Korihaille kauden toinen tappio

20.02.2015

Korihaille kauden toinen tappio

Korihait kärsi kauden toisen tappionsa, kun kotijoukkue BC Nokia korjasi sarjapisteet vahvalla toisen ja kolmannen jakson pelillään lukemin 85 – 76 (45-38). Erityisen hankalaa Korihailla oli ottelun keskimmäisillä jaksoilla, jotka kotijoukkue vei lukemin 27-13 ja 26-9.

Korihait tuli otteluun vahvasti ja siirtyi kolmen minuutin pelin jälkeen 4-8 johtoon. BC Nokia kavensi erän puolivälissä, mutta jakson lopulla Korihait kasvatti eron ensin lukemiin 14-21 ja erätauolle lähdettiin seitsemän pisteen vierasjohdossa, lukemissa 18-25. Toisen neljänneksen alkuun kotijoukkue tuli pinnan päähän, kunnes Mikael Herbert kasvatti kolmosella eron neljään pisteeseen (24-28). Herbertin kolmosen jälkeen kotijoukkue tuli Eldar Skamon kakkosella tasoihin ja siirtyi sitä seuranneella vaparilla pisteen johtoon. Sen jälkeen mentiin muutama minuutti tasatahtiin, mutta erän viimeisellä minuutilla Nokia kasvatti kahden pisteen johtonsa Henri Hirvikosken ja Antti Nikkilän koreilla puoliajalle lähdettäessä seitsemään pisteeseen.

Kotijoukkueen rynnistys jatkui kolmannen jakson alussa ja ero kasvoi hetkessä yli kymmenen pisteen, jollaisena se pysyi erän puoliväliin asti. Tämän jälkeen kotijoukkue kasvatti eron 10-2 jaksollaan 17 pisteeseen (61-44) ja taas erän viimeisellä minuutilla parilla kolmosella ero kasvoi jo lukemiin 71-47. Runsaasta tappiosta huolimatta Korihait ei vielä antautunut, vaan viimeiseen erään tuli taisteleva vierasjoukkue, joka veti erän alun 2-8 ja kotijoukkue joutui turvautumaan aikalisään, kun erää oli pelattu parisen minuuttia.  Tämän jälkeen seuraavat minuutit mentiin tasatahtiin ja viisi minuuttia ennen loppua tilanne oli 82-63. Seuraavassa hyökkäyksessä Eero Lehtonen kavensi kolmosellaan, jota seurasi Marcus Vanin kakkonen ja Nigel Mooren kolmonen ja reilussa minuuttissa Korihait oli tullut 11 pisteen päähän.  Pari minuuttia ennen loppua Korihait nousi jo kahdeksan pisteen päähän Adrien Colemanin kakkosella, mutta seuraavassa hyökkäyksessä tullut paha pallonmenetys katkaisi kirin ja kotijoukkue pääsi iskemään lopulliset lukemat vapariviivalta.

Korihaiden heittopeli tökki varsinkin keskimmäisissä erissä ja viimeiselle jaksolle lähdettäessä kakkosten heittoprosentti oli alle 40 % ja kolmosten prosentti alle 20 %. Neljännessä erässä prosentit hieman paranivat, mutta molemmat jäivät silti huomattavasti alle kauden keskiarvojen.

”Alussa oli tosi hyvä meininki, mutta toisella ja kolmannella jaksolla pallo ei mennyt sisään läheltä eikä kaukaa ja vastaavasti Nokia pisti siinä vaiheessa kovia kolmosia pussiin”, manasi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Nokia pelasi meitä vastaan ylivoimaisesti parhaan pelinsä ja ansaitsi kyllä voittonsa. Tulimme lopussa vielä hyvin peliin mukaan, mutta sitten tuli pari pahaa menetystä ja lopullinen kiri jäi syntymättä”, jatkoi Nikula.

Korihaiden koko avausviisikko pääsi ottelussa kaksinumeroisille pisteille ja parhaana pistemiehenä toimi viimeisellä jaksolla piristynyt Adrien Coleman (19 p). Kolme kolmosta upottaneet Mikael Herbert (15 p) ja Nigel Moore (14 p) olivat ainoat joilla oli jotakuinkin normaali heittopäivä, sensijaan Mikko Jalonen (11 p) ei osunut kertaakaan kaaren takaa ja jälleen kovat levyrilukemat taistellut Marcus Van (10/22) suti heittonsa ohi lähietäisyydeltä (3/10).  Ilman loukkaantuneita Niko Malista ja Petteri Ruutiaista sekä matkoilla ollutta Elias Valtosta pelannut Korihait sai vaihtopenkiltä pinnoja tällä kertaa vain Hunter Gibsonilta (4 p) ja Eero Lehtoselta (3 p). BC Nokian parhaat pistemiehet olivat Jay Threatt (18), Henri Hirvikoski (17), Daniel Bailey (15), Eldar Skamo (15) ja kalkkiviivoilla viime kesän MM-kisajoukkueesta pudonnut Antti Nikkilä (12/10).

Adrien Coleman ja Mikael Herbert olivat Korihaiden parhaat pistemiehet Nokialla (FotoMika).

Adrien Coleman ja Mikael Herbert olivat Korihaiden parhaat pistemiehet Nokialla (FotoMika).

”Eero ja Hunter pelasivat hyvin ja heitä olisi ehkä voinut käyttää hieman enemmänkin, varsinkin kun avausmiehillä peli alkoi tökkimään”, tukisti Nikula myös itseään. ”Tämä oli kuitenkin vasta kauden toinen tappio ja sunnuntaina laitetaan uutta matoa koukkuun”, valoi Nikula uskoa tulevaisuuteen.

Korihaiden tappio tiesi sitä, että Nokia säilytti mahdollisuudet Korihaiden tavoittamiseen ja runkosarjan voittoon. Korihailla on pelejä jäljellä vielä kuusi (4 kotona, 2 vieraissa), joista sen pitää voittaa vähintään puolet, jotta Nokia pysyy takana. Ensimmäinen mahdollisuus tappion nollaamiseen tulee onneksi jo sunnuntaina, kun Korihait isännöi Pohitullissa Namika Lappeenrantaa kello 17 alkavassa ottelussa.