Korihait avaa kautensa perjantaina kotiottelulla BC Nokiaa vastaan

1.10.2014

Korihait avaa kautensa perjantaina kotiottelulla BC Nokiaa vastaan

Korihaiden kausi miesten 1-divisioona A:ssa alkaa perjantaina 3.10. klo 18.30 kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Viime kauden sarjakakkonen ja kovia hankintoja alkavalle kaudelle tehnyt Nokia on nostettu kauden alla yhdeksi nousijasuosikiksi yhdessä Korihaiden ja Oulun NMKY:n kanssa.

Nokia on tehnyt kovia satsauksia joukkueeseensa, jota valmentaa jo viime kaudesta tuttu, serbialainen Oliver Vidin. Nokia kaappasi alkukesästä joukkueeseensa Kauhajoen Karhusta paluun kasvattajaseuraansa tehneen laituri Henri Hirvikosken, sekä Forssasta tulleen, myöskin nokialaisen koripallokoulun läpi käyneen takamiehen Aleksi Koskisen. Hirvikoski on pelannut urallaan seitsemän kautta Korisliigaa, joista neljä viimeistä Kauhajoella reilun seitsemän pisteen keskiarvolla. Edellisen kerran Hirvikoski pelasi Nokialla divaria kaudella 2009-2010, jolloin miehen pistekeskiarvo oli 17,7 per ottelu. Aleksi  Koskisella on puolestaan vyöllään neljä kautta Korisliigassa. Kovimman kaappauksen nokialaiset tekivät vasta aivan kauden kynnyksellä, kun monipuolinen laituri Eldar Skamo siirtyi Namika Lahdesta Nokialle. Skamo teki viime kaudella Lahden paidassa tehot 9/4/3, pelaten parhaat ottelunsa juuri Korihaita vastaan, heittäen neljässä pelissä keskiarvokseen 15,5 pistettä. Lisäksi BC Nokian kotimaiselta osastolta löytyy nuorten maajoukkueissa esiintyneet Shawn Hopkins, Henri Ventoniemi ja Ville Tuominen, sekä Tampereen Pyrinnön paidassa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Joni Harjula, joka on valittu kahtena edellisenä kautena divari A:n vuoden pelaajaksi. BC Nokian ulkomaalaisvahvistuksina pelaavat jenkkisentteri Josh Clyburn, sekä serbialaiskaksikko, takamies Petar Sparovic ja sentteri Nikola Jeftic.

Korihait puolestaan on voittanut kaikki kauden alla käydyt viisi harjoitusotteluaan, vakuuttavampana esityksenä kotivoitto Salon Vilppaasta viime perjantailta. Korihaiden tehot harjoitusotteluissa ovat jakautuneet tasaisesti koko aloitusviisikon (Jalonen-Herbert-Moore-Van-Coleman) kesken. Aloitusviisikon ulkopuolelta on tullut myös mukavasti tehoja, vaikka suurin syömähammas, Niko Malinen on parannellut vielä vammojaan. Malinen sai keskiviikon lääkärintarkastuksessa kuitenkin peliluvan ja hän on jälleen perjantaina kokoonpanossa.

”Olen ollut paikanpäällä katsomassa yhden Nokian ottelun ja heillä on todella kilpailukykyinen joukkue kasassa”, valottaa Korihaiden valmentaja Jarno Nikula avausvastustajaa. ”Olemme pelanneet ja harjoitelleet todella hyvin koko syksyn ja voimme lähteä luottavaisin mielin kauteen. Myös meidän nippu on todella laadukas, kärkenä kokenut avausviisikko, jota säestää nuoret, nälkäiset ja erittäin hienoja otteita osoittaneet vaihtopelaajat. Lisäksi Nikon paluu lisää kilpailua avausviisikon paikoista edelleen”, jatkaa joukkueeseensa tyytyväinen Nikula.

Jarno Nikula odottaa nuorisokaartiltaan (vasemmalta Järvenpää, Malinen, Peltonen, Lahti, Salaterä, Tammi, Lehtonen ja Valtonen) vahvaa panosta perjantaina alkavalla kaudella. (FotoMika)

Jarno Nikula odottaa nuorisokaartiltaan (vasemmalta Järvenpää, Malinen, Peltonen, Lahti, Salaterä, Tammi, Lehtonen ja Valtonen) vahvaa panosta perjantaina alkavalla kaudella. (FotoMika)

Korihaiden ja BC Nokian välinen kamppailu tärkeista avauspisteistä käydään siis perjantaina Pohitullissa kello 18.30 alkaen. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle, sillä uuden, kansainvälisen säännön mukaan joukkueiden esittely alkaa jo vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun alkamisajankohtaa. Sisäänkäynti otteluun tapahtuu tuttuun tapaan Pohitullin koulun pääovelta, sisäpihan puolelta. Liput otteluun maksavat 12 euroa, S-etukortilla 10 euroa ja opiskelijoille ja eläkeläisille 8 euroa. Lippujen ennakkomyynti tapahtuu Korihaiden toimistolla (Vuorikatu 11) ja Sportia Cityssä, torin laidalla. Kauden avausottelussa otteluisäntänä toimii Lounaisrannikon Osuuspankki.

Pohitullin pääkatsomosta löytyy vielä muutama hyvä kausikorttipaikka, joita voi kysellä seuran toimistolta ja Ville Vuoriselta 040-5161561. Kausikortti maksaa 150 euroa ja Kultakortti 200 euroa. Kultakortin ostaneille on oma kahvio ruokalan päädyssä.

Ennakkotietojen mukaan myös Nokialta on saapumassa ainakin bussilastillinen faneja, joten nyt kaikki Korihait-fanit myös paikalle osoittamaan millainen on Pohitullin Hornankattila!