Korihait haki voiton myös Järvenpäästä

4.04.2015

Korihait haki voiton myös Järvenpäästä

Korihait otti lauantaina toisen kiinnityksen välieräsarjan voittoon, kun se haki tasaisen taiston jälkeen voiton Järvenpäästä lukemin 70-83 (37-43). Välieräsarja on Korihaille katkolla tiistaina Pohitullissa kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Ottelu oli selvästi tasaisempi kuin keskiviikkona Uudessakaupungissa käyty kamppailu. Korihait kuitenkin hallitsi ottelun kulkua, sillä kotijoukkue ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta kävi kolme kertaa tasoissa, viimeisen kerran kolmannen erän puolivälissä tilanteessa 49-49. Korihait meni alussa Adrien Colemanin ja Mikael Herbertin kolmosilla 0-6 johtoon, mutta JKS kuittasi heti kantaan. Ensimmäisen erän puolivälissä eroa oli kaksi pistettä, tämän jälkeen Korihait nykäisi kymmenen pisteen eron ja erän päättyessä vierasjohto oli kuusi pistettä (15-21). Toisen neljänneksen alku kulki Korihaiden johdossa, mutta erän puolivälissä oltiin taas tasoissa. Tämän jälkeen Korihait nykäisi kahdeksan pisteen johdon ja puoliajalle lähdettiin kuuden pisteen vierasjohdossa. Korihaiden puoliaikapisteet jakautuivat tasaisesti, sillä parhaana oli Adrien Coleman kymmenellä pisteellä, heti perässä Marcus Van (9/8), Mikael Herbert (8p), Mikko Jalonen (7p) ja Elias Valtonen (5p).

Toisen jakson alkuun Korihait siirtyi kymmenen pisteen johtoon, mutta Arsene Towan korinalusväännöillä ja Oskari Virolaisen ja Joakim Jousiston kolmosilla kotijoukkue tuli tasoihin parissa minuutissa. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Korihait pysäytti kotijoukkueen ja piti JKS:n viisi minuuttia vain kahdessa pisteessä ja viimeistä erätaukoa vietettiin viiden pisteen vierasjohdossa (53-58). Neljännen erän ensimmäinen minuutti meni Korihaille 0-6 ja vierasjoukkue  siirtyi 11 pisteen johtoon ja kotijoukkue oli pakotettu pikaiselle aikalisälle. JKS ei saanut aikalisältä kaivattuja apuja, vaan Korihait siirtyi neljä ja puoli minuuttia ennen loppua 19 pisteen johtoon (58-77). Tässä vaiheessa Korihait otti Mikko Jalosen ja Marcus Vanin penkille ja kotijoukkue sai pienen otteen pelistä. Korihait ei kuitenkaan hätiköinyt, vaan pelasi lopun viisaasti ja kuittasi lopulta 13 pisteen voiton. Ottelun ratkaisuhetkeksi muodostui kymmenen minuutin jakso kolmannen erän puolivälistä neljännen erän puoliväliin, jolloin Korihait puolusti kotijoukkueen vain viiteen pisteeseen.

Korihaiden parhaana palkittiin 19 pistettä ja 16 levypalloa napsinut Marcus Van. Paras pistemies oli puolestaan Adrien Coleman, joka heitti 26 pistettä. Kolmas kaksinumeroisille pisteille päässyt oli Mikael Herbert (11p). Nigel Mooren puuttuessa Elias Valtosen peliaika on kasvanut ja hän on käyttänyt vastuunsa hienosti. Tänäänkin 21 minuutissa syntyi 9 pistettä ja neljä levypalloa. Tämän lisäksi korinteossa onnistuivat Hunter Gibson (6 p) ja Niko Malinen (5 p). Korihaiden koko kauden paras pistemies Mikko Jalonen puolestaan ei löytänyt heittosihtiään kertaakaan Järvenpäässä ja tämän päivän saldoksi tuli Jaloselle vaatimattomat seitsemän pistettä. Kapteeni Jalonen osoitti kuitenkin jälleen tärkeytensä ja keskittyi pelinrakenteluun, jakaen peräti 10 syöttöä. JKS:n paras pistemies oli neljä kolmosta upottanut ja 20 pistettä pussittanut Oskari Virolainen.

Korihaiden tueksi Järvenpäähän oli saapunut lähes viisikymmentä Korihai-fania ja he kannustivat vierasjoukkuetta vaikeilla hetkillä ja pesivät myös kotiyleisön huutokilpailussa selvästi.

”Pelin taso ei noussut kovinkaan korkeaksi, mutta tärkeintä oli kuitenkin voitto ja katkaisupelin saaminen tiistaille”, tiivisti Korihaiden Jarno Nikula ottelun annin. ”Hienoa nähdä, että koko kauden hienosti mukana eläneet kannattajat lähtivät myös pitkän matkan päähän joukkuetta kannustamaan”, kiitteli Nikula ukilaisfaneja.

Ottelusarja jatkuu tiistaina 7.4 Pohitullissa kello 18.30 alkaen.

Adrien Coleman jatkoi väkeviä otteitaan pussittamalla 26 pistettä (FotoMika).

Adrien Coleman jatkoi väkeviä otteitaan pussittamalla 26 pistettä (FotoMika).