Korihaille tai Kouvoille kauden toinen voitto tarjolla

27.10.2018

Korihaille tai Kouvoille kauden toinen voitto tarjolla

Tiistain KTP-ottelussa kompuroitiin jälleen kolmannella kympillä. Sunnuntaina on tavoitteena pelata intensiivisesti täydet 40 minuuttia Kouvoja vastaan.

Viikon toinen kotiottelu on edessä sunnuntaina. Vaikka runkosarja ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan, pelin panosta ei pidä väheksyä. Voittaja nappaa kauden toisen voittonsa ja nousee keskikastiin sarjataulukossa.

Jyri Lehtosen valmentama Kouvot aloitti sesongin kahdella vierastappiolla. Näitä voi perustellusti selitellä väen vähyydellä. Molemmista matseista puuttuivat pelintekijä Tuomas Hirvonen, David Gonzalvez sekä viime kaudella Pyrinnössä loistanut Brian Asbury. Kun kolmikko saatiin kokoonpanoon, Kouvot pisti Uran polvilleen murskalukemin 97-74.

Joukkue on erittäin paljon valmentajansa näköinen. Ryhmässä on yli viisikollinen alle 23-vuotiaita suomalaispelaajia, joiden kehityskäyrä näyttää ylöspäin. Lehtonen on auttanut monta nuorukaista eteenpäin urallaan ja tässä joukkueessa on sama trendi. Nuorison keskellä kirmaa sitten Ville Kaunisto, joka on ehtinyt jo 36 vuoden ikään. Kaunisto on monet kerrat masentanut Pohitullinkin yleisön ja on varmasti merkitty mies hailuotsi Damion Dantzlerin listoilla.

Petokala palasi ikävällä tavalla arkeen tiistaina. Upea Kataja-voitto ei saanut seuralaista, kun kolmannen jakson loppu meni KTP-ottelussa pieleen. Korihaiden koriero on viiden pelin jälkeen -35, mutta pelkkien kolmansien jaksojen koriero on uskomattomat -53. Eli muut jaksot yhteensä ovat menneet plussalle.

Muutamalta pelaajalta odotellaan tasonnostoa. Tällä hetkellä tilastoissa loistaa ennen kaikkea pelintekijä Mario Edwards, joka heittää kaukaa tarkasti ja syöttöjä omille tulee kovaa tahtia. Sunnuntaina nähdään, kuinka hyvin Kouvot saa Edwardsin pysymään aisoissa.

Ja matsihan starttaa Pohitullilla kello 17.