Korihait aloittaa kotipeliputken sunnuntaina

4.11.2015

Korihait aloittaa kotipeliputken sunnuntaina

Korihait palaa puolentoista viikon pelitauolta ja aloittaa samalla kolmen ottelun kotipeliputken kohtaamalla Järvenpään Koripalloseuran sunnuntaina Pohitullissa. Korihait on tällä hetkellä sarjan jaetulla kärkisijalla yhdessä HBA Märskyn kanssa kuudella voitolla. Kolmantena on FoKoPo neljällä voitolla ja neljäntenä sunnuntain vastustaja JKS, jolla on kasassa kolme voittoa ja kaksi tappiota. JKS voitti kaksi ensimmäistä peliään, kärsi sen jälkeen tappiot HBA:lle ja FoKoPo:lle ja rökitti viime sunnuntaina Porvoon Tarmon peräti 28 pisteellä.

Korihait ja JKS kohtasivat viime kaudella seitsemän kertaa (FotoMika).

Korihait ja JKS kohtasivat viime kaudella seitsemän kertaa (FotoMika).

JKS on Korihaille tuttu vastus viime kaudelta sillä joukkueet kohtasivat runkosarjan neljän ottelun lisäksi välierissä. Korihait voitti runkosarjan keskinäiset ottelut ja oli myös välierissä parempi voitoin 3-0. Järvenpääläisten joukkue on pysynyt lähes samana kuin viime kaudella, sillä ainut merkittävä menetys oli parhaan pistemiehen, Teemu Sulosen siirtyminen kokonaan Korisliigan Seagullseihin. Sulosta paikkaamaan JKS sai täksi kaudeksi paluumuuttajana oman kasvattinsa, kolme edellistä kautta Kouvolan Kouvoissa pelanneen Juuso Kauppisen. Takamiehenä pelaava Kauppinen onkin noussut joukkueensa ykköstykiksi 18,8 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kauppisen lisäksi kaksinumeroiset pistekeskiarvot omaavat takamiehet Leo Tarjanne (11,2 p) ja Henri Kantonen (10 p), sekä tupla-tupla keskiarvot tehneet korinaluspelaajat Arsene Towa (14,4 ja 11,6) ja HL Coleman (12,3 ja 10).

”JKS oli aggressiivisella puolustuksellaan meille paha vastustaja jo viime kaudella ja jouduimme jokaisessa pelissä tekemään täyden päivätyön heidät kaataaksemme, emmekä varmasti pääse helpolla nytkään”, ennakoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula sunnuntain koitosta. ”Olemme päässeet harjoittelemaan nyt hyvin ja samalla hieman paikkailemaan pieniä kolhuja. Miehistö on sunnuntaina täydessä iskussa ja ainoastaan A-poikien pelissä hieman itseään loukannut Valtteri Järvenpää on sivussa”, päättää Nikula.

Korihaiden osalta ensimmäisen sarjakierroksen päättävä ottelu Järvenpään Koripalloseuraa vastaan käydään Pohitullissa sunnuntaina 8.11. kello 17 alkaen. Yleisön kannattaa saapua ajoissa paikalle, sillä ennen ottelua esitellään viime kaudesta tutulla tyylillä jälleen Korihaiden juniorijoukkueita, jonka lisäksi luvassa on paljon muuta oheisohjelmaa mm. LiikuntaInnon vetämänä. Otteluisäntänä toimii Perkko Oy ja ottelun tauoilla on luvassa Hai Five-tanssiryhmän esityksiä sekä pelaajahaastatteluja.