Korihait haki kauden ekan vierasvoiton kesyttämällä Kobrat

8.11.2018

Korihait haki kauden ekan vierasvoiton kesyttämällä Kobrat

Marraskuisessa illassa panoksena pelissä oli vierasvoitto, joka mahdollistaisi vierailijoille entistä pysyvämmän majoituksen sarjan keskikastissa.

Heti alkumetreiltä näki, että edellisestä pelistä uupunut lataus oli löytynyt. Stephon Jelks aloitti pisteidenteon kolmosellaan terävästi jo 15 sekunnin kohdalla.

Brandon Conleyn yhdellä ja Jelksin kahdella korilla hait uivat yhdeksään pisteeseen. Ex-hai Panu Peltokangas tasoitti pelin kaukoheitolla numeroihin 9 − 9 ajassa 3:14.

Avauserän toisella puolikkaalla Mika Nuolivirran ja Marius van Andringan sekä Miikka Marttisen korit kannattelivat hailaivaa kuskin paikalla.

Ajassa 9:57 van Andringa viimeisteli kolmosen, jonka jälkeen jaksovoitto kirjattiin vierailijoille 18 − 24. Hyvä pelin aloitus vieraskentällä ei ole koskaan itsestäänselvyys.

Illan pelissä Korihait oli tasavahva, mistä kertovat jaksojen numerot: 18 − 24; 25 − 23; 23 − 23; 24 − 29. Vieraspisteet irtosivat koriluvuin 90 − 99. Kuva: Mika Reinholm.

Toisen erän aluksi Zane Waterman kävi donkkaamassa Lauri Toivosen syötöstä. Ero pysytteli kuitenkin 3 − 8 pisteen tuntumassa, kun Korihailta löytyi kohtuullista puolustustahtoa ja keskivertoa parempaa hyökkäysarsenaalia muun muassa Bryan Colemanin kahden kolmosen muodossa. Aina varma Edwards ja kookas ilopilleri Jelks täydensivät laajaa hyökkäysrepertuaaria.

Nuolivirran 2 + 1 -suoritus vei Korihait kahdeksan pisteen johtoon ajassa 15:36. Erän loppupuolella myös Emil Djeen toi kaivattua virtaa kentälle. Pitkälle tauolle lähdettiin lukemista 43 − 47.

Kolmas jaksokin käynnistyi haipoppoon osalta väkevästi, kun Coleman kävi veivaamassa lay-upin ja tykittämässä kolmosen sekä heittämässä siihen päälle kaksi kakkosta ensimmäiseen reiluun kahteen ja puoleen minuuttiin. Vaikka myös vastustajan Khalil Small oli korintekotuulella, sai Colemanin esimerkki kannateltua haijohtoa.

Van Andringalta nähtiin myös iso kolmonen ajassa 24:13, joka nosti Korihait ottelussa ensimmäistä kertaa kymmenen pinnan johtoon numeroissa 49 − 59.

Kobrien laituri Larry Andersonkin alkoi heräillä osaltaan koritalkoisiin. Myös Topias Kuukkasen illan eka kolkki nähtiin päältä 27 minuutin. Vikaan erään marssittiin vierailijakalan johdosta 66 − 70.

Vahva hyökkäyspään tekeminen jatkui. Conleyn, van Andringan, Colemanin ja Jelksin koreilla ero oli tuota pikaa taas kymmenessä pojossa.

Lapualaiset saivat aikalisän jälkeen aikaan pienen kirin pallon painetta lisäämällä ja kaksi koria tekemällä. Edwards ja Jelks kuitenkin onnistuivat taas purkamaan jännitteitä koreillaan.

Varsinaista vaaraa ei koettu ennen kuin ajassa 37:01, kun Larry Anderson pussitti kolmosen. Parhaimmillaan 12 pisteessä käynyt johto oli sulanut neljään, elettiin tilannetta 83 − 87. Orava ei kuitenkaan mennyt kurkkuun eikä pupu pöksyyn. Purenta pysyi viiltävänä loppuun asti.

