Korihaille niukka tappio Kauhajoella

11.12.2013

Korihait kohtasi Kauhajoen Karhun toistamiseen tällä kaudella tv-kameroiden edessä ja pohjanmaalaiset osottautuivat myös tälläkin kertaa vahvemmiksi. Toisin kuin kolme viikkoa sitten, tällä kertaa Korihait taisteli ottelun voitosta aivan viimeisille sekunneille asti. Karhu oli viimeisissä hyökkäyksissään kuitenkin varmempi ja kuittasi ottelun nimiinsä lukemin 80 – 76 (36-36).

Ottelun alku oli tasainen ja viiden minuutin pelin jälkeen oltiin tasalukemissa 11-11. Sen jälkeen Korihait sortui alkukauden pääsyntiinsä, pallonmenetyksiin ja Karhu kiri nopeasti eron lähelle kymmentä pistettä. Korihait sai kuitenkin uudelleen juonesta kiinni ja siityi Niko Malisen kolmosella 15 minuutin kohdalla 28-29 johtoon. Tästä jatkettiin tasatahtiin aina kolmannen erän loppupuolelle ja reilut kolme minuuttia ennen viimeistä taukoa Korihait johti tilanteessa 49-46. Tässä vaiheessa Korihaille tuli muutama huono ratkaisu ja kotijoukkue repäisi erän loppuun 17-0 jakson ja siirtyi 14 pisteen johtoon. Korihait ei kuitenkaan lannistunut vaan alkoi kuroa eroa pikkuhiljaa pienemmäksi Josh Dollardin ja Sami Ikävalkon vastatessa korinteosta. Viimeisten minuuttien alkaessa Korihait nousi Ikävalkon kolmosella ja lay upilla kahdesti kahden pisteen päähän. Parikymmentä sekuntia ennen loppua Andre Williamson heitti eron neljään pisteeseen, mutta Josh Dollard donkkasi eron heti perään takaisin kahteen pisteeseen ja sai vielä vapaaheiton päälle. Dollard epäonnistui kuitenkin vaparissaan ja Korihait joutui rikkomaan Antwine Williamsia, joka upotti molemmat vapaaheittonsa ja kasvatti eron takaisin neljään pisteeseen kolmetoista sekuntia ennen loppua. Korihait ei onnistunut enää viimeisillä sekunneilla ja Karhu vei voiton lukemin 80-76.

”Tavoitteemme oli pitää pallosta huolta ja pitää Kauhajoen nopea peli kurissa. Onnistuimme tässä oikeastaan kolmannen jakson loppua lukuunottamatta”, kertoivat Sami Ikävalko ja Ari Mikkola kuin yhdestä suusta. ”Lisäksi paikkapuolustuksella pyrimme haastamaan Karhun ottamaan vaikeita kaukoheittoja ja tässäkin onnistuimme hyvin”, lisäsi Mikkola.

”Korihait pelasi huomattavasti paremmalla ilmeellä, kuin edellisessä pelissä ja tällä pelillä he tulevat ottamaan vielä monta voittoa”, kehui kotijoukkueen päävalmentaja Ari Tammivaara vierailijoita.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin 21 pistettä ja 11 levypalloa tehtaillut Josh Dollard. Pirteästi pelannut Sami Ikävalko puolestaan teki 21 pistettä. Muut pistemiehet olivat James Padgett (10), Mikko Jalonen (8), Chace Stanback (6), Niko Malinen (5) ja Sami Mäntymaa (3). Kauhajoen parhaat olivat Andre Williamson (23 p), Atwine Williams (14 p) ja Henri Hirvikoski (13 p).

Korihait on Lapua-voiton jälkeen pelannut kaksi hyvää peliä sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta aivan voittoon saakka se ei ole riittänyt. Seuraavaksi Korihait pääsee yrittämään voittotilin kasvattamista perjantaina Kouvojen vieraana. Ennen lyhyttä joulutaukoa Korihait pelaa vielä yhden kotiottelun, kun Namika Lahti saapuu Pohitulliin lauantaina 21.12.