Korihaille selkeä voitto Tarmosta

18.10.2015

Korihaille selkeä voitto Tarmosta

Korihait sai sunnuntaiksi Pohitulliin vastaansa sarjassa viidentenä olevan, Nigel Mooren johtaman Porvoon Tarmon. Korihait karkasi alussa omille teilleen ja piti loppujen lopuksi vierailijat helpohkosti takaanaan ja kotivoitto kirjattiin lukemin 97 – 80 (54-34).

Marcus Van hallitsi jälleen korin alustoja (FotoMika).

Marcus Van hallitsi jälleen korin alustoja (FotoMika).

Korihait otti pelin hallintaansa heti avauksesta lähtien ja siirtyi reilussa neljässä minuutissa neljäntoista pisteen johtoon, lukemien olleessa 18-4. Korihailta oli tässä vaiheessa onnistunut korinteossa koko aloitusviisikko, Eero Lehtosen ollessa korikunkku viidellä pisteellä. Jo viime kaudella tuli tavaksi, että Korihaiden hyvän alun jälkeen myös vastustaja päästetään pelin mukaan ja niin kävi nytkin. Tarmo vei seuraavan kaksi minuuttisen lukemin 11-0 ja tuli jo kolmen pisteen päähän. Tämän jälkeen Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen piti seitsemällä perättäisellä pisteellään huolen, että Tarmo ei päässyt pahemmin uhittelemaan ja erän viimeiset kaksi minuuttia mentiin Korihaiden tahdissa lukemin 12-2 ja ensimmäinen kymppi näin ollen kotijoukkueelle lukemin 30-17. Toisen neljänneksen alkuun Eero Lehtonen vei Korihait kolmosellaan 16 pisteen johtoon, ja kotijohdon vaihdellessa 15 pisteen molemmin puolin mentiin aivan erän loppupuolelle asti. Erän viimeisten minuuttien aikana ensin James Crowder kasvatti eroa donkillaan ja Mikael Herbertin kolmosella Korihait siirtyi 54-30 johtoon reilu minuutti ennen puoliaikaa. Tarmo onnistui vielä Nigel Mooren koreilla kaventamaan eron tauolle lähdettäessä 20 pisteeseen.

Kolmannen erän puoliväliin asti mentiin Korihaiden johtaessa reilulla 20 pisteellä, mutta erän viimeisen viiden minuutin aikana Tarmo alkoi kuromaan eroa pienemmäksi. Tilanteessa 67-44 vierailijat kavensivat eron 11-1 jaksollaan kolmeentoista pisteeseen (68-55). Tämän jälkeen Vesa-Pekka Laine katkaisi Tarmon rynnistyksen kahdella onnistuneella kaukoheitollaan, mutta Tarmon paras pistemies Julian Boyd onnistui vielä kaventamaan ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 73-62. Neljännen erän alussa Korihaiden jenkkikaksikko James Crowder ja Marcus Van onnistuivat molemmat vuorotellen kahdesti korinteossa ja Crowderin kolmosella eroi kasvoi jälleen yli 20 pisteen (83-62). Tarmo ei kuitenkaan vielä antaunut vaan kavensi eron neljääntoista pisteeseen kun peliaikaa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia. Tässä vaiheessa Crowder ja Van onnistuivat jälleen perättäisissä heitoissaan ja ero kasvoi ratkaisevan tuntuisesti lähellä kahtakymmentä. Viimeisten minuuttien aikana Tarmo ei päässyt enää 15 pistettä lähemmäksi ja Mikael Herbert nosti loppunumeroiksi 97-80 ottelun viimeisellä minuutilla.

”Avausviikonloppuna päästiin helpolla, kun Oululta puuttui puolet joukkueesta ja HBA-peli taas oli meiltä todella huono, joten ennen peliä oli hieman jännittynyt olo, kun kuluvan viikon harjoituksetkaan eivät menneet ihan putkeen”, kertaili Korihaiden Mikko Jalonen ottelua edeltäviä tuntojaan. ”Pelasimme kuitenkin ihan kohtuullisen ottelun, vaikka hermot välillä hieman kireällä ottelun kuluessa olikin” vastasi Jalonen toimittajan kysymykseen äänekkäästä vaihtopenkkikeskustelusta.

Otteluisäntänä toiminut LiikuntaInto palkitsi Korihaiden parhaana pelaajana 12 pistettä heittäneen Vesa-Pekka Laineen. Korihaiden paras pistemies oli puolestaan Mikko Jalonen, joka pussitti 26 pistettä ja jakoi seitsemän koriinjohtanutta syöttöä. Jenkkikaksikko Van (19/16) ja Crowder (17/11) merkkauttivat tupla-tuplat, jonka lisäksi pirteästi pelannut Mikael Herbert heitti 15 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tämän lisäksi korinteossa onnistui avausviisikkoon nostettu Eero Lehtonen, joka heitti kahdeksan pinnaa ja pelasi hyvää puolustuspeliä yli kolmenkymmmenen minuutin peliajalla. Tarmon parhaana palkittiin 28 pistettä pussittanut Julian Boyd. Connor Donaldsson pelasi myös hyvän pelin heittämällä 25 pistettä. Kolme kautta Korihaissa pelannut Nigel Moore pelasi tuttuun tyyliinsä monipuolisen tehokkaan ottelun, 16 pisteen ohella tilastoihin merkittiin viisi levypalloa, neljä syöttöä ja viisi riistoa.

Mikko Jalonen oli Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

Mikko Jalonen oli Korihaiden paras pistemies (FotoMika).


”Tiesimme että Korihait on paha vastustaja, mutta silti kotijoukkue vei meitä alussa todella pahasti”, kertoi Nigel Moore. ”Pääsimme peliin mukaan vain silloin kuin sarjan ylivoimaisesti paras takamies oli vaihdossa”, viittasi Moore vieressä istuvaan Jaloseen. Toimittajia kiinnosti luonnollisesti pelin ohella Mooren tilanne yleensä ja Nigel kertoi olevansa tyytyväinen kesällä tehtyyn ratkaisuun, jossa hän alkoi jo suunnitella koripallon jälkeistä elämää ottamalla vastaan päivätyön ja muuttamalla pysyvästi pääkaupunkiseudulle. ”Oli kuitenkin hieno tulla tänne pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan, nähdä paljon vanhoja tuttuja ja myös yleisön suosinosoitukset lämmittivät”, päätti aina iloinen Nigel Moore.

Voiton myötä Korihait jatkaa sarjassa jaetulla kärkipaikalla yhdessä HBA:n ja FoKoPon kanssa. Kaikilla joukkueilla on kasassa kolme voittoa, Korihailla tosin yksi ottelu muita enemmän pelattuna. Korihaiden ottelut jatkuvat keskiviikkona vieraspelillä Tampereella ja seuraava kotiottelu on vuorossa perjantaina 23.10. kello 18.30 jolloin Pohitulliin saapuu kärkijoukkueista juuri FoKoPo, Forssasta.