Korihait isännöi HoNsUa sunnuntaina

10.12.2015

Korihait isännöi HoNsUa sunnuntaina

Korihait kohtaa sunnuntaina kotiottelussa divarin tämän hetken kovimmassa iskussa olevan joukkueen, kun sarjassa neljäntenä oleva HoNsU Basket Jyväskylästä saapuu Pohitulliin. HoNsU aloitti kauden takkuillen, sillä se hävisi viisi ensimmäistä otteluaan. Kauden kuudennessa ottelussa tuli viimein voitto ja sen jälkeen jyväskyläläiset eivät ole hävinneet yhtään ottelua, vaan porskuttavat kuuden ottelun voittoputkessa. Ennen Korihaiden sunnuntaista kohtaamista HoNsU pelaa vielä perjantaina Järvenpäässä, joten voittoputki voi olla seitsemän pelin mittainen tai sitten Pohitulliin saapuu ensimmäisen tappion kuuteen viikkoon kärsinyt, ärsytetty jyväskyläisjoukkue.

James Crowder oli viimeksi Honsua vastaan Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

James Crowder oli viimeksi Honsua vastaan Korihaiden paras pistemies (FotoMika).

HoNsUn viides ja toistaiseksi viimeinen tappio tuli Korihaiden käsittelyssä lokakuun lopussa. Ottelun alku oli tasainen, mutta tilanteesta 19-19 Korihait alkoi tehdä pikku hiljaa eroa ja lopulta vierasvoitto irtosi helpohkosti lukemin 73-91. Korihaiden paras pistemies Jyväskylässä oli 23 pistettä vain 24 minuutissa upottanut James Crowder, jonka vanavedessä myös koko muu aloitusviisikko pääsi kaksinumeroisille pisteille.

Toista kauttaan 1A-divarissa pelaavalla HoNsU:lla on kasassa varsin laaja ja kokenut materiaali, sillä Korisliigakokemusta löytyy usealta pelaajalta. Joukkueen mielenkiintoisin nimi on ehdottomasti sarjan toiseksi paras pistemies ja kaudella 2007-2008 Korihaiden paidassa ihastuttanut jenkkitakamies Glenn Stokes. Vain 170 senttinen Stokes on tykittänyt yhdeksässä ottelussa 24 pinnaa ottelua kohden, yhden ottelun ennätyksen ollessa huimat 47 pistettä. Toinen Pohitullin yleisölle tuttu mies on edelliskaudella Korihaissa pelannut Sami Mäntymaa, jonka tehot ovat 10,5 pistettä ja 7,7 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen paras kotimainen pistemies on sarjan ahkerin kolmostykki, takamies Topias Kuukkanen, joka on tykittänyt 18,6 pinnaa ottelua kohden. Stokesin lisäksi HoNsUn riveistä löytyy kaksi muutakin ulkomaalaista, eli nuori tanskalaislaituri Nikolai Andersen ja 208 senttinen bahamalaissentteri Winslo Barry Jr. He ovat kuitenkin enemmänkin roolipelaajia ja molempien pistekeskiarvot ovat seitsemän pisteen tuntumassa ja peliaikaakin tulee vain vartti peliä kohden.

Sunnuntaina kello 17 kannattaa kaikkien suunnata Pohitullille, sillä tähän asti runsaasti kotiotteluita pelannut Korihait pelaa sunnuntaina vuoden viimeisen kotiottelunsa. Seuraava kotipeli on vasta reilun kuukauden päästä 17.1. ja yhteensä yli kahteen kuukauteen tulee vain kaksi kotiottelua ja vastaavasti kuusi vieraspeliä. Sunnuntaisen pelin otteluisäntänä toimii Expert Uusikaupunki ja ottelussa otetaan vastaan myös lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Lisätietoa Korihait välittää-kampanjasta löytyy Korihaiden nettisivuilta ja Facebookista.