Korihait haki voiton Porvoosta

30.11.2015

Korihait haki voiton Porvoosta

Vajaalukuinen Korihait matkasi sunnuntaina Porvoon Tarmon vieraaksi. Runsaskorinen ja vaihteleva ottelu kääntyi lopulta Korihaille varsin selkein numeroin 89 – 106 (50-57).

Korihailta oli edelleen sivussa joukkueen ainoat sentterit Marcus Van ja Akseli Mäkelä, sekä takamies Valtteri Järvenpää. Tämä ei haitannut vierasjoukkeen tahtia, vaan ensimmäisen neljänneksen lopussa Korihaiden johto kasvoi Mikael Herbertin huiman heittopelin siivittämänä 15 pisteeseen (14-29). Tarmo ei Korihaiden vahvasta alusta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vei seuraavat neljä peliminuuttia murskaavasti lukemin 19-2 ja siirtyi 33-31 johtoon. Tarmon rynnistystä edesauttoi Korihaiden jenkkipelaajien virhevaikeudet, sillä toisen neljänneksen alkupuolella sekä James Crowder että Reggie Bratton saivat kolmannet virheet ja heidät oli pakotettu vaihtopenkille. Jenkkien vaihtopenkkikomennus avasi puolestaan mahdollisuuksia muille pelaajille ja parhaiten tämän käytti alkukaudella pienelle peliajalle jäänyt Valtteri Hyytinen. Tarmo-peliin mennessä 11 pistettä yhteensä heittänyt Hyytinen kirmasi kentälle tilanteessa 40-35 ja hänen heittonsa sytyttivät vierasjoukkueen. Kentälle päästyään, ensimmäisellä kosketuksellaan Hyytinen pussitti kolmosen ja heti perään kakkosen. Tämän jälkeen Mikko Jalonen osui kahdessa kakkosessa sekä Eero Lehtonen ja Vesa-Pekka Laine kolmosissaan ja Korihait siirtyi pitkästä aikaa johtoon lukemissa 48-50. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Hyytinen onnistui jälleen kakkosessa ja kolmosessa siirtäen Korihait seitsemän pisteen taukojohtoon. Näin ollen Korihait vei Hyytisen kentällä viettämän viisiminuuttisen lukemin 10-22, Hyytisen tehdessä yhtä paljon pisteitä kuin kotijoukkue yhteensä.

Valtteri "Wade" Hyytinen naulasi 10 pinnaa (FotoMika).

Valtteri ”Wade” Hyytinen naulasi 10 pinnaa (FotoMika).

Toisen puoliajan alussa Tarmo uhitteli ykköstykkinsä Julian Boydin ratkaisuilla, mutta Mikko Jalonen piti omilla onnistumisillaan huolen, että Korihait pysyi pienellä karkumatkalla. Kolmannen erän puolivälissä kotijoukkue tuli Reggie Brattonin teknisen virheen avittamana kahden pisteen päähän (66-68), mutta Jalonen ja James Crowder kasvattivat eron nopeasti yhdeksään pisteeseen ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 69-81. Kun neljättä erää oli pelattu vain parisen minuuttia oli Tarmo tullut Boydin johdolla jo kuuden pisteen päähän. Jalosen ja Brattonin onnistumiset pitivät Tarmon kuitenkin turvallisen matkan päässä ja nelisen minuuttia ennen loppuvihellystä Korihaiden johto oli 89-98. Tässä vaiheessa Korihait pisti puolustuksellaan kotijoukkueen ahtaalle, eikä Tarmo onnistunut korinteossa seuraavaan kolmeen minuuttiin ja ottelu päättyi Korihaiden voittoon ottelun suurimmalla piste-erolla.

Korihaiden paras pistemies oli 28 pistettä pussittanut Mikko Jalonen. Hänen lisäkseen peräti viisi pelaajaa pääsivät kaksinumeroisille pisteille. Parhaana Reginald Bratton (18), jota peesasivat Mikael Herbert (16), James Crowder (15), Vesa-Pekka Laine (12) ja Valtteri Hyytinen (10). Eero Lehtosen saldoksi tuli seitsemän pistettä. Jalmari Salaterä jäi tällä kertaa ilman pisteitä, mutta hänen kentällä viettämänsä vajaan seitsemän minuutin peliajan Korihait voitti 12 pisteellä. Tarmon ylivoimainen ykkönen oli peräti 42 pistettä heittänyt Julian Boyd. Nigel Mooren saalis oli 12 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä.

”Hienosti noustiin voittoon virhevaikeuksien ja surkean toisen erän alun jälkeen”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Valtteri Hyytinen oli kentälle tulleessaan todella kylmäpäinen ratkaisija ja hänen heittonsa sytyttivät koko joukkueen”, kehaisi Nikula kauden pistesaaliinsa lähes tuplannutta Hyytistä. ”Negatiivisena asiana mainittakoon Mikael Herbertin loukkaantuminen ottelun lopussa. Miksu menee tänään tarkempiin tutkimuksiin, jonka jälkeen saamme lisätietoa hänen tilastaan”, jatkoi Nikula. ”Olemme myös päättäneet, että pari viikkoa seurassa try outilla ollut Devin Chambers ei jatka Korihaissa, vaan hän etsii itselleen uutta pelipaikkaa Suomesta”, päätti Nikula.

Korihaiden seuraava kotiottelu pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. kun Pohitulliin kello 15 alkavaan otteluun saapuu sarjassa seitsemäntenä oleva Tampereen Pyrintö.