Korihaille kylmää kyytiä Kotkassa

10.10.2013

Korihait kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Kotkassa KTP-Basketin vieraana lukemin 108-73 (48 – 38). Korihait roikkui kotijoukkueen mukana ensimmäisen jakson, mutta sen jälkeen tasaista jälkeä tehneet kotkalaiset menivät menojaan. 

Molemmat joukkueet tulivat peliin hyvin valmistautuneina. Ainoana erona oli se, että KTP upotti heittonsa ja Korihait ei osunut vapaistakaan paikoista. KTP lähti heti kättelyssä Jukka Matisen ja Sharaud Curryn kolmosilla 10-2 karkumatkalle, jonka Korihait onnistui kuitenkin kaventamaan ja peli tasottui hetkessä. Ensimmäinen erä päättyi Jukka Matisen levynkautta upottamalla kolmosella KTP:n johtolukemiin 25-19. Myös toisella neljänneksellä KTP nykäisi alussa eroa ja johti parhaimmillaan 15 pistettä. Korihait tuli kuitenkin vielä peliin mukaan Sami Ikävalkon ja Josh Dollardin johdolla ja tauolla eroa oli kymmenen pistettä.

Kolmannen erän alkupuolella peli alkoi kääntyä lopullisesti kotijoukkueelle. KTP iski tasaisesti läheltä ja kaukaa, kun taas Korihaiden hyökkäys ei sujunut suunnitelmien mukaan. Kaiken lisäksi Sam McLaurinin erän alussa saama neljäs henkilökohtainen virhe pakotti miehen vaihtopenkille ja KTP otti pelin lopullisesti hallintaansa. Viimeinen erä olikin sitten pelailua ja loppusummerin odottelua.
Korihaiden parhaana palkittiin vanhassa kotisalissaan 13 pistettä upottanut Sami Ikävalko. Hänen lisäkseen Josh Dollard (21/5) ja Sam McLaurin (15/4) pääsivät kaksinumeroisille pistelukemille. Sami Mäntymaa teki kahdeksen, Mikko Jalonen seitsemän, Chace Stanback viisi pistettä. Jyrki Nieminen puolestaan upotti uransa avauspisteen onnistuneella kolmosella ja Jalmari Salaterän saaliiksi jäi yksi piste ja pelin hienon syöttö.

Korihaiden pelit jatkuvat sunnuntaina 13.10. klo 17, jolloin Pohitulliin saapuu Jyri Lehtosen ja Lawrence Wrightin johdattama Kouvolan Kouvot.