Korihaille kauden ensimmäinen vierasvoitto

6.02.2014

Korihaiden piristyneet otteet saivat jatkoa keskiviikkona Lahdessa, josta joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 90 – 100 (39-44). Korihaiden edellinen Korisliigan vierasvoitto on peräisin viime kaudelta ja yli yhdentoista kuukauden takaa, jolloin joukkue haki voiton Forssasta. Tähän väliin on mahtunut yhteensä 18 tappiollista reissua ympäri Suomen, joten erittäin tärkeään saumaan keskiviikon voitto tuli. Samalla Korihait nousi jälleen sarjataulukossa Lappeenrannan ja Kouvojen tuntumaan.

Ottelun alku antoi viitteitä koririkkaasta pelistä, sillä molemmat joukkueet onnistuivat lähes jokaisessa hyökkäyksessään. Ensimmäisen erän puolivälissä Korihait hankkiutui viiden pisteen johtoon, mutta aikalisän jälkeen Namika tuli nopeasti ohi ja vei erän neljän pisteen erolla. Toisessa erässä Korihait sai puolustustaan pitämään paremmin ja siirtyi pikkuhiljaa ottelussa kuskin paikalle. Pääosin Josh Dollardin ja Chace Stanbackin vahvan heittopelin ansiosta tauolle lähdettiin viiden pisteen vierasjohdossa. Yhden parhaista otteluistaan pelannut Dollard oli taukoon mennessä tehtaillut 20 pistettä ja 11 levypalloa, Stanbackin säestäessä 12 pisteellään.

Kotijoukkue Namika Lahti tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena ja parin minuutin pelin jälkeen eroa oli enää yksi piste. Korihait ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan kasvatti eron nopeasti takaisin viiden pisteen paremmalle puolelle, jollaisena ero myös pysyi viimeisen erän puoliväliin asti. Kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia oli Korihaiden johto kuusi pistettä tilanteessa 71-77. Seuraavat kolme minuuttia Korihait vei Mikko Jalosen ja James Padgettin koreilla lukemin 13-5 ja siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen, neljäntoista pisteen johtoon. Sami Ikävalkon pussittaessa vapaaheittonsa ajassa 38.10 siirryttiin Lahden aikalisälle lukemissa 78-92. Seuraava 45 sekunnin jakso toi jälleen mieleen Korihaiden lukuisat tämän kauden otteluiden loppuhetket. Kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti oli kotijoukkue tullut viiden pisteen päähän Eldar Skamon, Roope Suonion ja Robert Arnoldin upottaessa kolmosen mieheen ja Korihaiden menettäessä pallon helposti molemmissa hyökkäyksissään. Lopussa Korihait sai kuitenkin puolustettua Lahden ohiheittoihin ja vastaavasti omat vapaaheitot upotettiin koriin ja päästiin juhlimaan tärkeää voittoa.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin jälleen Josh Dollard, joka upotti hyvillä prosenteille 31 pistettä ja kaapi peräti 18 levypalloa. Myös Chace Stanback oli hyvässä iskussa, tehtaillessaan kauden ennätyspisteet (24) neljän kolmosen säestämänä. Sami Ikävalko ja Mikko Jalonen johtivat peliä rauhallisesti ja tekivät mukavasti myös pisteitä, Jalonen (13) ja Ikävalko (16). Tärkeintä takamiesten pelissä oli se, että iso osa pisteistä tuli ottelun ratkaisuvaiheissa. James Padgett oli ensimmäiset 36 minuuttia varjojen mailla ja helisemässä Lahden isojen miesten keskellä. Kotiyleisön kovasti psyykatessa sentteri nousi kuitenkin esille ottelun lopussa, tehden kymmenen pistettä viimeisen neljän minuutin aikana. Vaihtopelaajista parhaiten esille nousi Jalmari Salaterä, joka prässäsi tehokkaasti Lahden takamiehiä ja esitti rohkeita otteita myös hyökkäyspäässä.

Korihaiden pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Espoon Honka saapuu Pohitulliin klo 18.30 alkavaan otteluun.