Korihait isännöi perjantaina Namika Lappeenrantaa

27.03.2014

Korihaiden pelit jatkuvat perjantaina 28.3. klo 18.30 kun Pohitulliin saapuu sarjataulukossa Korihaiden yläpuolella seuraavana oleva Namika Lappeenranta.

Sarjatilanteen kannalta perjantain ottelulla on suuri merkitys, sillä voitolla Korihait säilyttää mahdollisuudet Lappeenrannan saavuttamiseen, mutta tappiolla teoreettisetkin mahdollisuudet ovat menneet. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat aikaisemmin päättyneet kotijoukkueen voittoon. Namika oli parempi lokakuussa voittaen ottelun Todd Brownin (33 p) ja Greg Loginsin (28 p) johdolla lukemin 82-74. Korihait puolestaan oli parempi Uuden vuoden aatonaattona Pohitullissa vieden ottelun nimiinsä Josh Dollardin huippuottelun siivittämä (26/10/6) lukemin 79 – 67. Kolmas ottelu käytiin helmikuussa Lappeenrannassa, jossa Korihait oli vailla mahdollisuuksia ja kotijoukkue vei pelin lukemin 88-55. Tähän mennessä otteluvoitot ovat siis Namikalle 2-1 ja koriero +29.

Lappeenrantalaisten tehonyrkkinä tällä kaudella on ollut tuttuun tapaan joukkueen jenkkivahvistukset. Korihaita vastaan avauspelissä 33 pistettä upottanut laituri Todd Brown on koko sarjan toiseksi paras korintekijä 22,4 pisteen keskiarvolla. Takamies Brandon McKnight on tehnyt pisteitä 16 pisteen keskiarvolla ja jakanut korisyöttöjä 3,4 ottelua kohden. Joukkueen kolmas vahvistus on jo viime kaudelta tuttu laituri Greg Logins, jonka tehot ovat olleet noin 15 pistettä ja 8 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen täydentävät reilun viiden pisteen ja parinkymmenen minuutin keskiarvoilla pelaava suomalaisnelikko Antti Niskanen, Eero Aaltonen, Atte Perttu ja Anttoni Tapio, sekä suomalaistunut jenkki Clifton Jones (2,5/4,3). Suomalaisista Atte Perttu oli keskiviikkona Namika Lahtea vastaan hirmuvireessä, naulaten peräti kymmenen kolmosta ja vastaten tämän kauden parhaasta suomalaispelaajan pistemäärästä (36 p.).

Korihaiden ja Namika Lappeenrannan välinen mittelö käydään siis perjantaina 28.3. klo 18.30 alkaen Pohitullissa. Otteluisäntänä toimii Ahlsell Uusikaupunki ja pääsyliput ovat ennakkomyynnissä Sportiassa.