Korihait aloittaa Korisliigan perjantaina Vilpasta vastaan

2.10.2013

Korisliigakausi 2013-2014 käynnistyy Korihaiden osalta perjantaina 4.10. klo 18.30, jolloin Pohitulliin saapuu paikallisvastustaja Salon Vilpas Vikings.
Korihait ja Vilpas kohtasivat kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa toisensa kahdesti, molempien ollessa parempi kotikentällään.

Korihaiden kokoonpanossa on perjantaina kahdeksan uutta pelaaja viime kauteen verrattuna. Uusista kotimaisista Sami Ikävalko on jo aikaisemmilta vuosilta tuttu Korisliigasta, FoKoPon ja KTP:n paidoista. Sen sijaan Äänekoskelta saapunut Sami Mäntymaa tekee liigadebyytinsä perjantaina. Täysin uusi kasvo on myös kesän try out-leiriltä paikkansa haipaitaan varmistanut, porilainen Jyrki Nieminen (197 cm ja 95 kg). Korihaiden omia kasvatteja joukkueessa on kolme kappaletta. Vuoden visiitin Lahteen tehnyt Jalmari Salaterä saa seuraa A-juniori-ikäisistä Roope Tammesta (183 cm ja 78 kg) ja Juho Vainiosta (198 cm ja 92 kg). Forssasta saapunut Tero Into kärsii vielä harjoituksissa sattuneesta polvivammasta, eikä ole pelaavassa kokoonpanossa.

Myös Korihaiden jenkkikolmikko vaihtui kesän aikana. Korinaluspelaajat Josh Dollard ja Sam McLaurin ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä syksyn harjoituspeleissä, mutta kovana heittäjänä tunnettu Chace Stanback on vielä hieman etsinyt heittopeliään. Dollard ja Stanback ovat myös kärsineet viime viikon pienistä loukkaantumisista, mutta molemmat ovat perjantaina pelikuntoisia ja kokoonpanossa.

Viime kaudelta tuttuja naamoja ovat kapteeni Mikko Jalonen ja kesän aikana heittokättään vaihtanut Pyry Rainamaa. Niko Malisella puolestaan on vielä ongelmia selkänsä kanssa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Uudistunut Haiparvi aloitti yhteisharjoitukset elokuun alussa ja jenkit saapuivat maahan elokuun loppupuolella. Harjoitusotteluita Korihait on pelannut yhteensä seitsemän kappaletta, joista saldona on kolme reilua voittoa ja neljä niukkaa tappiota. Ensimmäinen peli Vilpasta vastaan oli lupauksia herättävä ja Korihait veikin ottelun selvästi lähes kolmenkymmenen pisteen erolla. Sen jälkeen peli hieman takkusi, kunnes viime viikonloppuna Korihait esitti jälleen hyviä otteita vieraskentällä Kauhajoen Karhua ja Lapua Korikobria vastaan. Molemmista peleistä oli tuloksena niukka tappio, mutta loukkaantumisten vuoksi Korihait oli liikkeellä vain seitsemällä pelaajalla.

Myös Vilpas pelasi seitsemän harjoitusottelua ja saldo oli neljä voittoa ja kolme tappiota. Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen Vilppaan kokoonpano pysyi ennallaan jenkkivahvistuksia lukuun ottamatta. Pre-seasonilla joukkueen koritykki on ollut Korihaitakin kurittanut takamies Mikhail Torrance. Vilppaan muut amerikkalaiset ovat liukasliikkeinen laituri Joseph Harris ja korinalusmörssäri James Padgett. Torrance pussitti kolme viikkoa sitten Pohitullissa 27 pistettä, mutta Harris ja Padgett eivät silloin vielä olleet joukkueen kokoonpanossa. Kotimaisesta kalustosta Vilppaan harjoituskauden ykkönen on ollut kokenut Eero Lehtinen, joka mm.  nakutti viikonloppuna Karhua vastaan peräti 27 pistettä.
Myös ottelutapahtumassa uudistuksia
Joukkueen lisäksi myös Korihaiden ottelutapahtuma on kokenut uudistuksia. Sisäänkulku halliin tapahtuu yläpihalta, Pohitullin koulun pääovista. Tämän lisäksi luvassa on muutakin uutta.

Korihait kohtaa Vilpas Vikingsin siis perjantaina 4.10. klo 18.30 Pohitullissa. Liput otteluun maksavat 12 euroa ja S-etukortilla 10 euroa. Kausikortteja voi ostaa seuran toimistolta tai numerosta 040-5161561. Perjantain ottelussa otteluisäntänä toimii Lounaisrannikon Osuuspankki ja ottelun jälkipelit pelataan Ravintola Kirstassa, jossa paikalla on myös Korihaiden valmennuksen ja pelaajiston edustajia.