Korihait haki voiton Tampereelta

21.01.2016

Korihait haki voiton Tampereelta

Pirteästi kevätkauden aloittanut Korihait kohtasi divarin toiseksi viimeisenä olleen Tampereen Pyrinnön myöhään keskiviikkoiltana Tampereella. Kauden kahdessa edellisessä keskinäisessä kamppailussa Korihait oli nakuttanut keskimäärin 110,5 pinnaa, mutta tällä kertaa meno oli huomattavasti tahmeampaa. Korihait hallitsi vähäkorista ottelua pienen alkukangertelun jälkeen ja kuittasi sarjapisteet lopulta selkeästi numeroin 63 – 78 (37-46).

Valtteri Järvenpää heitti yhdeksän pistettä (FotoMika).

Valtteri Järvenpää heitti yhdeksän pistettä (FotoMika).

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin tasaisissa merkeissä molempien johtaessa ottelua vuorotellen. Pyrintö johti ottelua seitsemän minuutin kohdalla lukemissa 14-13, mutta tämä jäi lopulta kotijoukkueen viimeiseksi johtoasemaksi. Ottelu jatkui kuitenkin tasaisena, vaikka Korihait kasvatti johtonsa juuri ennen puoliaikaa kahteentoista pisteeseen. Pyrintö kavensi Korihaiden puoliaika johdoksi yhdeksän pinnaa ja tuli kolmannen erän puolivälissä parhaimmillaan neljän pisteen päähän (47-51). Korihait repäisi tästä tilanteesta kuitenkin kolmannen erän lopun ja neljännen alun peräti lukemin 0-18 ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Neljännen erän viimeiset minuutit ero pysytteli 20 pisteen molemmin puolin ja molemmat joukkueet jakoivat peliaikaa tasaisesti koko miehistölleen.

Korihaiden paras pistemies oli 18 pinnaa nakuttanut Mikko Jalonen. Reggie Brattonin saalis oli 16 pistettä ja kolmantena kaksinumeroisille pisteille pääsi tupla-tuplan tehtaillut Marcus Van (13/16). Yhdeksään pisteeseen pääsivät puolestaan kolme kolmosta pussittanut Valtteri Järvenpää sekä James Crowder. Vesa-Pekka Laine heitti viisi pistettä ja loppujen lopuksi koko Korihaiden kymmenikkö pääsi mukaan koritehtailuun, sillä Mikael Herbertin, Jaakko Lahden, Eero Lehtosen ja Valtteri Hyytisen saalis oli kaksi pistettä mieheen. Pyrinnön ykkönen oli Justus Kilpinen (28 p).

Korihaiden seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona Jyväskylässä ja seuraava kotipeli on vuorossa sunnuntaina 7.2., jolloin Pohitulliin saapuu sarjan tasaisesta kärkikolmista JKS Järvenpäästä.