentaja Petri Helminen tuntemuksiaan. ”Emme kuitenkaan saaneet lopussa tarvittavia stoppeja ja ottelu kääntyi lopullisesti Kouvoille”, jatkoi pettynyt Helminen.

Ottelu olikin ennakkoasetelmista poiketen varsin vauhdikas, viihdyttävä ja tasokas. Molemmat joukkueet esittivät vauhdikasta hyökkäyspeliä ja tarkkaa heittopeliä, eikä ottelun tärkeys näkynyt kummankaan joukkueen otteissa. Molemmista joukkueista nousi muutama pelaaja selkeästi esiin. Korihaiden paras pistemies oli tuttuun tyyliin Josh Dollard, joka heitti 31 pistettä, mutta katosi kuvasta ottelun ratkaisuhetkillä. Suurinta vastuuta Korihaiden onnistumisista ratkaisuvaiheilla kantoi kapteeni Mikko Jalonen, joka heitti 18 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Kouvojen ylivoimainen ykkönen oli 27 pistettä ja vain kerran ohi heittänyt Ville Kaunisto. Muita ratkaisupelaajia olivat alussa Kouvoja kannatellut Clifford Colimon (18 p) ja lopussa kovia ratkaisuja tehnyt Matt Gibson (10 p). Myös Kouvojen uusin vahvistus, Gregg Thondique (18/4) keräsi Jyri Lehtoselta kehuja.

Dollardin ja Jalosen ohella Korihailta onnistuivat Chace Stanback (20/7) ja James Padgett (15/15). Sami Ikävalko (6 p), Sami Mäntymaa (4 p) ja Niko Malinen (1 p) olivat Korihaiden muut pisteiden tekijät.

Korihait pelaa tällä viikolla vielä keskiviikkona Lahdessa ja perjantaina 7.2. Pohitulliin saapuu Espoon Honka.

Korihaiden kannattajien lanseeraaman Hai-Five Together-kampanja lähti sunnuntaina vauhdilla liikkeelle ja otteluun varatut kaulahuivit ja kausikortit loppuivat kesken jo ennen ottelun alkua. Huiveja ja kortteja on tilattu lisää ja niitä on jälleen saatavilla perjantain kotipelissä. Varauksia voi tehdä myös seuran toimistolta tai faniryhmän jäseniltä, Jukitsu Hyytiä 050-3312270 ja Mika Laine 044-4558241 .