Korihaille toinen voitto BC Nokiasta

16.11.2014

Korihaille toinen voitto BC Nokiasta

Korihait ja BC Nokia avasivat toisen sarjakierroksen kohtaamalla tällä kertaa Nokialla. Vaikka kotietu oli siirtynyt nokialaisille, oli ottelun lopputulos sama kuin kauden avausottelussa, sillä Korihait haki lopulta sarjapisteet suhteellisen helposti lukemin 60 – 78 (23-36).

Korihait lähti otteluun jälleen vauhdilla ja kotijoukkue oli helisemässä. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen Korihait siirtyi kymmenen pisteen (3-13) johtoon Mikko Jalosen kolmella vapaaheitolla. Tämän jälkeen vierailijoiden pelissä tuli hetkellinen suvantovaihe ja myös kotijoukkue sai juonen päästä kiinni. Ensimmäisen neljänneksen toinen puolisko oli puolin ja toisin hermostunutta pelaamista ja pallo poltteli molempien joukkueiden hyppysissä. Kuvaavinta tässä oli se, että Korihait teki neljänneksen viimeisen korinsa ajassa 5.31 ja oli siis viimeiset reilu neljä minuuttia pisteittä. Korihaiden onneksi myös kotijoukkue hutiloi omat heittonsa ja ensimmäistä taukoa vietettiin lukemissa 14-15. Toiselle neljänneksellä Korihait otti sitten pelin hallintaansa ja siirtyi erän puolivälissä jälleen kymmenen pisteen johtoon. Parhaimmillaan Korihaiden johto oli 15 pistettä ja puoliajalle lähdettäessä eroa oli 13 pinnaa. Ensimmäisen jakson ehdoton hahmo oli tähän mennessä jo 14 pistettä heittänyt ja 16 levypalloa napsinut Marcus Van.

Kolmas neljännes eteni pitkään Korihaiden reilussa johdossa, mutta aivan erän lopussa Nokia nousi jo kahdeksan pisteen päähän (47-55) Eldar Skamon ja Ville Tuomisen kolmosilla. Viimeisen neljänneksen alussa esiin nousi siihen asti hieman pimennossa ollut Adrien Coleman, joka nosti muiden hyvistä tarjoiluista Korihait jälleen viidentoista pisteen johtoon ja peli alkoi ratketa. Viimeiset naulat isäntien arkkuun iski erän puolivälissä Jalmari Salaterä, joka upotti ensin hyökkäysajan viimeisellä sekunnilla kakkosen, tätä seuraavassa hyökkäyksessä kolmosen ja tarjoili vielä Adrien Colemanille vapauttavan syötön ja ero kasvoi ensimmäistä kertaa yli kahdenkymmenen. Pelin viimeiset viisi minuuttia olikin sitten pelailua, mutta koko avausviisikon ollessa sivussa myös Korihaiden nuorisokaarti esitti hienoja otteita Nokian aloitusviisikon miehiä vastaan. Näin ollen ottelua alusta loppuun saakka johtanut Korihait otti kauden kymmenennen voittonsa yhtä monesta pelistä 18 pisteen erolla.

Korihaiden juniorikaarti esitti hienoja otteita BC Nokian vieraana.

Korihaiden juniorikaarti esitti hienoja otteita BC Nokian vieraana.

”Tosi tyytyväinen pitää olla koko joukkueen esitykseen”, kehaisi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula ottelun jälkeen. ”Erityisesti puolustus oli tänään mallikasta, sillä Nokia jäi yli kolmekymmentä pistettä kauden pistekeskiarvostaan”, jatkoi Nikula.

Korihaiden parhaana palkittiin jälleen hurjat lukemat (24/25) tehnyt Marcus Van. Adrien Coleman pelasi myös hyvän ottelun tehden 21 pinnaa ja jättäen Nokian Daniel Baileyn vain kahteen pisteeseen. Mikko Jalonen (13/8) oli kolmas Korihai, joka pääsi yli kymmenen pisteen. Korihaiden neljänneksi paras pistemies oli viisi pinnaa heittänyt Jalmari Salaterä. Niko Malinen ja Nigel Moore tekivät neljä pistettä, Mikael Herbert kolme ja Elias Valtonen ja Petteri Ruutiainen kaksi. Nokia antoi ottelussa hieman tasoitusta, kun laiturit Shawn Hopkins ja Henri Hirvikoski oli sivussa. Nokialaisten ykköset olivat Nikola Jeftic (22/9) ja Eldar Skamo (20/4).

Korihait pelaa seuraavat kaksi otteluaan kotikentällä Pohitullissa, kun sunnuntaina 23.11. vastaan saapuu Namika Lappeenranta ja perjantaina 28.11. Oulun NMKY.