Korihaille selvä kotivoitto Järvenpäästä

12.10.2014

Korihaille selvä kotivoitto Järvenpäästä

Korihait kohtasi sunnuntai-illan koitoksessa Järvenpään Koripalloseuran Pohitullissa. Korihait näytti karkaavan jo ensi minuuteilla helppoon voittoon, mutta JKS kuroi neljäntoista pisteen eron nopeasti kiinni ja nousi jopa pisteen johtoon. Toisen neljänneksen lopulla Korihait otti ottelun uudelleen haltuunsa ja nappasi sarjapisteet lopulta selkeästi lukemin 95 – 74 (51-44).

Ottelu alkoi Korihaiden näytöksellä ja JKS turvautui ensimmäiseen aikalisään vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkue oli karannut 11-0 johtoon. Korihaiden vauhti ei tästä hiipunut, vaan kuuden minuutin kohdalla mentiin vierasjoukkueen seuraavalle aikalisälle Korihaiden johtaessa 22-6. Tämän jälkeen myös JKS sai pelijuonesta kiinni ja alkoi kori korilta kirimään Korihaiden johtoa umpeen. Ensimmäiselle tauolle lähdettäessä ero oli kutistunut lukemiin 26-20 ja kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia JKS siirtyi johtoon lukemissa 32-33. Tämän jälkeen Korihaiden parhaana palkittu Niko Malinen otti vastuuta hyökkäyspäässä ja nosti ensin kolmosellaan Korihait johtoon ja pian tämän jälkeen kasvatti eroa vapariviivalta. Adrien Colemanin upottaessa kolmosen puoliaikasummerin soidessa tauolle siirryttiin seisemän pisteen kotijohdossa.

Niko Malinen ajoi aggressiivisesti korille, josta tuloksena peräti 12 vapaaheittoa (Kuva Arttu Lehtonen)

Niko Malinen ajoi aggressiivisesti korille, josta tuloksena peräti 12 vapaaheittoa (Kuva Arttu Lehtonen)

Toisen puoliajan ensimmäistä koria saatiin odottaa lähes kolme minuuttia, kunnes Nigel Moore upotti kakkosen ja pian tämän jälkeen Mikael Herbertin kolmosella Korihait puristi jälleen yli kymmenen pisteen johtoon. Erän puolivälissä Korihait siirtyi Eero Lehtosen kahdella kolmosella ja Jalmari Salaterän vapareilla 21 pisteen johtoon ja ottelu alkoi kääntyä lopullisesti kotijoukkueelle. Viimeisen niitin ottelulle heitti Roope Tammi, joka upotti ensin kolmannen erän viimeisellä sekunnilla kolmosen ja toisti saman heti neljännen erän alkuun ja siirsi Korihait 25 pisteen karkumatkalle. JKS ei tästä enää toipunut vaan ero säilyi loppuun asti kahdenkymmenen pisteen tuntumassa ja lopputuloksena Korihaille kolmas peräkkäinen runsaslukuinen voitto, tällä kertaa 21 pisteen erolla.

”Tietysti oma pelikin lämmittää, mutta tärkeintä oli joukkueen voitto” tunnusti Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittu ja kahdeksan pistettä heittänyt Roope Tammi.

”Pelasimme alussa niin kuin pitikin, mutta sen jälkeen päästimme Järvenpään turhaan peliin mukaan”, kertasi ottelua Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula. ”Täytyy ottaa hieman omaan piikkiin, etten vaihtanut pelaajia tarpeeksi alussa, mutta myös vastustaja pelasi hyvin ja sai meidän pakotettua menetyksiin”, myönsi Nikula, viitaten ensimmäisen erän lopun tapahtumiin.

”Emme olleet alussa valmiita ja jäimme selvästi kotijoukkueen jalkoihin”, vastasi JKS:n valmentaja Jarkko Lanu tiedusteluihin ottelun alkuvaiheista. ”Toisella jaksolla tuli muutama kyseenalainen vihellys ja ottelu kaatui osaltamme siihen. Korihait tarjosi vielä mahdollisuutta lopussa huilauttamalla avausviisikkoaan, mutta emme pystyneet käyttämään etsikkoaikaamme”, päätti Lanu.

Korihaiden pisteykkönen oli parhaana palkittu Malinen 24 pisteellään, napaten myös seitsemän levypalloa. Malisen lisäksi kaksinumeroisille pisteille pääsi koko jenkkikolmikko, parhaana Adrien Coleman 18 pisteellä. Nigel Moore heitti 13 pistettä ja saalisti kuusi levypalloa. Marcus Van oli jälleen isäntä korin alla repien kymmenen pisteen ohella 16 levypalloa. Mikko Jalonen keskittyi tällä kertaa enemmän pelinrakenteluun jakaen kuusi korisyöttöä, kuuden pisteen lisäksi. Roope Tammi (8p), Mikael Herbert (6/5) ja Eero Lehtonen (6p) osuivat jokainen kahdesti kolmosen kaaren takaa ja Jalmari Salaterä heitti vapaaheitoilla kolme pistettä. Helsingin NMKY:stä Korihaihin siirtynyt, peräti 207 senttinen Petteri Ruutiainen teki ensi esiintymisen Haipaidassa ja saalisti yhden pisteen ja yhden levypallon, sekä kaksi komeaa torjuntaa.

Marcus Vanin käsittelyssä saivat kyytiä niin omat kuin vieraatkin (Kuva Arttu Lehtonen).

Marcus Vanin käsittelyssä saivat kyytiä niin omat kuin vieraatkin (Kuva Arttu Lehtonen).

JKS:n paras pistemies oli 19 pistettä heittänyt Teemu Sulonen. Edellisessä pelissä hurjat luvut tauluun iskenyt Pierre Jallow (7/7) turhautui Marcus Vanin pihdeissä ja kiukutteli itsensä teknillisen virheen saattelemana penkille jo kolmannen erän lopulla.

Korihaiden pelit jatkuvat Keski- ja Pohjois-Suomen kiertueella, jossa perjantaina pelataan Jyväskylässä ja lauantaina Oulussa. Seuraava kotiottelu on vuorossa torstaina 23.10., jolloin vastaan asettuu Tampereen Pyrintö II.

Pohitullissa oli jälleen mukavasti porukkaa (Kuva Arttu Lehtonen).

Pohitullissa oli jälleen mukavasti porukkaa (Kuva Arttu Lehtonen).