Ensimmäinen finaali torstaina Pohitullissa

14.04.2015

Ensimmäinen finaali torstaina Pohitullissa

Korihaiden ja BC Nokian väliset 1A-divisioonan finaalit alkavat runkosarjavoittaja Korihaiden isännöidessä ensimmäistä ottelua torstaina 16.4. Pohitullissa. Sarjassa oli syksyllä kolme ennakkosuosikkia ylitse muiden ja runkosarjan aikana Korihait ja BC Nokia erottuivat selväksi kärkipariksi, joten koko kauden lähes 90 prosentin voittosuhteella pelanneet joukkueet ovat paikkansa finaaleissa ansainneet.

Adrien Coleman on ollut Korihaiden paras pistemies BC Nokiaa vastaan (FotoMika).

Adrien Coleman on ollut Korihaiden paras pistemies BC Nokiaa vastaan (FotoMika).

Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana neljä kertaa, joista Korihait vei nimiinsä kolme ensimmäistä kohtaamista ja BC Nokia voitti neljännen ottelun kotikentällään helmikuussa. Ensimmäinen kohtaaminen oli samalla sarjan avausottelu lokakuun alussa Pohitullissa. Korihait tuli otteluun hirmuisella sykkeellä ja vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä lukemin 28-10. Korihaiden johto kasvoi puoliajalle lähdettäessä 20 pisteeseen, mutta Nokia tuli kolmannella neljänneksellä jo kymmenen pisteen päähän. Korihait ei kuitenkaan hätääntynyt vaan neljännen erän alussa ero kasvoi jälleen yli 20 pisteen ja Korihait avasi näin voittotilinsä komealla voitolla lukemin 89-70. Korihaiden ykköspistemies oli Adrien Coleman 24 pisteellään, jonka lisäksi Mikko Jalonen pussitti 21 pinnaa ja Mikael Herbert 11. Marcus Van (15/14) ja Nigel Moore (10/16) olivat muut tehomiehet. Toinen ottelu käytiin marraskuussa Nokialla ja myös tällöin mentiin Korihaiden tahdissa. Korihait siirtyi alussa 10 pisteen johtoon, jonka kotijoukkue onnistui vielä kaventamaan. Korihaiden seuraava isku tuli toisella neljänneksellä, jonka vierailijat veivät nimiinsä lukemin 9-21. BC Nokia nousi vielä kymmenen pisteen päähän, mutta jälleen Korihait oli lopussa vahvempi ja sarjapisteet lähtivät Uuteenkaupunkiin lukemin 60-78. Korihaiden ylivoimainen ykkönen oli tällä kertaa Marcus Van (24/25), mutta myös Adrien Coleman oli jälleen vireessä, heittäen 21 pinnaa.

Joukkueiden kolmas keskinäinen kamppailu käytiin tammikuun alussa Pohitullissa ja tällä kertaa ottelun kulku oli täysin päinvastainen kahdesta aikaisemmasta. Nyt oli BC Nokian vuoro tulla otteluun kovalla taistelulla ja Korihait oli alussa hätää kärsimässä. Nokia vei ensimmäisen neljänneksen kymmenellä pisteellä ja kasvatti eron kolmannella neljänneksellä jo 18 pisteeseen. Korihaiden kiri alkoi kolmannen neljänneksen lopulla Mikko Jalosen ja Nigel Mooren johdolla ja viimeiseen erään lähdettiin Nokian johtaessa enää kahdeksalla pisteellä. Kun viimeistä neljännestä oli pelattu kolmisen minuuttia siirtyi Korihait Mikko Jalosen kolmosella ensimmäisen kerran johtoon. Lopusta piti huolen Niko Malinen, joka upotti ottelun viimeisen viiden minuutin aikana peräti viisi kolmosta ja siivitti Korihait 98-87 voittoon. 21 pistettä upottaneen Malisen ohella Korihaiden tehoista vastasivat Coleman (22 p), Jalonen (21 p), Moore (15 p) ja Van (13/14).

Niko Malinen säkitti kolmannessa ottelussa viisi kolmosta viidessä minuutissa (FotoMika).

Niko Malinen säkitti kolmannessa ottelussa viisi kolmosta viidessä minuutissa (FotoMika).

Neljäs kohtaaminen käytiin helmikuussa Nokialla ja jälleen Korihait oli alussa vahvempi nousten ensimmäisen neljänneksen lopulla yhdeksän pisteen johtoon. Seuraavat kaksi jaksoa olivat kotijoukkueen heiniä ja BC Nokia siirtyi pahimmillaan 24 pisteen johtoon. Viimeiseen erään tuli kuitenkin sisuuntunut Korihait ja ero alkoi pikkuhiljaa kaventua. Pari minuuttia ennen loppua Korihait nousi jo kahdeksan pisteen päähän Adrien Colemanin kakkosella, mutta seuraavassa hyökkäyksessä tullut paha pallonmenetys katkaisi kirin ja kotijoukkue pääsi iskemään lopulliset lukemat (85-76) vapariviivalta. Korihaiden koko avausviisikko pääsi ottelussa kaksinumeroisille pisteille, parhaana jälleen Coleman (19 p) jota peesasivat Herbert (15 p), Moore (14 p), Jalonen (11 p) ja Van (10/22).

Nokian paras pistemies kolmessa ensimmäisessä pelissä oli serbisentteri Nikola Jeftic (17, 22 ja 23 p). Nokian voittopelissä joukkueen tehot jakaantuivat tasaisesti nelikon Jay Threatt-Henri Hirvikoski-Eldar Skamo-Daniel Bailey kesken, sillä jokainen heitti 15-18 pinnaa. Yksi ratkaisupelaajista oli myös ensimmäistä kertaa Korihaita vastaan pelannut Antti Nikkilä, joka teki tupla-tuplan (10/12). Nokian joukkueen laajuudesta kertoo se että peräti seitsemän pelaajaa on tehtaillut pistekeskiarvokseen yhdeksän pistettä tai enemmän. Tehokkain on ollut 19,4 pinnaa ja 7,3 levypalloa per peli saalistanut Jeftic, jota peesaavaat muut ulkomaalaiset, takamies Jay Threatt (14/5/5) ja laituri Daniel Bailey (11/7). Suomalaispelaajista tehokkaimpia ovat olleet laiturit Eldar Skamo (13/7/3) ja Shawn Hopkins (12/3) ja takamiehet Henri Hirvikoski (10/3) ja Joni Harjula (9/2). Susijengisentteri Antti Nikkilä on puolestaan pelannut säästeliäästi, vain reilut 14 minuuttia per ottelu, jossa on syntynyt 5,3 pinnaa ja 4,9 levypalloa.

Finaalien voittoon vaaditaan kolme otteluvoittoa. Ensimmäinen finaali pelataan siis Pohitullissa torstaina 16.4. kello 18.30 alkaen. Toinen ottelu on Nokialla sunnuntaina 19.4.

Pääsylippuja kauden huipentumaan voi hankkia Korihaiden toimistolta (Vuorikatu 11), tai Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561 tai sähköpostilla ville.vuorinen@korihait.fi. Korihait järjestää fanimatkan toiseen finaaliin Nokialle sunnuntaina 19.4. Fanimatkalle voi myös ilmoittautua edellä mainituin keinoin, sekä ensimmäisessä finaaliottelussa. Fanimatka maksaa aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 15 euroa.