Korihait joulutauolle tappio niskassaan

20.12.2015

Korihait joulutauolle tappio niskassaan

Korihait sai sunnuntaina Järvenpäähän pitkästä aikaa kasaan täyden miehistön, kun kuukauden verran sairaslomaa viettänyt Marcus Van palasi kokoonpanoon. Vanin kauan kaivattu paluukaan ei Korihaita lopulta auttanut, vaan aaltoillen edennyt peli kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueelle ja JKS korjasi sarjapisteet luvuin 91 – 81 (42-33).

Reginald Bratton oli tehokkaana Järvenpäässä (FotoMika).

Reginald Bratton oli tehokkaana Järvenpäässä (FotoMika).

Korihait tuli peliin hyvällä sykkeellä ja hallitsi ensimmäistä neljännestä alusta lähtien. Korihait siirtyi johtoon heti alku minuuteilla, mutta JKS roikkui ensimmäiselle tauolle lähdettäessä viiden pisteen päässä (15-20). Toisen neljänneksen alku mentiin vielä Korihaiden tahdissa ja illan suurin vierasjohto nähtiin tilanteessa 19-26. Tämän jälkeen kotijoukkue sai paremmin juonen päästä kiinni ja tuli nopeasti rinnalle ja meni saman tien ohi 9-0 jaksollaan. JKS:n meno ei tähän pysähtynyt, vaan kotijoukkue vei erän lopun lukemin 23-7 ja puoliajalla lähdettiin yhdeksän pisteen kotijohdossa.

Jos oli toinen erä kotijoukkueen hallintaa, niin puoliajan jälkeen tilanne kääntyi jälleen täysin. Korihait vei kolmannen neljänneksen ensimmäiset neljä minuuttia lukemin 13-0 ja siirtyi puolestaan neljän pisteen johtoon. Tämän jälkeen oli jälleen kotijoukkueen vuoro vastata omalla tehojaksollaan ja JKS vei seuraavat neljä minuuttia lukemin 13-2 ja siirtyi jälleen seitsemän pisteen johtoon. Korihait kavensi vielä ennen taukoa, mutta aivan erän viimeisillä sekunneilla Marcel Mooren kolmonen kasvatti kotijohdon viimeiseen erään lähdettäessä seitsemään pisteeseen. Neljännen erän alkuminuuteilla Korihait tuli Marcus Vanin onnistumisilla neljän pisteen päähän, mutta JKS vastasi tähän 12-0 repäisyllään ja ero kasvoi kuuteentoista pisteeseen (75-59). Korihait kavensi erän puolivälin paikkeilla kymmeneen pisteeseen Reggie Brattonin johdolla, mutta nelisen minuuttia ennen loppua Korihaiden takaa-ajo vaikeutui, kun Marcus Van huitaisi levyritilanteessa vastustajaa kyynerpäällä ja hänet ajettiin ennen aikaisesti pois kentältä. Korihait tuli viimeisillä minuuteilla vielä Mikael Herbertin kolmosella kahdeksan pisteen päähän, mutta JKS ratkaisi pelin lopullisesti Juuso Kauppisen kolmosella minuutti ennen loppua. Näin ollen Korihaiden kolmas perättäinen tappio tuli lopulta kymmenen pisteen erolla.

Korihaiden ylivoimainen ykkönen oli 26 pistettä, peräti 21 levypalloa ja viisi korisyöttöä tehtaillut Reginald Bratton. James Crowder heitti 17 pistettä ja paluun kentille tehnyt Marcus Van teki totutusti tupla-tuplan (11/10). Mikko Jalonen pussitti yhdeksän pistettä, Mikael Herbert kahdeksan, Vesa-Pekka Laine seitsemän ja Eero Lehtonen kolme. JKS:lta viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pisteille, parhaina HL Coleman (28/13) ja Juuso Kauppinen (17).

Miesten 1A-divari siirtyy nyt reilun parin viikon mittaiselle joulutauolle, FoKoPon ja Korihaiden pitäessä jaettua kärkipaikkaa. Molemmilla on kasassa kymmenen voittoa, mutta forssalaisilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. JKS puolestaan on Korihaiden perässä kolmantena, saaliina Korihaiden tapaan viisi tappiota, mutta myös järvenpääläisillä on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Joulutauon jälkeen Korihaiden pelit jatkuvat torstaina 7.1. HBA-Märskyn vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 17.1. jolloin Pohitulliin saapuu Porvoon Tarmo.