Korihaille naistenpäivän vieraita Oulusta

6.03.2015

Korihaille naistenpäivän vieraita Oulusta

Korihait kohtaa sunnuntaina Pohitullissa sarjakolmosen Oulun NMKY:n. Naistenpäivän kunniaksi Korihait jakaa kaikille naisille yllätyslahjan, jonka lisäksi otteluisäntinä toimivat Kesport Uusikaupunki ja Gutzy jakavat kaikille sisääntulijoille tuotelahjan ja urheilujuomamaistiaisia.

Korihaiden ja Oulun Namikan ottelusta voi ennakkoon odotella varsin vauhdikasta ja runsaskorista näytelmää, sillä kaikki kolme keskinäistä ottelua voittanut Korihait on takonut jokaisessa pelissä oululaisia vastaan yli sata pistettä, keskiarvon ollessa 108,7 pinnaa. Myös Oulu on kertaalleen onnistunut Korihaita vastaan tekemään 104 pinnaa. Korihait on hakenut Oulusta kaksi voittoa, lokakuussa lukemin 104-109 ja tammikuussa pisteet kirjattiin 91-105. Marraskuun lopussa Pohitullissa Korihait oli parempi lukemin 112-88, johdettuaan ottelua parhaimmillaan peräti 45 pisteellä. Korihaiden paras pistemies Oulua vastaan on ollut Mikko Jalonen, joka on kahdesti rikkonut 30 pisteen rajapyykin, keskiarvon ollessa 25 pinnaa. Oulun ahkerin korintekijä on ollut koko sarjan paras pistemies, vikkelä takamies Mark Hill, jonka pistekeskiarvo koko kaudella on 24,6 pinnaa ja Korihaita vastaan pari pistettä vähemmän.

Mikko Jalonen on johtanut Korihaiden koritalkoita Ynniä vastaan (Eetu Kupulisoja).

Mikko Jalonen on johtanut Korihaiden koritalkoita Ynniä vastaan (Eetu Kupulisoja).

Jo alkujaan kauteen kapealla materiaalilla lähtenyt Ynni on kärsinyt kauden aikana paljon loukkaantumisista ja oululaiset ovatkin häärineet viime lauantaina umpeutuneella siirtorajalla varsin aktiivisesti. Tulevana viikonloppuna ensiesiintymisensä oululaisten riveissä tekevät takamiehet Darrell Holmes ja Valtteri Mäkäläinen. Suomalaisstatuksella pelaava Holmes on alkukauden palloillut kakkosdivisioonassa ja Namika Lahden riveissä viisi kautta Korisliigaa pelannut Mäkäläinen puolestaan on ollut alkukauden sivussa lopetettuaan uransa hetkellisesti lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Edellä mainitun kaksikon lisäksi Namikan riveihin ehti viikkoa aiemmin liittyä jenkkisentteri Nick Wright (203 cm), joka on esiintynyt uuden joukkueensa riveissä yhdessä ottelussa tehden 20 pistettä ja napaten 15 levypalloa. Koko kauden oululaisten riveissä ovat pelanneet Mark Hillin lisäksi jenkkilaituri Melvin Baker (18/9), Korihaiden kasvatti Cedric Latimer (12/6), Korisliigakonkarit Jussi Eskola (11/3) ja Jari Vanttaja (12/5). Penkiltä leveyttä Ynnin peliin tuovat sentteri Juho Kauro (7/3) ja takamies Kristofer Clement (5/3).

Korihaiden miehistö on viime viikkoina kärsinyt pienistä loukkaantumisista, mutta kaikki pelaajat ovat tällä viikolla palanneet harjoitusvahvuuteen ja varmuudella sunnuntaina sivussa on vain Kroatiaan Jordan Brand Classic-leirille matkustanut Elias Valtonen.

Korihaiden ja Oulun NMKY:n välinen ottelu käydään siis sunnuntaina Pohitullissa kello 17 alkaen, mutta yleisön kannattaa saapua ajoissa paikalla, sillä Korihait jakaa lipunmyyntitiskiltä kaikille naisille naistenpäivän kunniaksi yllätyslahjan ja otteluisäntänä toimivat Kesport ja Gutzy esittelevät tuotteitaan lipunmyynnin yhteydessä ennen ottelun alkua. Ottelussa on myös molemmille joukkueille panosta, sillä voitolla Korihait varmistaisi runkosarjan voiton ja vastaavasti Oulu vahvistaisi asemiaan taistelussa kolmossijasta.