Korihaille sunnuntaina vieraita Jyväskylästä

5.02.2015

Korihaille sunnuntaina vieraita Jyväskylästä

Yhdeksän ottelun voittoputkessa uiskenteleva Korihait saa sunnuntaina vieraita Jyväskylästä, kun viimeistä pudotuspelipaikkaa kärkkyvä HoNsU saapuu Pohitulliin. Ottelu alkaa tuntia normaalia aikaisemmin, eli kello 16.

Korihait on joulukuussa tulleen ainoan tappionsa jälkeen porskuttanut jälleen vakuuttava tahtia ja nyt kasassa on yhdeksän perättäistä voittoa. Voittoputkensa aikana Korihait on ollut huimassa vireessä ja iskenyt pisteitä lähes sadan pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla, voittaen pelit keskimäärin melkein 20 pisteen erolla. Myös HoNsU aloitti tammikuun vahvasti ottamalla kolme voittoa, mutta voittoputkelle tuli päätös Korihaiden käsittelyssä pari viikkoa sitten Jyväskylässä. Tällä hetkellä keski-suomalaiset löytyvät sarjataulukon sijalta viisi, yhden voiton päässä neljännestä sijasta.

HoNsU aloitti kauden kotimaisin voimin, mutta on syksyllä vahvistanut rivejään jenkkisentteri Rickey Youngilla ja jo viime kaudelta tutulla espanjalaismörssäri Guillermo de la Puentella. Lisäksi jyväskyläläiset ovat saaneet ottelukohtaisia vahvistuksia Korisliigan Kouvoista. Vahva korinaluskaksikko Young (19/13) ja de la Puente (13/7) ovat ollet joukkueensa tehokkaimmat pelaajat, mutta saavat myös hyvää tukea laajasta kotimaisesta materiaalista. Joukkueesta löytyy peräti seitsemän suomalaista pelaaja, jotka ovat tehneet pisteitä yli seitsemän pinnan keskiarvolla. Heistä parhaana vahvan alkukauden pelannut, mutta sen jälkeen loukkaantumisista kärsinyt Topias Kuukkanen (15,2 p). Kaksinumeroiset pistekeskiarvot ovat heittäneet Kouvo-laina Daniel Dolenc (12,6 p) ja viime kaudella Korihaita edustanut Sami Mäntymaa (11,5 p).

Korihait ja HoNsU ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmasti ja joka kertaa ottelu on päättynyt Korihaiden voittoon. Kotikentällään HoNsU on piinannut Korihaita ja ottelut ovat ratkenneet vasta viimeisillä minuuteilla. Edellinen Pohitullissa käyty ottelu marraskuun alussa päättyi Korihaiden voittoon lukemin 93-68.

Niko Malinen on ollut kovassa vireessä kasvattajaseuraansa vastaan pussittamalla 16 pinnaa per peli. Taustalla Malisen menoa hämmästelee viime kauden seurakaveri Sami Mäntymaa (FotoMika).

Niko Malinen on ollut kovassa vireessä kasvattajaseuraansa vastaan pussittamalla 16 pinnaa per peli. Taustalla Malisen menoa hämmästelee viime kauden seurakaveri Sami Mäntymaa (FotoMika).

Korihait – HoNsu ottelu kamppaillaan Pohitullissa sunnuntaina 8.2. kello 16 alkaen. Tiukkaan tahtiin tammikuussa pelanneiden Korihaiden tahti hieman helpottuu jatkossa ja kotikentällä joukkue esiintyy runkosarjassa HoNsU-pelin jälkeen vielä neljästi, kahden viikon välein.