Korihait haki voiton Porvoosta

26.02.2016

Korihait haki voiton Porvoosta

Korihait kohtasi torstaina mahdollisen välierävastustajansa, Porvoon Tarmon vieraskentällä. Ottelu oli tasainen, johtoaseman vaihdoksia oli yhdeksän ja tasatilanteita kymmenen, mutta loppujen lopuksi Korihait korjasi yhdeksännen perättäisen voittonsa lukemin 97 – 102 (42-45).

Nicolai Andersen upotti 22 pistettä Korihait-debyytissään (kuva: Harri Vallila)

Nicolai Andersen upotti 22 pistettä Korihait-debyytissään (kuva: Harri Vallila)

Korihait antoi Tarmolle ison tasoituksen, sillä sarjan tehokkain pelaaja Marcus Van istui varotoimenpiteenä vaihtopenkillä siviileissä. Vanin mentävää aukkoa saapui kuitenkin paikkaamaan keskiviikkona hankittu tanskalaislupaus Nicolai Andersen, joka liittyi joukkeen matkaan vasta Porvoossa ja esiintyi heti edukseen pussittaen peräti 22 pistettä. Kuten mainittua, oli ottelu erittäin tasainen, mutta mukaan mahtui myös suurehkoja johtoasemia. Ensimmäisenä isomman johdon otti kotijoukkue Tarmo, joka siirtyi 15-16 tilanteesta 10-0 jaksollaan yhdeksän pisteen johtoon toisen neljänneksen alussa. Korihait vastasi kuitenkin nopeasti ja kahden minuutin päästä oltiin tasatilanteessa 27-27. Tästä jatkettiin taas tasatahtiin ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

Kolmannen neljänneksen puolivälissä oltiin jälleen tasoissa, kunnes Korihait nykäisi parin minuutin jakson 14-3 ja siirtyi illan suurimpaan johtoonsa lukemissa 60-71. Tarmo aloitti tämän jälkeen vimmatun takaa-ajon, mutta Korihait pysytteli koko ajan turvallisen etumatkan päässä. Ensimmäisen kerran kotijoukkue pääsi iskuetäisyydelle vajaa kolme minuuttia ennen loppua, kun Connor Donaldson tykitti kolmosellaan tilanteeksi 88-89. Tämän jälkeen vierasjoukkueen otti harteilleen hienon ottelun pelannut Reginald Bratton, joka nosti viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana yhdeksän pistettä ja syötti vielä Nicolai Andersenin ottelun lopullisesti ratkaisseen donkin. Näin ollen Korihait otti kauden neljännen voiton Tarmosta.

Korihaiden paras pistemies oli 26 pistettä pussittanut kapteeni Mikko Jalonen. Ratkaisuhetkillä loistaneen Reggie Brattonin saalis oli 24 pistettä, kahdeksan levyriä ja seitsemän korisyöttöä. Mallikkaan debyytin tehnyt Nicolai Andersen (22 p) upotti heittonsa 80 % tarkkuudella ja paikkasi hienosti Marcus Vanin panosta hyökkäyspäässä. Puolustuskorilla Vania paikkasivat eritoten tupla-tuplat tehneet Mikael Herbert (11/10) ja James Crowder (13/10). Korihaiden lopuista pisteistä vastasi Eero Lehtonen kuudella pisteellä. Yksi ottelun ratkaisuista oli myös se että 16 pistettä puoliaikaan mennessä pussittanut Julian Boyd puolustettiin toisella puolikkaalla seitsemään pisteeseen. Toisella puoliajalla Tarmosta nousivat esiin Korihaille tutut miehet Sami Ikävalko (22 p) ja Nigel Moore (18/8/6).

Korihaiden seuraava ottelu pelataan jo heti sunnuntaina kun Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö.