Korihait juoksi jalat alta kaarinalaisilta

16.09.2017

Korihait juoksi jalat alta kaarinalaisilta

Divari A:n kärkeen tähyävä paikallisvastustaja Kaarinan Ura Basket haastoi Korisliigaan valmistautuvan Korihaiden joukkueen hyvin lähes kolmen jakson ajan. Viimeisellä jaksolla puolustukseen panostaneet kaarinalaiset näyttivät väsyneiltä, ja näin kaksinkamppailut kääntyivät kerta toisensa jälkeen hailauman eduksi.

Juan Pattillo paini korin alla kirjauttaen tehoikseen 13 pistettä ja 6 levypalloa.

Kaarinan yksinäinen ulkomaanapu Brian Moultire (26/14) oli uralaisten tehokkain. Korihailta puolestaan viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Varsinkin ensiesiintymisen kotiyleisölle tehneet ulkomaalaiset pitivät kukin vuorollaan Korihait mukana pelissä. Juan Pattillo (13/6) esitteli aika ajoin nopeuttaan ja tarkkaan heittoaan. Sean O’Brien (14/10) pelasi rohkeasti etenkin toisella puoliajalla.

Virheongelmiin varhain joutunut sudanialais-australialainen Deng Deng (14/6) ehti vakuuttaa Pohitullin lehterit taidoistaan: hän osui kakkosissa 80 prosenttisesti ja kolmosetkin upposivat 2/3. Silti pieni ja nopea pelintekijä Chaz Williams (20/4 syöttöä) varasti show’n kerta toisensa jälkeen. Hän esitteli vastustajalle tehoarsenaaliaan, paikkoja muille syntyi kuin tyhjästä joko nopeuden tai hyvien syöttöjen kautta. Williams väläytteli myös kykyään tehdä pisteitä ajamalla suoraan korin alle.

Myös Justus Kilpinen (12/6) ja Teemu Sulonen (9/2 syöttöä) esiintyivät pirteästi.

Muutamien nappisuoritusten lisäksi illan parhaaseen antiin kuuluivat Dengin ilmava donkki. Eero Lehtonen ei jäänyt jälkeen, sillä myös hän näytti harvemmin nähtyä donkkaamistaitoaan.

Kuten olettaa saattaa kahden eri sarjan joukkueiden pelissä oli havaittavissa eroja sekä nopeudessa että fyysisyydessä. Vaikka kaarinalaisten hyvä ja uhrautuva puolustuspeli vaikeutti Korihaiden iltaa, lopulta ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun loppunumerot kirjattiin 97 – 71. Lopullinen ratkaisu alkoi kypsyä vasta puoliajan jälkeen, koska vielä toisen jakson jälkeen tilanne oli jännittävästi 45 – 42. Suurin tilastollinen ero joukkueiden välillä syntyi levypallopelaamisessa, kirjattiinhan Korihaille 19 levypalloa kaarinalaisia enemmän.

Vaikka Korihaiden joukkuepelissä on vielä kieltämättä paljon parannettavaa, etenkin mitä tulee puolustuksen pitävyyteen ja kurinalaisuuteen, niin antoivat tätä kautta varten hankitut ammattipelaajat jo tässä pelissä uskottavan työnäytteen osaamisestaan. Esimerkiksi pelaajien monipuolinen taitoarsenaali ja roolitus joukkueen sisällä kertovat iskuvoimaisesta rosterista, jolta on lupa odottaa hyviä otteita myös 26.9. alkavassa 11 joukkueen Korisliigassa.

Chaz Williams on ehtinyt jo tuoreeltaan kiittää Korihaiden kannattajia tuesta Twitter-tilillään, vaikka aivan vielä Uusikaupunki 400 -areenalla ei päästy koripallon EM-kisojen kaltaiseen hurmokseen. Eiköhän näytetä Chazille seuraavassa ottelussa mistä Pohitullin tunnelmassa todella on kyse?

Sitä ennen Ura saa vielä mahdollisuuden revanssiin Kaarinassa Littoisten monitoimitalolla tiistaina 19.9. klo 18:30.