Korihait ja BC Nokia kärkiottelussa torstaina Pohitullissa

7.01.2015

Korihait ja BC Nokia kärkiottelussa torstaina Pohitullissa

Korihait ja BC Nokia ottavat torstaina Pohitullissa yhteen, ottelussa jossa kohtaavat sarjan ykkönen ja kakkonen. Korihait johtaa sarjaa viidellätoista voitolla ja yhdellä tappiolla, Nokian saldon ollessa 13 voittoa ja kolme tappiota.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, Korihaiden ottaessa selkeät voitot molemmista otteluista. Kauden avausottelussa Korihait oli parempi lukemin 89-70 ja marraskuussa Nokialla käydyssä ottelussa Korihaiden voittolukemat olivat 78-60. Korihaiden ykkösmies ensimmäisessä ottelussa oli Adrien Coleman, joka heitti kauden ennätyspisteensä, 24 pistettä. Toisen ottelun kunkku oli puolestaan Marcus Van joka donkkaili 24 pistettä ja repi peräti 25 levypalloa. Nokian paras molemmissa peleissä on ollut serbisentteri Nikola Jeftic, jonka keskiarvot Korihaita vastaan ovat 20 pinnaa ja kahdeksan levyriä.

Torstain otteluun lähdetään kuitenkin uusista asetelmista, sillä BC Nokia vahvisti laadukasta materiaaliaan entisestään hankkimalla edellisen Korihait ottelun jälkeen riveihinsä jenkkitakamies Jay Threattin (180 cm, 79 kg). Threattin tulon jälkeen nokialaiset ovat voittaneet kaikki kahdeksan otteluaan, mukana kaksi perättäistä voittoa Oulun NMKY:stä. Threattin tehot kahdeksan ottelun jälkeen ovat 15,5 pinnaa, 5,8 levypalloa ja peräti 6,1 korisyöttöä ottelua kohden.

Nokian laajan materiaalin tehokkain pelaaja on ollut Nikola Jeftic (19,6 p ja 7,8 lp). Joukkueen kolmannen vahvistuksen, jenkkilaituri Daniel Baileyn keskiarvot ovat puolestaan kolmetoista pinnaa ja kahdeksan levyriä. Kotimainen osasto Nokialla on huippuluokkaa sillä rosterista löytyy kokeneet Korisliigapelurit Eldar Skamo (14,5 p), Henri Hirvikoski (11,5 p) ja Joni Harjula (9,1 p). Joukkueen täydentävät huippulupaus Shawn Hopkinsin (15 p), ohella nuoret Henri Toivoniemi, Michael Myllyniemi, Aleksi Koskinen ja Ville Tuominen.

Sunnuntaista peliä oli todistamassa lähes täysi Pohitulli (FotoMika).

Sunnuntaista peliä oli todistamassa lähes täysi Pohitulli (FotoMika).

Korihait avasi kevät kauden sunnuntaina kotivoitolla FoKoPoa vastaan ja ottelua oli todistamassa lähes tuhatpäinen fanilauma. Samanlaista yleisömäärää on odoteltavissa myös torstaiseen huippuotteluun Korihaiden ja BC Nokian välillä. Ottelu pelataan siis Pohitullissa kello 18.30 alkaen ja otteluisäntänä toimii Kaukokiito.