Korihait haki helpon voiton Porvoosta

4.02.2015

Korihait haki helpon voiton Porvoosta

Korihait haki pienen alkukangertelun jälkeen helpon voiton Porvoon Tarmon vieraana. Kotijoukkue roikkui vielä puoliajalla kymmenen pinnan päässä, mutta kolmannen erän alun repäisy siivitti Korihait voittoon lukemin 71 – 91 (40-50).

Ottelun ensimmäiset neljä minuuttia mentiin tasatahtiin, mutta sen jälkeen Korihait nykäisi eron hetkessä kymmeneen pisteeseen (10-20) ja toisen neljänneksen aluksi Adrien Coleman nosti vieraiden johdon 16 pisteeseen (12-28). Tarmo kavensi eron parissa minuutissa kymmeneen pisteeseen, jollaisena ero säilyi aina puoliaikaan asti. Korihaiden valmentaja Jarno Nikula painotti puoliajalla puolustuksen merkitystä ja kolmanteen erään asteli sisuuntunut Korihait. Mikko Jalosen johtama vierasjoukkue repäisi erän alkuun parin minuutin jakson lukemin 11-0 ja ratkaisun merkkejä alkoi olla ilmassa. Korihait ei lopettanut prässiään vielä tähän, vaan erän puolivälissä ero kasvoi 30 pisteeseen ja ottelu oli ratkennut lopullisesti. Viimeiset viisitoista minuuttia Nikula peluutti joukkojaan tasaisesti, aloitusviisikon nauttiessa nuoriso-osaston suorituksista vaihtopenkin puolelta. Koko neljännen erän kentällä urakoineet Jaakko Lahti, Eero Lehtonen ja Petteri Ruutiainen taistelivat puolustuspäässä ja jokainen onnistui myös korinteossa. Viimeisten minuuttien aikana Tarmo pääsi hieman kaunistelemaan lukemia ja lopputulokseksi jäi Korihaiden 20 pisteen voitto.

Korihaiden paras pistemies oli helposti vastustajan puolustusta hassuttanut Mikko Jalonen (19 p). Hänen lisäkseen kaksinumeroisille pisteillä pääsivät 15 pinnaa mieheen heittäneet Nigel Moore ja Marcus Van, joka noukki myös 12 levypalloa. Yhdeksään pisteeseen pääsivät Niko Malinen, Mikael Herbert ja Hunter Gibson. Adrien Coleman pussitti tiukan puolustuspelin ohella kuusi pistettä ja nuorisokolmikko Lahti-Lehtonen-Ruutiainen tekivät kolme pistettä mieheen. Tarmon paras pistemies oli 16 pinnaa heittänyt Josh Nofflet.

Jaakko Lahti puolusti aggressiivisesti ja ansaitsi valmentajan kehut rohkealla pelillään (FotoMika).

Jaakko Lahti puolusti aggressiivisesti ja ansaitsi valmentajan kehut rohkealla pelillään (FotoMika).

”Kolmannen jakson koko joukkueen tiukka puolustus ratkaisi ottelun meille”, tiivisti ottelun kulun Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Nuorison tullessa kentälle puolustuksen intensiteetti ei laskenut yhtään ja pojat pelasivat myös hyökkäyspäässä erittäin rohkeasti”, päätti Nikula.

Korihaiden ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina kotiottelulla, kun Pohitulliin saapuu HoNsU Jyväskylästä. Ottelu alkaa normaalista poiketen jo kello 16.