Korihaille voitto Jyväskylästä

27.01.2016

Korihaille voitto Jyväskylästä

Korihait teki keskiviikkona onnistuneet retken Jyväskylään, sillä se venytti oman voittoputkensa neljään ja kasvatti samalla kotijoukkue HoNsU:n tappioputken seitsemän pelin mittaiseksi voittamalla ottelun lukemin 72 – 93 (39-43).

Reggie Bratton oli tehokas Jyväskylässä (FotoMika).

Reggie Bratton oli tehokas Jyväskylässä (FotoMika).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli tasainen ja kotijoukkue roikkui hyvin Korihaiden mukana uuden jenkkivahvituksensa, Germaine Watson johdolla. Korihait otti ensimmäisen neljänneksen suurimman johtonsa, kun se siirtyi Mikko Jalosen viidellä peräkkäisellä pisteellä ensimmäiselle tauolle 15-20 johtoasemassa. Toisella neljänneksellä Korihait otti peliä paremmin hallintaansa ja näytti menevän menojaan, siirtymällä 17 pisteen johtoon vain kolme minuuttia ennen puoliaikaa. Kotijoukkue ei kuitenkaan antautunut, vaan vei Watsonin johdolla erän lopun 13-0 ja tauolle lähdettiin neljän pisteen vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle Korihait tuli jälleen paremmalla sykkeellä, vetäisi erän alkuun 10-0 jakson ja otti ottelun uudelleen hallintaansa. Tämän jälkeen ero säilyi kymmenen pisteen tuntumassa koko neljänneksen ja viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa 56-69. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli heti viimeisen kympin alussa, kun kentän suurimman pistemäärän pussittanut Watson (24/7/7s) nappasi neljässä sekunnissa kaksi virhettä ja joutui penkille. Tämän jälkeen ero kasvoi nopeasti lähelle kahtakymmentä pistettä eikä kotijoukkue enää noussut uhkaamaan Korihaita.

Suurimman vastuun Korihaiden pistetehtailusta kantoi tällä kertaa jenkkikolmikko, sekä kapteeni Mikko Jalonen. Reggie Bratton (22/13/6s) ja Marcus Van (24/12) iskivät tauluun kovimmat tehot, jonka lisäksi Mikko Jalonen (16/5s) ja James Crowder (13/8) heittivät kaksinumeroiset pisteet. Mikael Herbert ja Eero Lehtonen pussittivat kuusi pistettä ja Vesa-Pekka Laine ja Valtteri Järvenpää kolme pinnaa mieheen.

Korihailla on nyt edessä puolentoista viikon pelitauko ja seuraavan kerran joukkue pääsee tositoimiin kotikentällä sunnuntaina 7.2. kun vastaan asettuu tällä hetkellä Korihaiden kanssa sarjan kärkipaikan jakava Järvenpään Koripalloseura.