Korihait jatkoaikavoittoon Porvoosta

29.10.2014

Korihait jatkoaikavoittoon Porvoosta

Korihaiden voittoputki joutui tiukille Porvoon Tarmon vieraana, mutta jännittävien vaiheiden jälkeen joukkue venyi jatkoaikavoittoon lukemin 100 – 102 (48-46).

Korihait meni ottelun alussa Nigel Mooren kolmosella 0-3 johtoon, mutta sen jälkeen kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen. Laajalla rintamalla iskenyt ja aktiivisesti pelannut Tarmo vei ensimmäistä jaksoa, mutta Korihait sinnitteli perässä Nigel Mooren kolmosilla. Tarmo vei ensimmäisen jakson nimiinsä lukemin 25-21 ja johti suurimmillaan toisen jakson puolivälissä kymmenellä pisteellä (41-31). Korihait nousi pikkuhiljaa kuitenkin kotijoukkueen kantaan ja puoliajalle lähdettiin Tarmon johtaessa kahdella pisteellä. Korihaiden ensimmäisen puoliajan hahmo oli kuusi kolmosta upottanut Nigel Moore, jonka iltaa himmensi tässä vaiheessa kolme virhettä.

Koko toinen puoliaika oli tasaista vääntämistä ja johtoasema vaihteli puolin ja toisin. Neljännen jakson puolivälissä Korihait johti peliä pariin otteeseen viidellä pisteellä ja sillä oli mahdollisuus myös hieman suurempaan irtiottoon. Tässä vaiheessa vierailijoille sattui muutama paha hassi hyökkäyspäässä ja Tarmo iski nopeasti pelin tasoihin. Ottelun viimeiset minuutit olivatkin sitten todellista jännitysnäytelmää. Reilu minuutti ennen loppua Tarmo johti kahdella pisteellä ja sillä oli kaksi vapaaheittoa. Joel Heinikoski missasi toisen heitoistaan ja Mikael Herbert tasoitti pelin kolmosella Mikko Jalosen syötöstä 44 sekuntia ennen loppua. Tarmo pääsi viimeisten sekuntien aikana yrittämään voittokoria peräti neljä kertaa, mutta heitot kiersivät raudoissa ja siirryttiin jatkoajalle. Jatkoajalle lähdettäessa myös virheet näyttelivät suurta roolia, sillä Korihailta oli viiden virheen vuoksi sivussa Nigel Moore ja myös Marcus Vanilla oli neljä virhettä. Toisaalta myös kotijoukkeen avainpelaajia oli virhevaikeuksissa.

Korihait siityi jatkoajan alussa kolmen pisteen johtoon Niko Malisen osuessa kaaren takaa. Tarmo kavensi omalla vuorollaan ja taas mentiin kori-korista vauhdissa. Ratkaisun makua oli ilmassa kaksi minuuttia ennen loppua Korihaiden johtaessa peliä kolmella pisteellä. Tässä vaiheessa Niko Malinen riisti puolessa kentässä pallon Tarmon ykkösmieheltä, Chris McEachinilta. Samassa tilanteessa McEachinille tuomittiin epäurheilijamainen virhe, joka oli samalla kanadalaisen viides virhe. Malinen heitti molemmat vaparinsa ohi, mutta Mikko Jalonen nosti Korihait viiden pisteen johtoon tilannetta seuranneen sivurajan jälkeen. Toisessa päässä Joel Heinikoski toi Tarmon kolmosella kahden pisteen päähän, mutta Adrien Coleman kuittasi tämän vastapäähän kakkosellaan ja upottaen myös virheen seurauksena tulleen vapaaheittonsa. Vajaa minuutti ennen loppua Jerrah young kavensi eron ensin kolmeen pisteeseen ja Korihaiden menetyksen jälkeen Coleman sai puolestaan epäurheilijamaisen virheen ja Tarmo pääsi yrittämään kavennusta. Jermel Kennedy heitti toisen vaparinsa ohitse ja eroa oli kaksi pinnaa. Sivurajan jälkeen Joel Heinikoski ajoi korille ja tilanteesta puhallettiin Marcus Vanille viides virhe ja Heinikoski pääsi vuorostaan yrittämään tasoitus vapariviivalle. Heinikosken ensimmäinen heitto meni ohi ja Korihait säilytti näin johtoasemansa. Tässä vaiheessa Tarmo oli pakotettu rikkomaan Mikko Jalosta, kun kellossa oli aikaa jäljellä vain viisi sekuntia. Jalonen upotti ensimmäisen vaparinsa ja siirsi Korihait kahden pisteen johtoon. Toisen vaparin mennessä ohitse Tarmolle jäi vain muutama sekunti aikaa yrittää tasoitusta tai voittoa kolmosella. Hunter Gibson pääsikin vielä summerin soidessa heittämään kolmosen hyvästä paikasta, mutta tälläkin kertaa heitto meni ohitse ja Korihait selvisi ottelusta voittajana.

”Ottelu oli hyvä tasoinen ja Tarmo teki aktiivisilla otteillaan pelistä meille vaikean. Onneksi pystyimme jälleen lopussa kääntämään ottelun itsellemme, mutta suuri vääryys ei olisi ollut mikäli kotijoukkue olisi voiton ottanut”, huokaisi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula taiston tauottua.

Korihait oli oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella lähes pelkästään aloitusviisikkonsa varassa, sillä vaihtomiehistä ainoastaan Niko Malinen pääsi kartuttamaan pistesarakkettaan viidellä pisteellä. Malisen pelaaminen ennen ottelua oli epävarmaa, mutta onneksi mies pääsi kentälle ja oli niukilla loppuhetkillä ratkaisemassa ottelua. Koko aloitusviisikko pääsikin sitten kaksinumeroisille pisteille, parhaana 25 pistettä donkkaillut ja 21 levypalloa raapinut Marcus Van. Nigel Moore piti Korihaita pystyssä ensimmäisellä puoliajalla pussittaessaan kaikki 18 pinnaansa ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana. Toisella puoliajalla kentän kunkku oli puolestaan Mikko Jalonen, joka vastasi monta minuuttia käytännössä yksin Korihaiden pistetehtailusta tai vaihtoehtoisesti jakoi vapauttavia syöttöjä pelikavereilleen. Jalosen saldoksi muodostui lopulta 24 pinnaa ja peräti kahdeksan koriinjohtanutta syöttöä. Myös Mikael Herbert pelasi hienon ottelun heittäen 19 pinnaa, kaapien kahdeksan levypalloa ja jakaen neljä syöttöä. Tämän lisäksi moni Herbertin koreista tuli tärkeään paikkaan ja kaikkein tärkeimpänä ottelun jatkoajalle vienyt kolmonen. Adrien Coleman tuskaili heittopelinsä kanssa ja teki tehot 11/5/4. Tarmolta esiin nousivat neljä ulkomaalaista, joista kovimmat tehot teki Chris McEachin (25/6/6), vanavedessään Jerrah Young (17/13), Jermel Kennedy (16/10) ja Hunter Gibson (15/3).

Kapteeni Mikko Jalonen johti joukkonsa voittoon.

Kapteeni Mikko Jalonen johti joukkonsa voittoon.

Korihaiden pelit jatkuvat seuraavaksi kotikentällä, kun torstaina 6.11. vieraaksi saapuu Sami Mäntymaan Honsu Basket Jyväskylästä.