Korihaille niukka tappio Vilpasta vastaan

18.09.2015

Korihaille niukka tappio Vilpasta vastaan

Korihait kohtasi torstaina syksyn viimeisessä harjoituspelissään Korisliigaan valmistautuvan Salon Vilppaan Pohitullissa. Tasainen, mutta vierasjoukkueen pienoisessa hallinnassa kulkenut ottelu päättyi lopulta Vilppaan voittoon lukemin 95 – 103 (48-55).

James Crowder upotti 5 kolmosta ja 21 pinnaa (FotoMika).

James Crowder upotti 5 kolmosta ja 21 pinnaa (FotoMika).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli äärimmäisen tasainen ja jo alusta lähtien oli nähtävissä, että tulossa oli varsin runsaskorinen taisto. Korihait hallitsi ensimmäisiä minuutteja ja siirtyi runsaan parin minuutin pelin jälkeen 7-0 jaksolla neljän pisteen johtoon (9-5). Vilpas kuitenkin tasoitti nopeasti ja ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin tasalukemissa 17-17 ja kymmenen minuutin pelin jälkeen oltiin lukemissa 27-28. Korihaiden parhaat pistemiehet tässä vaiheessa olivat kahdeksan pistettä pussittanut Mikko Jalonen ja viisi pinnaa heittänyt James Crowder. Toiselle kympille vierasjoukkue nosti selvästi puolustuksen intensiteettiä ja otti myös johtoaseman itselleen. Erän puolivälissä Vilppaan johto oli kuusi pistettä (37-43) ja suurimmilleen se nousi hieman ennen puoliaikaa, kun Vilpas nousi 8-0 jaksolla 14 pisteen johtoon. Korihait kavensi erän lopussa tilanteen, niin että puoliajalle lähdettäessä eroa oli enää seitsemän pistettä. Puoliajan parhaat Korihait olivat edelleen Jalonen (16 p) ja Crowder (10 p), jotka upottivat tähän mennessä yhteensä viisi kolmen pisteen koria, Mikael Herbertin säestäessä myös kahdella kolmosella.

Kolmannella neljänneksellä peli pysyi hetken tasaisena, mutta varsinkin Mikko Jalosen neljännen virheen myötä Vilpas otti jälleen tukevammin ottelun hallintaansa ja kasvatti eron viimeiselle neljännekselle lähdettäessä 15 pisteeseen (71-86). Viimeisellä jaksolla Korihait alkoi pikkuhiljaa kiriä eroa pienemmäksi Jalosen, Crowderin ja Marcus Vanin johdolla ja pääsi pari minuuttia ennen loppua jo kuuden pisteen päähän. Tässä vaiheessa Vilpas sai kaavittua kolme perättäistä hyökkäyslevypalloa ja kasvatti eron jälleen kahdeksaan pisteeseen ja näin Korihaiden viimeinen isku jäi tekemättä. Peli päättyi lopulta Vilppaan kahdeksan pisteen voittoon.

Korihaiden ykkönen oli jälleen kapteeni Mikko Jalonen, joka pussitti 25 pistettä ja jakeli neljä korisyöttöä. Hanakasti heittänyt James Crowder (21/5) pääsi myös yli kahdenkymmenen pisteen, mutta sortui ajoittain hieman yksityisyritteliäisyyteen. Marcus Van oli alussa hieman pimennossa, mutta piristyi selvästi loppua kohden ja saaliiksi totutusti tupla-tupla, 14 pistettä ja 13 levypalloa. Myös aloitusviisikon täydentäneet Mikael Herbert ja Vesa-Pekka Laine pääsivät kaksinumeroisille pisteille, heittämällä 12 pinnaa mieheen. Vaihtopenkiltä Korihait sai yhteensä 11 pistettä, joista vastasivat Hunter Gibson (6/3), Akseli Mäkelä (3/2) ja Jaakko Lahti (2/1). Pierteästi pelannut Valtteri Järvenpää nappasi neljä levyriä, sen sijaan pienen kolhun saanut Eero Lehtonen pelasi vain runsaat neljä minuuttia.

Vilppaan tehot jakaantuivat tasaisesti, sillä kuusi pelaajaa heitti 13 pistettä tai enemmän. Parhaasta esityksestä vastasi ainoana yli 30 minuuttia pelannut Juho Nenonen (16), jota säestivät Cavell Johnson (16), Austin Dufault (16), Dough Wiggins (15), Sami Ikävalko (14) ja Darryl Partin (14).

Korihait aloittaa M1DA-runkosarjan parin viikon päästä lauantaina, jolloin se kohtaa 3.10. Oulun NMKY:n Pohitullissa kello 17 ja uudelleen joukkueet ottavat yhteen jo heti seuraavana päivänä klo 14. Korihaiden kausikortteja voi tilata nettisivuilta tai tiedustella Marko Ruoholalta numerosta 044-235 1574 tai sähköpostilla osoitteesta marko.ruohola@korihait.fi. Marko Ruoholalta voi hankkia lippuja myös sunnuntaina 11.10. Uudenkaupungin uudessa kirkossa järjestettävään Kuninkaan kauneimmat laulut-konserttiin, jossa esiintyy tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjonen. Konsertin liput ovat myynnissä myös Kirja-Vakassa ja Gasthaus Pookissa. Lisätietoja Pohjolan konsertista on tulossa lähipäivinä.