Korihailta merkittävä panostus tulevaisuuteen – Andy Hipsher lähtee kehittämään seuran junioritoimintaa

25.01.2021

Korihailta merkittävä panostus tulevaisuuteen – Andy Hipsher lähtee kehittämään seuran junioritoimintaa

 

Yhdysvaltalainen Andy Hipsher tuo vankkaa valmennuskokemusta Korihaihin.

Uudenkaupungin Korihait tekee merkittävän panostuksen, jotta seuran juniorituotanto puhkeaisi uuteen kukoistukseen. Viime kaudella Saksassa ProA-liigan Tigers Tübingenia valmentanut Andy Hipsher lähtee kehittämään Korihaiden junioritoimintaa.

Hipsher, 40, saapui Suomeen lauantaina. Kevään aikana hän tutustuu Korihaiden juniorijoukkueisiin sekä seuran toimintatapoihin.

– Olen erittäin innoissani siitä, että olen täällä. Minulla on ollut hyvät keskustelut seuran johtokunnan ja valmentaja Nikulan kanssa. Olen täällä tekemässä sen, mitä minulta pyydetään, jotta voin auttaa seuraa niin edustusjoukkueen kuin junioreiden osalta, kommentoi Hipsher.

Ensi kaudesta lähtien Hipsherin on tarkoitus vastata Korihaiden juniorivalmennuksen koordinoinnista, pitää valmennuskoulutuksia, olla valmentajien tukena sekä pitää junioripelaajille ylimääräisiä harjoituksia.

– Me haluamme lähteä isosti panostamaan omaan juniorityöhömme ja pelaajakehitykseemme. Se on ollut meidän monivuotinen tavoitteemme, ja nyt se konkretisoituu, Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila kommentoi.

– Me katsoimme, että nyt on tärkeintä panostaa juniorityöhön. Halusimme ammattilaisen, joka vastaa siitä, ohjaa muuta porukkaa ja kouluttaa muita. Samalla halusimme uusia tuulia ja uutta näkemystä.

Andy Hipsherillä on takanaan pitkä valmennusura Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa. Omat yliopistopelinsä hän pelasi isänsä Dan Hipsherin valmennuksessa Akronin yliopistossa, ja lähti valmennustielle vuonna 2004.

Eurooppaan Hipsher suuntasi vuonna 2018 ja toimi apuvalmentajana ensin White Wings Hanaussa ja myöhemmin Tigers Tübingenissa, jonka päävalmentajaksi hänet nimitettiin kesken kauden 2019–20.

Uudessakaupungissa Hipsher on mukana myös Korihaiden miesten edustusjoukkueessa, sillä hänestä tulee päävalmentaja Jarno Nikulan apuvalmentaja.

– Hipsher on ollut muissakin paikoissa kehittämässä juniorivalmennusta. Hän tuo uusia tuulia koko organisaatioomme, ja hänen ansiostaan pystymme panostamaan enemmän nuorten henkilökohtaiseen valmennukseen. Meidän seuramme teki todella hyvän ratkaisun, Nikula kiittelee.

Hipsherin rekrytointi on merkittävä palanen Korihait 2024 -projektissa, jonka tavoitteena on palauttaa uusikaupunkilainen edustustason koripallo maamme kärkitaisteluun.

– Tämä valmistelee sitä. Ylipäänsä meidän tavoitteemme on, että korisliigajoukkueemme vahvuudessa on omia juniorejamme. Me koemme sen tärkeäksi tavoitteeksi, Johanna Kutila linjaa.

 

Andy Hipsher

Syntynyt: 1980

Valmennuskokemus:

  • 2004-06: Texas Tech, avustaja (USA-NCAA)
  • 2006: UNLV, videokoordinaattori (USA-NCAA)
  • 2006-07: Utah Valley, apuvalmentaja (USA-NCAA)
  • 2007-09: Western Michigan, apuvalmentaja (USA-NCAA)
  • 2009-11: South Florida, koripallotoiminnan ohjaaja (USA-NCAA)
  • 2011-13: South Florida, apuvalmentaja (USA-NCAA)
  • 2013-16: Texas-Rio Grande Valley/UTPA, apuvalmentaja (USA-NCAA)
  • 2018-19: Ebbecke White Wings Hanau, apuvalmentaja (GER-ProB)
  • 2019-20: Tigers Tübingen, apuvalmentaja (GER-ProA)
  • 2020: Tigers Tübingen, päävalmentaja (GER-ProA)

Pelaajana Akronin yliopistossa viisi kautta, neljän vuoden aikana aloittava pelaaja, kolme vuotta kapteenina ja 1 136 pistettä.

Pelasi Akronissa isänsä Dan Hipsherin alaisuudessa. Dan ja Andy valmensivat yhdessä Texas-Rio Grande Valleyn yliopistoa. Dan on pitkän linjan yliopistovalmentaja.

Erikoista: Viimeisellä Akron-kaudellaan yliopistojoukkueessa tulokkaana aloitti Korisliigassa meritoitunut ja nykyään Salon Vilppaan sentterinä pelaava Jeremiah Wood.