Jokaisesta pallosta taisteltiin oikealla asenteella. Asennetta huokuivat myös Colemanin illan neljäs ja viides kolmonen, jotka olivat tarvitut viimeiset naulat isäntien arkkuun. Sentteri Colemanin kolmoset kulkivat lähes 67 prosentin tarkkuudella edellisessä kotipelissä, nytkin ne sujuivat 55,6 prosentin tappavuuskertoimella.

Loppulukemat kirjattiin keskiviikon koitoksessa vierailijoiden eduksi 90 − 99. Pieni lepo ennen Pohjanmaan vierailua taisi tulla juuri oikeaan aikaan, sen verran sisuuntuneelta joukkueen esitys näytti verrattuna marraskuun avauspeliin.

Kauden kolmas voitto kaikkiaan kahdeksasta pelistä tarkoittaa alkukauden osalta 37, 50 prosentin voitto-osuutta. Mikä parasta Korihaiden pelissä on havaittavissa nousujohteinen tekeminen. Hyökkäyspeli kulkee mallikkaasti eikä puolustuksessakaan anneta kovinkaan paljon tasoitusta.

Lapualaisten iltaa pimensi osaltaan nilkkansa satuttaneen Michael Morsellin loukkaantuminen toisella neljänneksellä. Toivoa sopii, että Michael vertyy taas pian pelikuntoon.

Tilastojen kertoman mukaan Korihait hallitsi korinalustaa, se sai sieltä viisi levypalloa vastustajaa enemmän sekä teki kymmenen pistettä enemmän korin läheisyydestä. Nopeista hyökkäyksistä lapualaiset taas saivat 13 pistettä enemmän kuin vierailijat. Syöttöjäkin isännät jakelivat kuudesti useammin kuin ukilaiset.

Korihaiden seitsemän kärki oli Bryan Coleman (25/3), Stephon Jelks (17/10), Brandon Conley (14/3), Marius van Andringa (10/3/3 syöttöä), Mika Nuolivirta (9/4), Mario Edwards (8/3/5 syöttöä) ja Topias Kuukkanen (8/2/4 syöttöä). Myös Emil Djeen keräsi tehot 6/3 ja 5 syöttöä.

Vastustajan kolme kovinta onnistujaa olivat Khalil Small (28/4), Larry Anderson (26/11/4 syöttöä) ja Zane Waterman (13/5). Kobrien pelaajat eivät pystyneet auttamaan omiaan yhtä laajalla rintamalla kuin Korihait. Tilastoihin pääsee tästä.

Lehdistötilaisuudessa Bryan Coleman kommentoi peliä ensiksi:

− Teimme hyvän työn tänään. Annoimme heille silti liikaa pisteitä, mutta tämä on iso voitto meille. Tulimme tänne ja otimme vierasvoiton.

Lauri Toivonen kiteytti pelin annin näin:

− Korihait pelasi tosi hyvin tänään. Me ei taas pelattu kauden parasta puolustusta, annettiin heidän karata eikä saatu sitten enää kiinni.

Damion Dantzleria onniteltiin voitosta:

− Kiitos, tarvitsimme sitä. Lapualle tullessamme tiesimme kohtaavamme erittäin hyvän joukkueen. Mitä tulee meihin, työprosessimme edistyy. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja kavereiden yrittämiseen kummassakin päässä.

Kobrien komentaja Lars Ekström ei ollut ilahtunut pelaajiensa esityksestä:

− Tää oli ihan sellainen klassinen tapaus, jos ei keskity sataprosenttisesti tulos on lähellä nollaa prosenttia. Olemme vissiin pelanneet liian hyvin tähän mennessä. Täytyi tulla tällainen peli herättämään meidät. Heittoprosentit olivat seurausta puolustuksesta, levypalloista, juoksemisesta ja syöttämisestä. Jos paikka ja ajoitus on hyvä, niin silloin yleensä prosentitkin on hyviä. Kaikilla ei ollut vain ihan paras päivänsä.

Korihait jatkaa pääsarjatason palloilua vieraspelissä jo perjantaina Kouvolan Kouvojen vieraana. Irtoaako kauden toinen voitto Jyri Lehtosen suojateista? Edellisestä 28. päivän kohtaamisesta ei ole vielä kulunut edes kahta viikkoa. Peliä voi seurata Elisa Viihteen lähetyksenä 18:30 alkaen.