Korihait kaatui Vilppaan voittorutiiniin, Jalonen uskoo joukkueen jatkavan Korisliigassa

22.03.2017

Korihait kaatui Vilppaan voittorutiiniin, Jalonen uskoo joukkueen jatkavan Korisliigassa

Keskiviikkoillan Korihait – Vilpas -matsi näytti ratkenneen Pohitullissa jo ensimmäisten minuuttien jälkeen. Kun neljän minuutin kohdalla taulu osoitti lukemia 4-18, oltiin katsomon takarivissä jo vetämässä takkia niskaan, kunnes kotijoukkue heräsi Mikko Jalosen ja Eric McAlisterin johdolla mukaan peliin. Ensimmäisellä tauolla tilanne näytti jo toiveikkaammalta, 21-26.

Ensimmäisen kerran kotijoukkue meni ottelussa johtoon kolmentoista minuutin kohdalla Panu Peltokankaan kolkilla ja tästä eteenpäin matsi eteni tasaisissa tunnelmissa. Puoliajalla käytiin tilanteessa 38-40 ja kolmannella tauolla lukemat olivat niukasti haipaitojen puolella 60-59.

Kolme minuuttia ennen päätössummeria Korihait nukahti kuitenkin hetkellisesti puolustuspäässä ja raketin lailla sinkoileva Juwan Staten ratkaisi pelin. Salolaiset veivät pisteet mukanaan lopputuloksen ollessa 73-85.

Hailaivan kapteeni Mikko Jalonen oli tyytyväinen joukkueen peliin 37 minuutin ajan ja antoi tunnustusta vikkelälle Statenille.

– Alku oli surkea, ja vaikka suurin osa pelistä oltiinkin tasoissa, lopussa ei enää Statenia saatu kuriin. Se on kyllä aika mahdoton tehtävä, sille ei vaan voinut mitään enää tuossa lopussa.

Vilppaan Michael Pounds arveli voiton ratkenneen punapaitojen parempaan voittorutiiniin. Samaa mieltä oli myös Jalonen.

– Me ollaan hävitty matseja paljon tällä kaudella, nimenomaan niin, että 36-37 minuuttia ollaan roikuttu tasoissa ja välillä johdossakin, mutta viime minuuteilla peli ratkeaa toiselle. Me aletaan helposti hosua, kun tilanne käy tiukaksi. Otetaan huonoja heittoja ja tehdään liian hätiköityjä ratkaisuja, Jalonen analysoi.

Kippari jaksaa kuitenkin uskoa joukkueensa iskukykyyn tulevissa liiga-karsinnoissa, jotka pelataan huhtikuussa.

– Vaikka meillä on tästä sarjasta ihan luokattomat tilastot tältä kaudelta, on kuitenkin paljon pelejä, jotka ollaan hävitty alle kymmenellä pisteellä ja meidän rutiinitason pitäisi olla divariporukoita parempi. Näiden kahden sarjan tasoero on ainakin viime kauden perusteella valtava. Meillä on hyvä tekemisen meininki ja halu voittaa. En usko, että meillä on hätää karsinnoissa, Jalonen sanoi.

Korisliigan runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua, joista seuraava pelataan jo ylihuomenna perjantaina Kouvolassa. Viimeinen kotimatsi ennen karsintoja otellaan Uusikaupunki 400 -Areenalla keskiviikkona 29.3. jolloin vastaan asettuu Tampereen Pyrintö.